החלקה יפנית: הבירה היפנית שבאה לכבוש לכם את הלב

מותג הבירה היפני היטאצ'ינו נסט, שעושה שימוש בשיטות ייצור שדומות להכנה של סאקה, נוחת בישראל אחרי שכבש את השוק באמריקה

היטאצ'ינו נסט ג'ינג'ר
היטאצ'ינו נסט ג'ינג'ר
7 ביולי 2016

הכירו את מבשלת היטאצ'ינו נסט, מותג בירה יפני שבשנת 2000 כבש את השוק האמריקאי ולאחרונה הגיע גם אלינו. המותג הוקם בשנת 1996, לאחר שבשנת 1994 ממשלת יפן החליטה לסייע למבשלי בירה להקים מבשלות באמצעות הקלות מס. המבשלה, שקיבלה תשומת לב עולמית בעקבות זכייתה בכמה תחרויות בירה בינלאומיות, מייצרת בירה תוך הישענות על שיטות עבודה מסורתיות המשמשות להכנת סאקה. מה שהופך את הבירות האלה ללא שגרתיות הוא השימוש בחומרי גלם מיוחדים – כולם תוצרת יפן, ובהם קפה, אורז אדום, תפוזים ותבלינים אותנטיים.

הוויסקי היפני מאיים להשתלט על התחום

היטאצ'ינו נסט Red Rice
היטאצ'ינו נסט Red Rice

לארץ הגיעו בשלב זה חמישה סוגים מתוך המבחר שיש למבשלה להציע: היטאצ'ינו נסט ווייצן בירת חיטה מעוננת וזהובה בסגנון גרמני, בעלת גוף קל, מעט יבשה ומרירה יותר מבירת ווייצן קלאסית. 5.5% אלכוהול (14 ש"ח ל־ 330 מ"ל); היטאצ'ינו נסט ווייט אייל בירה בסגנון חיטה בלגית בתוספת קליפות ומיץ תפוז, אגוז מוסקט וכוסברה. צבע קש, גוף קליל, מתיקות קלה וטעמי תיבול דומיננטיים. 5.5% אלכוהול (14 ש"ח ל־330 מ"ל); היטאצ'ינו נסט רד רייס אייל המבושל עם אורז אדום יוצר בירת פירותית, בעלת גוף בינוני, ארומות וטעמים מתובלים המלווים במתיקות עדינה. 7% אלכוהול (16 ש"ח ל־330 מ"ל); היטאצ'ינו נסט JCA בירה כשותית ומרירה בצבע נחושת, בעלת גוף כבד ומלא, ארומה מאלטית חזקה, וטעמי מאלט ועץ דומיננטיים. 7% אלכוהול (16 ש"ח ל־330 מ"ל); היטאצ'ינו נסט ג'ינג'ר ביר בירת אייל חזקה בעלת גוף בינוני־ כבד, מעט מתקתקה ובעלת טעמי מאלט וג'ינג'ר מודגשים המשתלבים היטב עם מורכבות המשקה. 8% אלכוהול (16 ש"ח ל־330 מ"ל).

היטאצ'ינו נסט ווייצן
היטאצ'ינו נסט ווייצן