יאללה, תעמיסו: הבראנצ'ים הכי נדיבים בעיר

הבופה של שנות ה־80 עושה קאמבק הישר לארוחות הבראנץ' שלכם, אז אספנו לכם את הבראנצ'ים הכי נדיבים בעיר המוגשים במזנונים עמוסים לתפארת. השאירו את הסקיני בבית ובואו להעמיס

בראנץ באלנה. צילום: דיוויד לופטוס
בראנץ באלנה. צילום: דיוויד לופטוס
10 באוקטובר 2018

עם כל הכבוד לאלגנטיות שבמנות קטנות לחלוקה, אנחנו לא חוסכים על הארוחה הכי חשובה ביום. ביי ביי לצילחות המינימליסטית, שלום לבולמוס.

1. זאדה

מסעדת זאדה במלון דריסקו החדש המגדיר את עצמו עותמני מציעה ארוחת בוקר המוגשת על מזנונים מסוגננים בצבעים דרמטיים, עם עמדת לחמים שבה לחמי מחמצת, בייגלס, לחמניות, קרואסונים ודיינישים. עוד תמצאו בבופה העשיר ירקות טריים וקלויים, גבינות בוטיק קשות, חצי קשות ורכות כגון קממבר, תום ולאבנה; דגים מעושנים; סלמון ביתי כבוש, מטיאס אדום ושפרוטים, ירקות מוחמצים, עמדת יוגורט לצד גרנולה ודגנים, מבחר עוגות ובהן עוגות גבינה, עוגות בחושות, גבינה פירורים, גבינה פירות, גבינה קרמבל, כנאפה, בקלאווה ומארזי פירות מפתים. אם עוד נשאר לכם מקום בבטן (ובצלחת) תוזמנו לעבור לעמדת המאפים החמים והקישים, שמלבד החשודים המיידיים כגון קיש כרובית, תרד או גבינות מציעה כנאפה מלוח ועוד ספיישלים מפתיעים. תוכלו להזמין גם מנה עיקרית ממבחר של מנות, בהן פנקייק שחור ובריוש מטוגן בחמאה עם ריבת ורדים ושמנת חמוצה.

בריוש ,שייטל, ביצת עין ורמולד חרדל. זאדה. צילום: איליה מלניקוב
בריוש ,שייטל, ביצת עין ורמולד חרדל. זאדה. צילום: איליה מלניקוב

מחיר: 129 ש"ח לסועד.

מתי: שישי־שבת 13:00־7:30

מלון דריסקו, אוארבך 4 יפו, 7269309־03

2. משייה

המסעדה עטורת השבחים שעל מטבחה אחראי השף יוסי שטרית שוכנת בקומה התחתונה של מלון הבוטיק מנדלי ומציעה, כמיטב המסורת המלונאית, בופה מסחרר של מטעמי בוקר. בין השאר תמצאו כאן גבינות רכות וקשות של משק יעקבס, מבחר עצום של סלטי ירקות, מטיאס כבוש וסלמון מעושן, מגוון לחמים כגון בגטים, חלות, מאפי זעתר ומאפי בוקר, בראוניז, פירות, אנטיפסטי של חצילים, בטטות וכרובית קלויים, מבחר זיתים, עמדת גרנולה, חלבה מנצרת, ממרחי פסטו ולימון כבוש, ועוד ועוד. תוכלו להזמין מנה עיקרית לבחירה – שקשוקה עגבניות או שקשוקה לבנה על בסיס שמנת, פריטטה של כרובית וחוביזה עם גבינות בוטיק או אגס בנדיקט עם סלמון כבוש. הארוחה כוללת מיץ תפוזים או גזר ושתייה חמה, קוקטיילים של בוקר מתומחרים בנפרד.

למי נשאר מקום לקוקטייל? צילום: אנטולי מיכאלו
למי נשאר מקום לקוקטייל? צילום: אנטולי מיכאלו

מחיר: 98־88 ש"ח.

