ערבב את החומוס, קיקי

אוהבים חומוס? שירי כץ קטלגה עבורכם את האפשרויות השונות במחקר שנוסה על בני אדם עוד לפני האספרסו של הבוקר

4 בדצמבר 2013

קיקי

סגנון החומוס: משחה חלקה וסמיכה בסגנון רשתות החומוס (כמו בהדונס), הנשמרת בקירור ומוגשת בשליכט על צלחת חרסינה לבנה גדולה, עם רוטב שום־לימון, פטרוזיליה ופפריקה. במקום רוקחים את המשחה מספר פעמים במהלך היום.
ז'אנר החומוסייה: לבני חרסינה מוארכות ובוהקות לכל האורך ולוח שעליו כתובות מנות היום, בסגנון טרטוריה איטלקית מהודרת. שם המקום לא בדיוק הולם בית אוכל, אבל היי, אף אחד לא מושלם.
הארוחה: 2 פיתות, 2 סוגי חריף, זיתים סוריים שבורים, רבעי בצל.
מחיר: 25 ש"ח
הפלוס: שקשוקה אישית רגילה או טבעונית על בסיס פטריות ותעודת כשרות המזמנת לקיקי לפרקים עדה של נחמנים מקפצים.

למסעדה

חומוס קיקי. צילום: אנטולי מיכאלו
חומוס קיקי. צילום: אנטולי מיכאלו

החזית העממית, טייק 2

סגנון החומוס: שליכט מעוגל על צלחת פלסטיק גדולה מתובל במלח ושום, עם רוטב שום־לימון, פטרוזיליה, פפריקה ושמן זית, כיאה לז'אנר.
ז'אנר חומוסייה: חדר אוכל קיבוצי ארוך, שולחנות בצבעוניות עזתית ירוקה ומלצר שעיר שלובש מכנסיים קצרים שמייצרים יותר מדי מידע. ברוכים הבאים להיפסטרלנד.
הארוחה: חומוס, חמוצים, בצל, חריף, פיתות.
מחיר: 19 ש"ח
הפלוס: שאריף, הנשק הסודי של החזית העממית, מי שמכין את החומוס, הגיע עם ידע אותנטי להכנת חומוס מהבית. ומעבר לגבולות החומוס, מנה הנקראת "מאולתרת", וכוללת שעועית, אורז או מג'דרה, סלט קצוץ, טחינה או חומוס וחציל קלוי ומלבי טבעוני.

למסעדת החזית העממית

חומוס אליהו

סגנון החומוס: נוצר בהתאם לזיכיון של חומוס אליהו מיוקנעם – שלולית חומוס עשירה באופן מיוחד בטחינה, מה שמייצר חוויה נוזלית וחדשנית עם טעם מובהק של טחינה. מוגש בקערית לבנה עם רוטב שום־לימון, שמן זית, פטרוזיליה, פפריקה, כמון. את המשחה מכינים ברגע ההזמנה. אתם חייבים לנסות את זה בעצמכם.
ז'אנר החומוסייה: כפריות מרומזת בעץ גושני.
מה כוללת הארוחה: פיתות, זיתים, בצל, חמוצים ואפשרות להוסיף שקשוקה על החומוס (תוספת 5 ש"ח), וחריף מפלפלים חריפים שנטחנים בכל בוקר.
מחיר: 24 ש"ח
הפלוס: מצאנו רוקרים בין הלקוחות.

למסעדה

eliyau

גרגר הזהב

סגנון החומוס: צפוני־גלילי עשוי מגרגירים מזן בולגרי, נטחן ברגע ההזמנה. מוגש בקערית פורצלן עם רוטב שום־לימון ושמן זית.
ז'אנר החומוסייה: סטודיו של אמנים צעירים. יצירתיות ניכרת בכל מנה ובכל הגשה.
הארוחה: חמוצים בכבישה ביתית, זיתים מהגליל, שיפקה, סחוג ביתי, פיתות, סלט קטן של צנון, גזר ומלפפון ומים.
מחיר: 19 ש"ח
הפלוס: יש שם גם משאוושה, מחלוטה, קובה בורגול צמחוני ממולא פטריות, צ'יפס ביתי מתפוחי אדמה טריים, פלאפל ואפשרות להזמין חצאי מנות. המפגש עם דמויות מעולם האמנות מעשיר את החוויה. אתם חייבים לטעום את החמוצים.

למסעדה

gargar

בהדונס בוגרשוב

סגנון החומוס: מרקם חלק לגמרי של חומוסיות, מיוצר מספר פעמים במשך היום וממתין קר ללקוח. מוגש בשליכט על הצלחת בטעם עדין המווסת בהתאם לדרישת הלקוח בתיבול אחרון של פפריקה, כמון, רוטב שום־לימון ושמן זית.
הארוחה: פיתות, חמוצים, בצל, חריף.
ז'אנר החומוסייה: אחת הרשתות המצליחות בגוש דן. הסניף הזה מאופיין בצבעי לבן בוהק – ברוכים הבאים לבית המרקחת.
מחיר: 24 ש"ח
הפלוס: אפשר לעצור פה בדרך לים ולרכוש חומוס בפיתה, וסגרתם את הפינה של פיקניק על החוף.

בהדונס

חומס בוהדנס

אבו כאמל

סגנון חומוס: צלחת פלסטיק חומה עם תלולית יפה של חומוס בסגנון הכנה ירושלמי, ובמקום משחה חלקה מקבלים גרגירים טחונים גס. העיסה מתובלת בכמויות קיצוניות של כמון, ואבו כמאל מסביר שזה מונע, ובכן, אתם יודעים (מה שבמערכת טיים אאוט נקרא רווחים כלואים).
ז'אנר החומוסייה: מהז'אנר הכוכי: חומוסייה פיצית, ארבעה שולחנות קטנים וצפיפות של העיר העתיקה בירושלים.
הארוחה: עגבניות, בצל, חמוצים, זיתים, פלפלים חריפים ופיתות.
המחיר: 16 ש"ח (!)
הפלוס: סינייה וקבב, חומוס שלא דומה לסגנון הסטנדרטי המוגש בגוש דן. וכמובן – המחיר – המנצח הגדול.

למסעדה