שהשם לא יטעה אתכם – דני פיליפס עושה את הכנאפה הכי טוב שטעמתם

ואז דני פיליפס הבריטי החליט לשבור את שוק הכנאפה היפואי

כנאפה נגה. צילום: אורן זיו
כנאפה נגה. צילום: אורן זיו
5 בפברואר 2015

הסיפור של כנאפה נגה הפך ממתוק לפוליטי. הוא התחיל כשדני פיליפס הבריטי (ממוצא רבע עדני) נקלע לארץ, טעם בפעם הראשונה בחייו כנאפה ואז, ללא כל רקע קולינרי מקצועי, החל להכין כנאפה בעצמו. זה קרה למגינת לבם של תושביה הוותיקים של יפו המתמחים במתוק הזה.

הכנאפה של פיליפס הפכה להצלחה בזכות שלושה פרמטרים שהוסיף למשוואה:
1. בניגוד לכנאפה הערבית הממתינה ללקוחות על מגש מחומם, הלקוח הוא זה שמחכה לכנאפה האישית שלו בנגה, הבוקעת חמה מהתנור.
2. פיליפס לא נשאר בגבולות המתכון המסורתי ופרץ קונספטים חדשניים של כנאפה בעזרת חלווה, קוקוס, קינמון, פיסטוק, קשיו ואפילו מטעמים מלוחים (שהם כבר לא לגיליון הזה). כך בנה אלטרנטיבות למאותגרי כנאפה, למגוונים ולטבעונים.
3. פיליפס לא רכש אוטומטית חומרי גלם קבועים להכנת כנאפה, אלא יצא לציד של גבינות צאן מיוחדות בכל רחבי הארץ וערך להן אודיציות עד לקבלת התוצאה הרצויה. ועוד לא דיברנו על המלבי. (25 ש"ח לכנאפה מתוק).

 

כנאפה נגה. רוחמה 8. 03-5252818. ראשון-חמישי 9:00-23:00 שישי 9:00-17:00.

 

[tmwdfpad]