האוהבים הצעירים: 6 יינות חדשים שיעשו לכם את החג
חג הביכורים מביא עמו תוצרת חדשה גם בתחום היינות - אלו לא ההשקות הנחשבות של פסח אלא ניצנים רעננים של סגנונות עשייה, זנים ובלנדים. שישה בקבוקים חדשים ורודים ולבנים שיהיה לכם כיף לפתוח בחג
שבועות הוא החג הצנוע והחביב ביותר בלוח השנה של היין הישראלי, בטח אם משווים אותו לפסח ולראש השנה, שבהם מושקים התותחים הכבדים שמתאימים לארוחות הכבדות. קצת אחרי פסח וקצת לפני הבציר הבא, מוציאים היקבים לאור את ביכורי היינות הלבנים והוורודים מהבציר האחרון. יש כאלה שלא מסתפקים במודלים המעודכנים של היינות המוכרים ומנצלים את ההזדמנות כדי להשיק בקבוקים חדשים, ייננים חדשים, טכניקות עשייה חדשות ויינות חדשים לחלוטין שיהלמו לא רק את שולחן החג אלא גם את הימים החמים שמחכים לנו מיד אחריו.
עוד כתבות שיעניינו אותך:
מסיבות שבועות בתל אביב
פריטים הורסים לשבועות
4 מתכונים שווים ליוגורט
רוזה ביכורים
יקב רמת הגולן, הר חרמון, רוזה 2017
זה לא הרוזה הראשון של היקב. קדמו לו ירדן רוזה – אחד המבעבעים המקסימים ביותר שנעשו כאן – וגמלא רוזה החביב, אבל זה הרוזה הראשון בסדרת הר חרמון. ליין שנעשה מענבי סירה יש צבע ורוד כהה וריחות עשירים וישירים של פירות אדומים מתוקים, פרחים וסוכריות חמוצות. המבנה שלו מוצק מאוד, החמיצות גבוהה והטעמים הטריים, על גבול הבוסר, מתפרצים במהירות ונעלמים במהירות. לעת עתה, לטעמנו, זהו אינו הרוזה הטוב ביותר של היקב, אבל אנחנו מחכים בסקרנות לבציר הבא (40 ש"ח).
בקבוק ביכורים
כרמל, פרייבט קולקשן, מוסקטו 2017
יקב כרמל הלך השנה עד הסוף עם בקבוק כחול, פקק הברגה ויין מבעבע שתכולת האלכוהול שלו עומדת על 5.5% בלבד. ליין, שנעשה מענבי מוסקט אלכסנדרוני ותסס במכלי לחץ, יש ריחות מתכתיים מעט של פירות מתוקים בשלים מאוד, צימוקים וחבושים. הטעמים המתוקים משתלטים על החך ולא משאירים הרבה מקום לחמיצות או למורכבות. הבעבוע מעודן והסיומת מתוקה וארוכה, כי איך אפשר אחרת? תנו לו קצת זמן ותראו איך הוא הופך ללהיט פיצוציות (40 ש"ח).
הופעת ביכורים
אורטל, רוזה 2017
אחרי 12 שנה בתפקיד הייננית הראשית ביקב דלתון קיבלה הייננית נעמה סורקין את המפתחות ליקב אורטל, והיין הזה הוא הופעת הבכורה שלה בתפקיד החדש. לרוזה שנעשה מענבי קברנה סוביניון וסירה שגדלים בכרמים של הקיבוץ ותסס בחלקו בחביות, יש צבע ורוד חיוור וריחות מתונים של פירות טריים, אדמה ותבלינים. המגע שלו עם החך נעים, החמיצות מדויקת והסיומת מוצקה. אם זה יהיה גם הסגנון של היינות הבאים, נראה שהולך להיות שם מאוד טעים ומאוד מעניין (70 ש"ח).
לבן ביכורים
הרי גליל גוורצטרמינר 2017
ישראלים אוהבים גוורצטרמינר ואפשר להבין את זה. במדינה שגם ככה לא שותה יותר מדי יין, אנשים מעדיפים להתחבר לצד המתוק של מה שהם אוכלים ושותים. יקב הרי גליל, שעד היום הצליח להישאר מחוץ למגרש החצי יבש הזה, השיק השנה גוורצטרמינר ראשון מבציר ראשון בכרם מנרה, והצליח לו. ליין הזהוב בהיר יש ריחות מבושמים של מי ורדים, ליצ'י, פרי לבן מתוק ומעט מינרלים. המרקם שלו נעים והמתיקות מאוזנת בחמיצות טובה ומרירות אופיינית לזן. ימצא חן גם בעיני אלה שלא משתגעים על מתוק (75 ש"ח).
בלנד ביכורים
טוליפ, אספרו לבן 2017
ללבן החדש בסדרת אספרו של טוליפ יש ריחות מלאי חיים של קיץ ישראלי: פירות כתומים ופירות לבנים בשלים, פרחים צהובים, עשבי תיבול ועץ חדש, שהנוכחות שלו מתגברת ככל שהוא מתחמם בכוס. המרקם של היין שנעשה מענבי קולומבר, ויונייה ושרדונה, שחלקם תססו בחביות, מלוטש. המבנה המרחף והעגלגל שלו ממוסגר בחמיצות טובה, טעמי הפרי מעודנים והסיומת יבשה, חמצמצה ומרירה מעט. יין מהנה (וקצת יקר מדי) שמייצג לא רע את הכיוון המתון והידידותי שאליו פונה היקב בשנים האחרונות (90 ש"ח).
טכניקת ביכורים
יזרעאל, Natural 2017
זה הבציר השני שבו משיק יקב יזרעאל את ה־Pet Nat שלו – יין מבעבע טבעי שנכנס לבקבוקים לפני תום התסיסה הטבעית שלו, כך שהוא ממשיך את תהליך התסיסה גם בבקבוק. היין, שנעשה בבציר 2017 מענבי דבוקי וקולומבר, הוא עדיין לא באמת יין וכך לדעתי צריך להתייחס אליו. יש לו ניחוחות של פירות לבנים וצהובים וריחות שמרים שמזכירים גבינות בשלות ולחמים טריים. המרקם שלו קרמי, הבעבוע עשיר ורך והסיומת ארוכה. גרסה מעט יותר מתורבתת של אחיו מהבציר הקודם, שאולי תקרב קצת יותר אנשים לסגנון הקיצוני הזה (90 ש"ח).