סופ"ש של הגזמות: 8 מנות האויסטר הכי טובות בתל אביב
החורף כבר כאן (נו) ואיתו עונת האויסטרים, וכל מה שאנחנו רוצות זה לשבת על הבר, להזמין כוס שמפניה מבעבעת וזוג אויסטרים לשליקה מיידית ולהעמיד פנים שאנחנו בסרט הוליוודי ולא בגהינום הישראלי שאפילו לא מצליח להתניע חורף כמו שצריך
הוטל מונטיפיורי
בהוטל מונטיפיורי יש את התפאורה הכי מתאימה לשליקת אויסטרים – פאסון אירופאי. הם מוגשים צוננים על קרח, עם לימון בצד להשלמת המלאכה, וניחנים בטעם אמיתי של ים שמגיע לכל זווית בחיך ברגע השליקה. מה שנקרא, קלאס שאין שני לו.
34 ש״ח ליחידה, מונטיפיורי 42
בסטה
האויסטרים שמוגשים בבסטה מוגשים גם הם באווירה אירופאית מהנה שמזכירה במעט שוק דגים מקומי. הטריות מורגשת, ונדמה שיצאו הרגע מהים. ההמלצה שלנו לשבוע הקרוב: לאכול אויסטרים, לשתות יין לבן ולשכוח מהכל.
34 ש״ח, השומר 4
רדלר
בביסטרו החדש של מושיקו גמליאלי מצאנו אויסטרים עם טוויסט ייחודי, שכן הם מוגשים עם קושו הדרים ערב לחיך. קושו הדרים, אם לא ידעתם, מורכב מקליפות הדרים וצ׳ילי מותססות, וזה משתלב נהדר עם טעם הים העז של הצדפה לכדי ביס מנצח. אה, וגם לייק על המחיר הסביר.
32 ש״ח ליחידה, נחלת בנימין 48
משייה
גם במשייה שומרים על אווירה פיקנטית עם פרי הים המופלא, ומגישים את האויסטר הטרי עם טבסקו חרפרף ושמן עירית, שמטיבים עם הביס ויוצרים איזון טעמים מדויק. האויסטר הפיקנטי מעט הוא אפריטיף נפלא לארוחה כולה.
38 ש״ח, מנדלי מוכר ספרים 5
פימפינלה
הפימפינלה דווקא לא ניחנת באווירה יומרנית, או יותר בגישת חמארה מהנה וקז׳ואלית. על כן, גם נשמח לספר לכם ששם מצאנו אויסטרים בתמחור סביר יחסית, המאפשר הזמנה של כמה יחידות. הם טריים, ריחניים, צוננים ומוגשים עם לימון ועל קרח כמובן.
32 ש״ח ליחידה, נחלת בנימין 115
דגי בטשון
בדגי בטשון למדנו מהי טריות, כמו גם מהי ארוחה מכל טוב במחיר הוגן ונוח. על כן, לא פלא שגם האויסטרים הטריים שדגו תחת חכתם ניחנים בטעם ים משכר, ובמחיר הכי זול שפגשנו – לא יותר מ-25 ש״ח לצדפה אחת. ייאללה, קצת לימון ולשליקה.
25 ש״ח ליחידה, קרליבך 29
ג׳נגו בר יין
בג׳נגו יש אווירת הדוניזם מפתה שקשה לעמוד בפניה. כמו כן – קשה להתאפק ולא להזמין לפחות שלוש יחידות של אויסטר ג׳ילארדו מלכותי. אם כבר אתם באווירה, לכו גם על קוויאר, שרימפס קוקטייל ועוד רבים וטובים. למה כמה פעמים כבר אתם מתכננים לחיות?
38 ש״ח, בן יהודה 155
מסעדת a
במסעדה של יובל בן נריה מגישים אויסטרים לא לפי הספר, אלא לפי הספר של יובל בן נריה – באופן שמבטא יצירתיות ומחשבה מחוץ לקופסא. ראשית, הם מוגשים הפוך, כלומר כשפנים הצדפה נמצא בחלק החיצוני שלה, שנית, נוסף לה טארה שרימפס נהדר וערב לחיך ליצירת ביס מושלם.
מוגש כחלק מארוחת האומקסה שמוצעת במסעדה בימי ראשון ועומדת על 580 ש"ח לאדם, דרך מנחם בגין 121.