מתי: ראשון־חמישי ושבת 7:00־11:00, שישי 7:00־15:00. בתקופה שבה עומס התיירים כבד במיוחד הארוחות נפתחות רק מהשעה 10:00, התקשרו לברר מראש

מנדלי מוכר ספרים 5 תל אביב, 03־7500999

עוד כתבות שיעניינו אותך:
בראנצ'ים חדשים ששווה לקום בשבילם בבוקר
רשת ארקפה פותחת בית קלייה בסגנון היפסטרי ניו יורקי
"בואו לאכול איתי" היא הריאליטי הישראלי הכי טוב על המסך

3. אלנה

הבראנצ'ים של אלנה הם אסקפיזם צרוף. קומת הכניסה של מלון הנורמן מעניקה חוויית משתמש של ארמון אירופי, וכיף במיוחד לשבת בגינה החזיתית הנאה. השף ברק אהרוני יצר פה מזנון עשיר במיוחד אבל אנין הפרוש על הבר. במנות תמצאו סלמון מעושן, מטיאס הולנדי, מאפי בוקר טריים, לחמי מחמצת, קיש גבינות, מאפי בורקס מלוחים, סלט עגבניות שרי, סלט ירקות עונתי, מבחר גבינות מקומיות, פירות עונתיים, יוגורט בקר, צ'יה פודינג וגרנולה הום מייד. תוכלו להזמין מנה עיקרית ממבחר הכולל מנות כגון אגס בנדיקט עם בייקון והאם על מאפין ביתי ורוטב הולנדייז או בנוסח פלורנטין עם תרד מאודה; שקשוקה עם עגבניות, פלפלים ועשבי תבלין ועוד. הארוחה כוללת גם שני משקאות חמים ושני משקאות צוננים לכל סועד.

מאפה אסקפיסטי. צילום: דיוויד לופטוס
מאפה אסקפיסטי. צילום: דיוויד לופטוס

מחיר: 135 ש"ח לסועד.

מתי: ראשון־חמישי 7:00־11:00, שישי־שבת 7:00־14:30

נחמני 25 תל אביב, 03־5435400

4. האחים

כל הגרוב מתרכז בנקודה אחת באבן גבירול עד שתמוה איך הרחוב לא נוטה על צדו מכובדו של הווייב. זה קורה בבראנץ' של האחים, עם מזנון שנפתח על גבי הבר של השיפודייה המתוחכמת. חומרי גלם טריים ומקומיים נקצצים לכדי שלל סלטים המוגשים לצד מאפים חמימים. אחרי שתעמיסו צלחת תמצאו על השולחן שקשוקה, מאפה תרד, ביצים חצי קשות, ירקות קלויים ואפויים, חומוס תוצרת בית, מבחר גבינות, סלטים טריים ואזור שלם שמוקדש לקינוחים, וכמובן לא תיאלצו לוותר על ההפוך שלכם. מלבד הזלילה המלבבת, תגלו פה גם תפריט קוקטיילים ואלכוהול במחירים נוחים. פלא שכל האנשים הכי נכונים בעיר פותחים פה את היום?

אחים על מלא אוכל. צילום: אנטולי מיכאלו
אחים על מלא אוכל. צילום: אנטולי מיכאלו

מחיר: 85 ש"ח.

מתי: שישי 9:30־12:30, שבת 9:00־12:30

אבן גבירול 12 תל אביב, 03־6917171

5. קפה 65

המרפסת המוגבהת החולשת על שדרות רוטשילד עם נקודת תשקיף אופטימלית היא התחלה נכונה מאוד לבראנץ' והנכס האסטרטגי של קפה 65, המהווה חלק מקומפלקס המלון. המזנון מושתת על סלטים טריים, מגוון גבינות, דגים טריים וכבושים, עמדת סביח, פינת בריאות, מבחר לחמים ולחמניות, מאפי בוקר מלוחים ומתוקים, עוגות שמרים ומיצים טריים. בהזמנה לשולחן תוכלו לבחור מנה אישית דוגמת שקשוקה ירוקה עם מנגולד, תרד ויוגורט עזים, טוסט קרואסון גאודה עם חמאת שקדים, תרד וביצת עין או פרנץ' טוסט בריוש, עם קונפיטורת פירות יער, אגס ביין ושמנת מוקצפת.

