בייגלה חם: תומר אגאי מסנטה קתרינה חושף את המתכון המנצח

צמד המילים בייגלה חם מקבל משמעות אחרת ברגע שנוגסים בבייגלה של תומר אגאי: בצק חלב עדין ונימוח, מסבחה חמימה, שמן זית מתובל בדואה וכן, גם שומשום. עכשיו לכו תפסיקו לנשנש אותו

כזה בייגלה ירושלמי עוד לא אכלתם. צילום: מיכאל נחמיאס
כזה בייגלה ירושלמי עוד לא אכלתם. צילום: מיכאל נחמיאס
28 במרץ 2018

בייגלה ירושלמי 

המתכון באדיבות השף תומר אגאי, סנטה קתרינה

מרכיבים ל- 20 יחידות:

לבצק:

קילו קמח מרגריטה מנופה

325 מ"ל מים קרים

300 מ"ל חלב קר 3%

40 גרם שמרים טריים

60 גרם סוכר

15 גרם מלח

75 גרם שמן זית

מעט שמן זית לשימון

לציפוי:

ביצה טרופה

שומשום

למתכונים מתוקים ודווקא כן כשרים לפסח:
המלבי המושלם של לייזה פאנלים
עוגיות אמרטי של דלאל הקונדיטוריה
עוגיות קוקוס זריזות של אפרת ליכטנשטט

 

אופן הכנת הבצק:
מניחים בקערה גדולה את המים, השמרים, הסוכר וכף מהקמח וטורפים עם מטרפה עד שהכל מתמוסס ונוצרת ראש עיסה.
שמים במיקסר עם וו לישה את יתרת הקמח המנופה ומפעילים על מהירות בינונית. מוסיפים בבת אחת את כל ראש העיסה והחלב ומוודאים שאין משקעים בכלי של ראש העיסה. לשים במיקסר במשך כ- 5 דקות עד שרוב הקמח נטמע בבצק ונשאר רק מעט ממנו בדפנות.
מוסיפים מלח בהדרגה לבצק ויוצקים שמן על דפנות הקערה על מנת להטמיע את יתרת הקמח שבדפנות לתוך הבצק. ממשיכים את הלישה במיקסר כ-3 דקות נוספות עד לקבלת בצק בעל מרקם חלק ומבריק (הבצק צריך להיות רך ומעט נוזלי).
התפחה: מעבירים את הבצק לכלי גדול ומשומן ומעבירים ללילה במקרר.
מחלקים את הבצק לכדורים במשקל של 150 גרם. בעזרת כף היד יוצרים מכל כדור אליפסה מאורכת, יוצרים חור במרכזה ומרחיבים עד שנוצרת טבעת באורך של 20 ס"מ ברוחב של 5 ס"מ. מניחים לתפיחה של כ- 15 דקות, מברישים בביצה טרופה ומפזרים שומשום בשפע.
מחממים מראש תנור למקסימום חום (250 מעלות). אם יש אבן אפייה זה מצויין, ואם לא, יש לשמן נייר אפייה ולהניח את הבייגלה על גבי הנייר המשומן. אופים בתוכנית עם מאוורר למשך 6 דקות. מגישים לצד מסבחה, עגבניות מרוסקות ושמן זית מתובל בדואה, או פשוט זוללים ככה.

בייגלה ירושלמי לימי חול המועד. צילום: מיכאל נחמיאס
בייגלה ירושלמי לימי חול המועד. צילום: מיכאל נחמיאס

 

סנטה קתרינה