כת הסייטן – ביסטרו הכובשים

בנות כת הסייטן מבקרות בביסטרו הכובשים וחוזרות עם משקל עודף

גם יפות וגם טבעוניות, כת הסייטן. צילום: איליה מלניקוב
גם יפות וגם טבעוניות, כת הסייטן. צילום: איליה מלניקוב
18 בדצמבר 2013

שבוע לא קל עבר על הצמחונית והטבעונית: בעוד בערים שמחוץ לביצה המקומית נותק החשמל והשלג איים להפוך את התושבים לקרחונים ים תיכוניים, ישבנן הצנום של השתיים השליש את נפחו, הרבה בזכות טיפולי הלייזר המוצלחים שעשו השתיים, שהותירו אותן נטולות שיער וחשופות לקיפאון. והקיפאון, רבותיי, שולח כל עלמה היישר לפחמימות. ואם כבר להפוך לגרסה תל אביבית של רוזאן בר, עדיף לעשות זאת בסטייל: ביסטרו הכובשים, פינת חמד טעימה שכבר מוכרת לשתיים הודות מיקומה בפאתי שוק הכרמל בסמוך למערכת מגזין Time Out, תיבל את התפריט כבר מזמן במנות טבעוניות מהממות, שראוי שייצאו בשלב זה מהארון. עזבו את הפוקאצ'ה הטעימה להחריד עם המטבלים הגאוניים (לימון כבוש שווה כל גרוש! עגבניות מיובשות מרטיטות כל פות! 29 ש"ח), הצמחונית והטבעונית הלכו הפעם על כל הקופה: סלט ירוק חם שכולל שעועית ירוקה, זוקיני, פטריות פורטבלו ואורז יסמין מוקפצים עם חלב קוקוס (לצמחונית אסור חלב קוקוס, אך היא חטאה – 54 ש"ח), נזיד קטניות וירקות שורש (49 ש"ח) וגולת הכותרת – קציצות עדשים שחורות וג'ינג'ר בסינייה עדשים עם טחינה חמה – תענוג נפלא מאין כמותו שמחמם את הבטן, את הלב ואת רגשות האשם (לעזאזל, איך אחרי כל כך הרבה פחמימות נדחסים לכובע הגרב? – 38 ש"ח). לקינוח מציע המקום גם סורבה טבעוני, אבל כאן הטילה הצמחונית וטו, מושכת בידה האחת את הטבעונית ודוחסת בידה השנייה חתיכת פוקאצ'ה עם פסטו־אגוזים. הן עוד ישובו.

נוגסות בחסה, כת הסייטן. צילום: איליה מלניקוב
נוגסות בחסה, כת הסייטן. צילום: איליה מלניקוב

מבחן הסויה: אין תוספת תשלום

מה עושים הקרניבורים: רבים איתנו על קציצות העדשים. ואז מזמינים לעצמם עוד מנה כזו.

חוכמת הטופו: נתקלת בטבעוני/צמחוני ברחוב? נפלא! דבר איתו על נושאי שיחה נוספים מלבד גארי יורופסקי. אנחנו אנשים מלאי תחומי עניין.

למסעדה