אוהבי יין ואניני טעם? ארוחת ה-EatWith הזו בשבילכם
השף יהונתן גלעדי והקונדיטורית מיה הופמן חברו למומחה היין של יקב תבור ויזמו ארוחה יחידה במינה

תוכן ממומן | יקב תבור
אנחנו לא בטוחים אם כבר יצא לכם לעבור את החוויה קולינרית שמיזם EatWith מציע, אבל ייתכן שעכשיו הגיע הזמן. השף יהונתן גלעדי והקונדיטורית מיה הופמן חברו למומחה היין של יקב תבור ויזמו ארוחה מיוחדת במינה על טהרת היין. "כבר זמן מה שאנחנו משתעשעים לשלב יין בארוחה כרקדן ראשי שיכתיב את התפריט ויעורר בנו השראה ליצירה קולינרית סוחפת", אומר גלעדי, "השעשוע הפך למציאות ובנינו את תפריט הפנטזיות שלנו, בו כל מנה ומנה נותנת ליין הנבחר לה להוביל את הריקוד ומשתלבת בו".

היין בתפקיד הרקדן הראשי. צילום: לירון אראל
הזוג החל לארח במסגרת מיזם EatWith לפני מספר חודשים בלבד, וכבר מככבים בין המארחים המובילים בו – ואנחנו חושבים שאנחנו יודעים למה: מיה היא קונדיטורית שברזומה שלה נמצאות קלארו ופסטל, ויהונתן עם ניסיון במטבחים של יועזר בר יין, רפאל, צפון אברקסס ועוד.
הארוחה, שתערך סביב שולחן אינטימי בדירתם שבשוק היווני ביפו, תכלול בין היתר קרפצ'יו דג ים עם קרם שום שחור, איולי ליים, ג'ל תפוח ירוק ופלפל אדום לצד היין סוביניון בלאן אדמה; Air Bread ממולא מסקרפונת כמהין ופרמזן לצד יין רוזה ברברה; וטורטליני קרבונרה ממולא כבד אווז, שמנת חמוצה וקנקסה עגבניות לצד יין סופה.
בארוחה יינתן הסבר על המנות, בעוד מומחה היין של תבור ייתן הסבר קצת על היין המתלווה אליהן. הארוחה תחתם בקינוחים בהם האסתטיקה והטעם מתחרים זה בזה. אנחנו לא יכולים לחכות.