תעמיס לי: המקומות שיעשו לכם ריפיל בתל אביב

הסועד התל אביבי אוהב אוכל טעים, אבל לא מזלזל גם ברוחב לב. אין נדיבות גדולה יותר מהריפיל, אותה יכולת פלאית לקבל עוד ועוד מהמנה ללא הגבלה. מצאנו את המקומות שיעשו לכם ריפיל עם חיוך, עד שתגידו די

מוגשות ללא הפסקה, הפיצה של טיטו. צילום: שרית גופן
מוגשות ללא הפסקה, הפיצה של טיטו. צילום: שרית גופן
5 במרץ 2018

נכון, האמריקאים המציאו את ז'אנר הריפיל והם גם נהנים ממנו באינספור מקומות (והרבה פעמים גם על חשבון האיכות). בניגוד אליהם, לא הרבה מקומות בתל אביב מציעים לכם ריפיל, וחבל. זה אמנם לא היה קל אבל מצאנו את המקוות שישמחו לתת לכם עוד תוספת. ועוד אחת. ועוד אחת. ועוד, עד שתרימו ידיים.

ביירן

המסעדה הגרמנית פותחת את השבוע (ימים ראשון-שני) באכול ושתה ככל יכולתך. תוכלו להזמין ממבחר בירות הפאולנר הנמזגות במקום מהחבית ולזלול ממבחר של תשע הנקניקיות הבייתיות: נקניקיית עגל חריפה או עם גבינה, נקניקית עגל מעושן, נקניקיית חזיר עם עשבי תיבול ועוד, לצד תוספות של צ'יפס, פירה, סלט תפוחי אדמה, כרוב כבוש בבירה ועוד (150 ש"ח לבליין). ערימת הנקניקיות הזו יחד עם הבירה, בהחלט מהווה מסלול לקשוחים.

ביירן, ראשון-שני 16:00-24:00

ביירן (צילום: דניה ויינר)
ביירן (צילום: דניה ויינר)

בנדיקט

הרעיון הממש נחמד השל בנדיקט, נובע מהתובנה שלפעמים לחמים טריים וחמאה לצד הקפה זאת ארוחת הבוקר המושלמת. לפיכך מציעים כאן סלסלת לחמים עם לחמניות טריות, ריבה, שוקולד וחמאה, ויאללה, תזללו כמה שבא לכם (18 ש"ח) וימלאו לכם עוד. טיפ מאתנו, אל תנסו את הטריק הזה לפני הבגרות במתמטיקה.

בנדיקט

עד דלא ידע, הלחמניות הטריות של הבנדיקט. צילום: שרית גופן
עד דלא ידע, הלחמניות הטריות של הבנדיקט. צילום: שרית גופן

ג'פניקה

ג'פניקה עורכת מבצעי אכילה ללא הגבלה בחלק מהסניפים. בימי ראשון ורביעי בסניף רמת החייל תוכלו לזלול עד התפקעות סושי, חמוצים יפניים, אדממה, בירות וודקה ויינות, ללא הגבלה (100 ש"ח לסועד). בסניף האוניברסיטה ברמת אביב, לעומת זאת, תוכלו לטרוף ללא תחתית דווקא מידי ראשון ושני, ולזלול את אותן המנות בדיוק ובאותו המחיר, בנמל לעומת זאת שומרים את אופציית הזלילה לימי שישי. טיפ שלנו, נסו שלא להיות ספונטנים וכן להזמין מקום מראש, שלא תגלו שהמסעדות מלאות עד אפס מקום.

ג'פניקה רמת החייל, ראשון, רביעי מהשעה 18:00 | סניף נמל תל אביב, שישי 12:00-17:00 | סניף חיים לבנון 54, תל אביב, ראשון, שני מהשעה 18:00

אגדשי טופו ברשת ג'פניקה. צילום: שי בן אפרים
אגדשי טופו ברשת ג'פניקה. צילום: שי בן אפרים

 

הבוטקה

חומוס הבוטקה מרמת ישי מייצר לאורך כל שעות היום חומוס מוצלח. הסניף התל אביבי מתחבא במסעדונת קטנה בחשמונאים, ומי שיושב במקום יגלה שדי צפוף פה בשעות הצהריים. הערך המוסף שבגללו שווה להישאר ולא להסתלק עם החומוס ארוז ב- TA  היא העובדה שתקבלו ריפיל אחרי שתחסלו את המנה (מ- 26 ש"ח למנה). הריפיל הזה הופך לפעמים לטקס חניכה, או מבחן מעבר מסתם חובב חומוס לטורף חומוס עליון, כשסועדים המבקרים במקום מבקשים חמישה (!) סיבובי חומוס. ככה לפחות סיפרו לנו, אבל אנחנו לא מאמינים.

הבוטקה

אימפריית ניגובים. חומוס הבוטקה. צילום: אנטולי מיכאלו
אימפריית ניגובים. חומוס הבוטקה. צילום: אנטולי מיכאלו

טיטו

מסעדת טיטו איטליאנו הפכה את גודל המנות לאלמנט המשמעותי באירוח שלה. מדי יום שני מציעים פה זלילת פיצות ללא הגבלה (69 ש"ח לסועד, ובהזמנה של כל סועדי השולחן). החל מהשעה 18:00 ובמהלך כל הערב, מסתובבים מלצרים עם  פיצות לוהטות ששוגרו מהתנור, קלאסיות ומיוחדות: ממרגריטות ועד ביאנקות, פרימוורות, פיצות עם חזה אווז מעושן או עם פפרוני. אנחנו ממליצים לזכור לשאוף אוויר בהפוגות בין סלייס לסלייס.

טיטו, החל מהשעה 18:00

פיצה ללא תחתית. טיטו. שרית גופן
פיצה ללא תחתית. טיטו. שרית גופן

טנדורי

לטנדורי יש מסלול אכילה מופלא שנקרא "טאלי ללא הפסקה". תקבלו את המגש ההודי המהולל כשכל גומחה בו מלאה תבשיל שונה: דאל עדשים, אורז, פלאק פאניר של גבינה הודית בייתית, אלו גובי עשוי כרובית ותפוחי אדמה, ותבשיל עוף של פושקרנה ברוטב מאסלה. טבעונים יקבלו את הטאלי עם תבשילי ירקות תואמים. לצד המגש ינוחו להם לחם רוטי ועמבה הודית. אם סיימתם לאכול מתוך הטאלי והנפש הגרגרנית שלכם חומדת עוד, תוכלו לבקש וימלאו לכם עוד. לסיום סוגרים בגולאב ג'אמון או סלט פירות.

טנדורי, ראשון-חמישי, שבת 12:00-15:00, 19:00-23:00 שישי 12:00-15:00

מגש טאלי במסעדת טנדורי. צילום: יח"צ
מגש טאלי במסעדת טנדורי. צילום: יח"צ

רובע תל אביב

במסעדת רובע תל אביב מציעים בסופ"שים (שישי-שבת) בראנצ'ים ללא הגבלה. תוכלו לקחת לכם מהעמדות: גבינות, לחמים ומאפים, חביתות, מוזלי, עוגיות ומתוקים, וכמובן שגם קפה, עד שתרגישו שבאמת אי אפשר יותר (89 ש"ח).

רובע תל אביב, שישי 9:00-13:00 שבת 9:00-13:30

הבופה של הרובע. צילום: עדי עוזיאל
הבופה של הרובע. צילום: עדי עוזיאל