ברבאבא מצא וויסקי אמיתי במקום לא צפוי ושוב נתקף נוסטלגיה

ברבאבא נקלע השבוע להשקת וויסקי הודי בחדשה של רושפלד בשרונה מרקט. אחרי ארבע כוסות ושלוש מנות קארי הוא תהה מה נותר פה מהמושבה הגרמנית ההיא 

ביר גארדן (צילום: אנטולי מיכאלו)
ביר גארדן (צילום: אנטולי מיכאלו)
18 ביולי 2016

ברבאבא לא אוהב את מתחם שרונה. זו לא התנשאות תל אביבית כפי שאוהבים לייחס למסתייגים (ברבאבא בכלל הונפש במקור בעיר אחרת), אלא התחושה שיש בו משהו מלאכותי: לא בית קפה שנגלה לפניו פתאום בשכונה שבה לא ביקר מזמן ולא פאב שכונתי ש"התנפל" עליו בעת שעבר ברחוב, אלא סוג של קניון. מושקע, מתוחזק, יפה ונקי… בכל זאת – קניון.

מישהו חשב שיהיה מעניין להשיק שני סוגי וויסקי – טאיוואני והודי – דווקא בהודית החדשה יחסית של רושפלד בשרונה מרקט, וברבאבא שאוהב מאוד גם אוכל הודי וגם וויסקי (אם כי לא בהכרח יחד) התפתה. בדרך הוא חונה לשעה קלה בביר גארדן – מהמקומות המוצדקים במתחם. מעט מאוד צירופים מחממים את לבו כמו נקניקייה ובירה, וכאשר מסביב הומה ההפי האוור (מי שימציא ביטוי עברי קולע למונח הזה יזכה לערב של דרינקים עם ברבאבא! מילה של אייקון מהסבנטיז!) בצורת עשרות סובאים ושובעים, נראית לו לרגע תל אביב רחוקה מאוד מהחמאס ומהחמסין – ועם המחשבה המעודדת הזאת הוא ממשיך לכיוון הכניסה לשוק האוכל.

האוכל ההודי חריף לו וטעים, אף שהשף שגויס כדי שסלבריטאותו תמשוך תיירי פנים אינו נראה בסביבה. גם הוויסקי מפתיע לטובה: בעוד שחלק ניכר מיצרני הוויסקי הוותיקים בסקוטלנד פנו לכיוונים פופוליסטיים (או בשפה מכובסת: "נגישים"), מתברר שדווקא במזרח הרחוק – ולאו דווקא ביפן – מזקקים היום וויסקי סקוטי אולד־פאשן אמיתי.

ארבע כוסות וויסקי בהמון קרח ושלוש מנות קארי מאוחר יותר, הוא מביט סביבו: תלמידות תיכון בחופשת הקיץ, מורות מחיפה, משפחה מאשדוד. המתחם הומה תיירים, אם כי מעט מאוד קונים.

וכך, אף שמורות מחיפה לימדו אותו לקרוא, אחדים מצאצאיו הם תיכוניסטים בחופשה, ולפחות שתיים מאהבות נעוריו היו מאשדוד – נופלת תוגה על ברבאבא ובלבו הוא מייחל לכך שהשפיות תחזור למקום הבומבסטי הזה: שכר הדירה יפחת, הרשתות ודוכני המזון המהיר יסתלקו, ויישארו כאן רק קצב וסוחר דגים ומאפייה וביר גארדן שכונתי, כיאה למה שהיה פעם מושבה גרמנית.

בשיתוף עם סנהדרינק