אתרוג תימני? אני בשוק!

צאו מהקופסה ותתחילו להעיז: את הירקות המוזרים של שוק הנמל כבר פגשתם?

זה רק נראה כמו פרטיית הזייה, אבל בתכלס זו דלעת מיובלת. צילום: אנטולי מיכאלו
זה רק נראה כמו פרטיית הזייה, אבל בתכלס זו דלעת מיובלת. צילום: אנטולי מיכאלו
10 בנובמבר 2013

אתם מחזיקים מעצמכם פודיס אבל עוד לא העזתם להוסיף סיליקורניה לסלט שלכם? הגיע הזמן שלכם להעז: עונת החורף היא שעתם היפה של הדוכנים בשוק: פקעות החורף מנצות, מבחר העשבים והעלים מתעצם, ובקרוב יגיעו גם תותי החממות הראשונים של החורף. שירי כץ יצאה לבדוק את הצד הבלדי של שוק האיכרים בנמל תל אביב וחזרה עם רשימת קניות יוצאת דופן

אתרוג תימני

פרי הדר ענקי, בעל קליפה מכורכמת ואחד מארבעת המינים. אחרי שבירכו עליו בסוכות המחיר שלו יורד ואפשר לרקוח ממנו ריבות ארומטיות, המכילות כמובן גם את הקליפה העבה.

דלעת תאילנדית מיובלת

ככל שהיא מבוגרת יותר יש לה יותר יבלות. כדאי לבשל אותה בישול קצרצר במים לפני שמנסים לקלף אותה, ואחר כך תוכלו למשוח אותה בטיפת שמן ולצלות בגריל או לגרר ולהכין מאפינס.

פפאיה ירוקה

נחשבת למנקת הרעלים הטובה ביותר. גררו אותה לסלט עם פלפלי צ'ילי לפי האומץ ותחמיץ של ליים, סויה, סוכר ושום. חופן פטרוזיליה קצוצה יעיף את הסלט הזה לדרגת חובה לפודיז.

קייל אדום

הקייל לסוגיו הפך לעלה המועדף על הבריאותנים. מעבדים אותו למיץ ירוק במסחטת מיצים קשה, אבל זה לא אומר שאי אפשר לפשוע איתו ולהכין צ'יפס קייל מטוגנים שישדרגו כל ארוחה.

 

קסאווה

לשורש העמילני הזה קוראים גם טפיוקה או יוקה, תלוי באיזה חלק של העולם אתם נמצאים. במקומות מסוימים הוא פופולרי לא פחות מתפוח אדמה. בשלו אותו כחמש דקות במים עד שיתרכך מעט, חצו אותו, משחו במעט שמן זית וצרבו בגריל עד שהוא מזהיב. נפלא.

חציל תאילנדי

הוא ירוק ודומה לכדור פינג פונג ומושלם לתבשילי קארי ירוק. כל מה שאתם צריכים לעשות זה לחצות אותו, לצרוב על מחבת עם מעט שמן שומשום, להוסיף מחית קארי וחלב קוקוס, לבשל ולהגיש על אורז. OMG.

חציל, לא מה שחשבתם. צילום: אנטולי מיכאלו
חציל, לא מה שחשבתם. צילום: אנטולי מיכאלו

טאטסוי

קרוב משפחה עדין של הכרוב הסיני. הוא ישמח להצטרף לסלט עלים או שיתייחסו אליו כמו לעלי תרד, לאידוי קצר.

גזרים צבעוניים

הגזרים האלה כבר הפכו לסמל של שוק האיכרים. מדובר בגזרים בוכריים, ואם תפשפשו במתכונים בוכריים מסורתיים תוכלו להתקין מהם פילאף או פשוט תוכלו לקרצף אותם בשמן זית ולאשפז אותם בגריל עד שיתרככו לכדי מנה אופנתית.

סיליקורניה

מה שהיה צמח בר מדברי הפך לכוכב יצוא ישראלי. העלים המלוחים מאוד האלה זקוקים לחליטה קצרה כדי להיות מוגשים עם מנות דגים או פשוט בסלט.

פוג'י

התפוח שהיה אופנתי בארץ לפני כ־20 שנה איבד את הבכורה שלו לטובת הפינק ליידי הנחשקת. ארגז של פוג'י שהוצב על דוכן בשוק האיכרים הפך למקור להתנפלות המונית וחוסל בדקות ספורות. הכי רטרו־שיק.