אחרי השריפה: מול ים לא תיפתח מחדש

ארבעה חודשים אחרי שנשרפה כליל, מול ים לא תיפתח מחדש. שלום מחרובסקי: "הגעתי להחלטה אישית להקדיש עצמי לאתגרים עסקיים חדשים ולא לפתוח מחדש את המסעדה".

מול ים. נמרוד סונדרס
מול ים. נמרוד סונדרס
18 בנובמבר 2015

"בארבעת החודשים האחרונים עסקתי בפרויקט המורכב של שיקום מסעדת מול ים מתאונת השריפה שאירעה בחודש יולי. עם זאת, בחלוף הזמן השתנתה נקודת מבטי, והגעתי להחלטה אישית להקדיש עצמי לאתגרים עסקיים חדשים ושונים ולא לפתוח מחדש את המסעדה", כך כתב היום שלום מחרובסקי, הבעלים והמייסד של מסעדת מול ים, במכתב ששיגר למערכות העיתונים.

מחרובסקי ייסד והוביל את מול ים בגאון בעשרים השנים האחרונות והפך אותה לאחת המסעדות המשפיעות והחשובות בישראל; היא אף זכתה להיכלל ברשימת המדריך היוקרתי למסעדות הטובות בעולם "Le Grandes Tables du Monde".

מול ים. צילום: נמרוד סונדרס
מול ים. צילום: נמרוד סונדרס

"הקריירה שלי בענף המסעדנות החלה ברשת מי ומי שנחשבה בזמנו לסטקייה הטובה בארץ, ובראשותה עמדתי עשרים שנים", המשיך מחרובסקי. את מול ים הובלתי בעשרים השנים שלאחר מכן והיא מילאה כל יום בחיי. בשנים אלו, התגאיתי בעמידה בראש צוות מסור ומקצועי שהוביל דרך בהגשה עקבית של מטבח עילי בסטנדרטים בלתי מתפשרים של מצויינות ואיכות לרבבות לקוחותינו.

מול ים. צילום: נמרוד סנדרס
מול ים. צילום: נמרוד סנדרס

"כמסעדה ראשונה מסוגה זכינו בסיפוק לראות מחד כיצד הדרך שהתווינו מהווה אבן פינה לסצינת הקולינרייה הישראלית הנפלאה – ומאידך להתכבד בגושפנקה מקומית ובין לאומית חסרת תקדים שבשיאה הזכות להיכלל ברשימת המדריך היוקרתי למסעדות הטובות בעולם 'Le Grandes Tables du Monde'

יורם ניצן. צילום: איליה מלניקוב
יורם ניצן. צילום: איליה מלניקוב

."לאחר כל אלו, החלטתי שאת 20 השנים הבאות אקדיש לאתגרים עסקיים שונים עם מטען הידע, הניסיון וההקפדה שרכשתי לאורך השנים ועם אנרגיות חדשות ורעננות. אך לפני כן, ברצוני לסיים ולהודות לשותפיי למסע, ובראשם לחברי ושותפי השף יורם ניצן, שצעד יחד עמי בשילוב נדיר של כישרון וענווה לאורך הדרך המופלאה הזו והיווה חלק בלתי נפרד במפעל חיינו. אנו נפרדים מהמסעדה בסיפוק גדול ממעשה ידינו, ובמבט אופטימי לדרכים המרתקות שעוד לפנינו".