אחרי בוקר כזה חייבים לישון. צילום: אפיק גבאי
אחרי בוקר כזה חייבים לישון. צילום: אפיק גבאי

מחיר: 105 ש"ח.

מתי: ראשון־חמישי 6:30־11:30, שישי־שבת 6:30־14:00
שד' רוטשילד 65 תל אביב, 03־7677675

6. גרנד קפה טורקיז

בית הקפה של מסעדת טורקיז החולש על פינה אסטרטגית בקומה התחתונה של קניון רמת אביב מציע בסופי שבוע בראנץ' במזנון עצום בגודלו שנראה כמו משהו שיצא מכלל שליטה. מומלץ, לפני שאתם מתיישבים, לעלות לקומה העליונה ולהביט במגוון האדיר מגובה מבטו של עוף דורס. כשתסיימו להתרשם קחו צלחות והתחילו להעמיס מהמבחר האדיר של הסלטים, הגבינות, הדגים הכבושים והמעושנים, הפשטידות, החלבות, הריבות והשוקולדים המגובים במבחר עשיר של פחמימות בצורת לחמים ומאפי בוקר. אפשר בהחלט להסתפק במזנון, אבל אם אתם רוצים לסגור את היום ולפתוח את הכפתור הוסיפו גם מנת ביצים.

מחיר: 68 ש"ח לבופה בלבד, 78 ש"ח עם מנת ביצים.

מתי: שישי־שבת 8:30־13:00

קניון רמת אביב, 03־5536677

7. מרקט האוס

מלון הבוטיק היפואי מתחבא בשוק הפשפשים. למי שלא מעוניין להסתפק במאפה גאוני של המילק בייקרי הצמוד, שווה להיכנס לכאן ולזלול מהבופה עד להתפקעות מלאה. תמצאו במזנון סלטי ירקות, אנטיפסטי, עמדת גבינות בוטיק, זיתים, דגים כבושים, מאפי בוקר ובהם בורקס שמתאים לאופי היפואי עם האלמנט הטורקי־בולגרי, סביח, וגם יוגורטים ופירות, עוגות וקינוחים, מלבי, חלבה ועוד. תוכלו ללגום המוני מיצים טבעיים וספל של קפה הפוך.

מחיר: 95 ש"ח.

מתי: ראשון־שישי 6:30־12:00

בית אשל 5 יפו, 03־7974000

8. בושוויק (בקרוב)

הבר שנפתח כחלק מהמלון החדש פבריק בנחלת בנימין מציע הידור מסוגנן ותפריט שבנתה השפית אביבית פריאל אביחי. המוני קערות חרס פותחות עבורכם בופה עם מבחר של דגים כבושים, נקניקים, ירקות קלויים כמו פלפלים אדומים, סלט של סלקים, עגבניות עם מוצרלה ושאר ירקות טריים. עוד תמצאו במזנון מאפי בוקר ולחמים, טורטיות ספרדיות ענקיות ועוד. לצד הנבירה במזנון אתם בוחרים ומזמינים מנה אישית מהתפריט: ברוסקטה אבוקדו, ביצה חצי קשה ועגבניות שרי; קדרת קייל וגבינת חלומי טבעונית; מגדל פנקייק שמוגש עם קצפת ובננה מקורמלת או קרואסון סלמון מעושן וסלט ביצים וצלפים. ברור שתתיישבו לאכול בחצר החמודה ותתקשו לא להזמין פה גם קוקטייל לפתיחת הבוקר – בכל זאת מדובר בבר של קבוצת האימפריאל.

האימפריה משתלטת על הבוקר. צילום: אפיק גבאי
האימפריה משתלטת על הבוקר. צילום: אפיק גבאי

מחיר: 98 ש"ח לסועד.

מתי: שישי־שבת 8:00־11:00

מלון פבריק, נחלת בנימין 28 תל אביב, 03־5678006