6 דוכני אוכל הרחוב שהשפים הכי אוהבים לזלול בהם

חבורת רחוב: בפיתה או בלאפה, אלה דוכני אוכל הרחוב שהשפים בחרו בהם הכי הרבה בפרוייקט "איפה השפים אוכלים" של Time Out

פלאפל הקוסם (צילום: דניה ויינר)
פלאפל הקוסם (צילום: דניה ויינר)
19 באפריל 2017

מקום ראשון: הקוסם

הקוסם הוא כבר מזמן לא דוכן פלאפל עסוק, אלא יותר מסעדה שמחה שמתמחה באוכל מקומי ובמנות מצפון אפריקה ומטורקיה. יש כאן שווארמה נפלאה, קבבים, חומוס, בוריק, שקשוקה, חביתת ירק, שניצל, דג חריף והרבה משפחות ושפים.
הקוסם

פלאפל הקוסם (צילום: אנטולי מיכאלו)
פלאפל הקוסם (צילום: אנטולי מיכאלו)

[tmwdfpad]

לעוד מקומות שהשפים הכי אוהבים:
6 המקומות שהשפים הכי אוהבים לפתוח בהם את היום
8 המקומות שהשפים הכי אוהבים לסגור בהם את הערב
8 מסעדות היוקרה שהשפים מתפנקים בהן הכי הרבה
8 המסעדות השכונתיות שהשפים פוקדים הכי הרבה
6 מסעדות המטבח המקומי הכי פופולריות בקרב השפים
12 המסעדות האהובות על השפים הישראלים
מהונג קונג ועד ניו יורק: איפה אוכלים השפים המובילים בעולם?
12 המסעדות מחוץ לעיר האהובות על השפים

ג'סמינו

שאול טבת, שמאחוריו לא מעט מקומות בילוי לוהטים בעיר (סטפן בראון, רדיו רוסקו, ראמלה ועוד), החליט להתמקד כאן במה שהוא יודע לעשות הכי טוב: בשרים על האש. פיתה עם קבב, פרגית, לב עגל חריף, שקדי טלה או נקניקיות צרובים על הגריל, עם בצל, פלפל חריף ועגבנייה מהגריל, סלט ירקות, טחינה ועמבה. התור המשתרך על המדרגות, בייחוד בשעות הלילה, מוכיח שמשהו כאן לגמרי עובד.
ג'סמינו

ג'סמינו. צילום: אנטולי מיכאלו
ג'סמינו. צילום: אנטולי מיכאלו

מזנון

נראה שמיזם אוכל הרחוב של אייל שני היה הדבר הנכון בזמן הנכון. מאז נפתח הסניף הראשון ב־2011 ועד היום, עם שלושה סניפים בתל אביב, אחד בפריז, אחד בווינה ושני סניפים בדרך במנהטן ובמלבורן, צריך לעמוד לא מעט זמן ולשלם לא מעט כסף כדי תפוח אדמה שנדרס, פרח כרובית או מינוט סטייק בפיתה.
מזנון

המזנון. צילום: בן קלמר
המזנון. צילום: בן קלמר

 פלאפל אלעד

דוכן הפלאפל של אלעד, שמטגן כדורים מגיל 9 ועד היום (כבר 21 שנה), הוא אחד הסודות השמורים של שוק הכרמל. הכדורים הלוהטים מטוגנים על המקום טרי־טרי ונדחסים לפיתה עם ירקות, כרוב כבוש וטחינה.
שוק הכרמל פינת רמב"ם תל אביב, ראשון־חמישי 18:00־8:00, שישי 15:00־8:00

שיפודי דני וסלים

מעריצי המקום מכנים אותו הברברי או דני ונטילטור, וההיצע כאן כפי שמרמזים הכינויים הכי פשוט שיש. בצריף הקטן מכין דני על גריל פחמים מבחר של שיפודים (לב עגל, פרגיות, נתח קצבים, שקדי עגל ו"חריף" – מעין נקניקייה מיוחדת של המקום) ומגיש אותם בענייניות בפיתה עם קצת פלפל חריף.
שיפודי דני וסלים

סביח השרון

סביח ותיק וטוב שמכין את המנה לפי כל הכללים – הפיתות נשמרות באידוי ונותרות רכות וחמימות, פרוסות דקות של חצילים מטוגנות על המקום, הירקות, הבצק והירק בוהקים מטריות והטחינה והעמבה מצוינות.
סביח השרון