יוגב ירוס חוזר לעיר וקאב קם חונכת בראנץ' שישי

השף לשעבר של מל ומישל יצר תפריט יפואי למסעדה החדשה של בית קנדינוף, חגיגות שישי בקאב קם, חדר פרטי חדש בבית תאילנדי, ארוחות מעמק הלואר בדנון ועוד חדשות חמות לימים שבין החגים

קאב קאם. צילום: אילן ספירא
קאב קאם. צילום: אילן ספירא
11 באפריל 2018

1. יוגב ירוס בנה את התפריט למסעדה החדשה בבית קנדינוף

מאז פתיחתו לפני כשנה מיצב את עצמו בית קנדינוף כמתחם של תרבות ואמנות צעירה ותוססת. בימים אלה מקבלת האמנות חיזוק גסטרונומי עם פתיחת קנדינוף – בר מסעדה שאת פתיחתו מוביל השף יוגב ירוס (מטבחצר) כיועץ קולינרי. הקונספט שנבחר הוא מטבח יפואי – ים תיכוני שמתורגם למנות בשר, דגים, פירות ים וירקות בטיפול מינימלי ומדויק. התפריט מחולק ל"שולחן יפואי" – פרחי כרובית חמים (26 ש"ח), מסבחה לימה (28 ש"ח), מטיאס ואיקרה (34 ש"ח); "מתחילים" – טרטר עג'מי (46 ש"ח), קלמארי סקורדליה (54 ש"ח), ברוסקטה באבאגנוש (38 ש"ח);  ו"ממשיכים"- יפו בנגקוק (72 ש"ח); בורגר הסמטה (58 ש"ח); טורטליני חצילים שרופים (62 ש"ח). בין הקינוחים אפשר למצוא מלבי קוקוס (28 ש"ח); לילות ביירות (38 ש"ח) ומוס שוקולד כהה (38 ש"ח). את המנות ירפדו אלכוהול ואווירה צעירה וקלילה.

בית קנדינוף

קנדינוף בגרסת יוגב ירוס. צילום: אנטולי מיכאלו
קנדינוף בגרסת יוגב ירוס. צילום: אנטולי מיכאלו

2. מועדון החברים של יום טוב

כרטיס חבר חדש יקנה לכם 5 אחוז הנחה בכל קנייה באחד מעסקי הדליקטס של משפחת יום טוב בשוק לוינסקי: המעדנייה, הסנדביצ'יה והגלידריה. במעמד הנפקת הכרטיס מקבלים בקבוק קוקה קולה קלאסי אישי, וביום הולדת או יום נישואין תצ'ופרו ביום טוב בוקס: קופסת מעדנים עם צנצנת ארטישוקים מוחמצים; זיתים; ריבה של סבתא משושנים, דובדבנים, תותים או פרי עונתי אחר; לחמניות ושני בקבוקי קולה. את הכרטיס ניתן לקבל בסנדביצ'יה וההנחה תקפה כבר מהקניה הראשונה וללא מחיר מינימום. בהמשך צפויות לחברי המועדון הפעלות בהמשך כמו ערב גבינות ויין.

יום טוב

קאב קאם. צילום: אילן ספירא
קאב קאם. צילום: אילן ספירא

3. חדש בקאב קם: בראנץ', חדר פרטי וחגיגות ראש השנה התאילנדי

אם אהבתם את קאב קם בלילה, בטח תשמחו לשמוע שעכשיו הדלתות ייפתחו גם בשעות שהשמש עוד זורחת. מדי שישי בין השעות 17:00-12:00 ייערך במקום הפנינג עם  דוכני גריל פחמים, עמדת שייקים מפירות קיץ ורום ממש כמו בתאילנד ודי ג'יי אדי אל קמינו שיתן בראש. בין מנות הבראנץ' שיוגשו: קונג דיפ – מגש זוגי של נאים מהים והיבשה עם מנות כמו טרטר שייטל בתיבול איסן קלאסי, סשימי אינטיאס ונאם פלה פריק לצד סטיקי רייס ומרק טום יאם חריף חמצמץ עם עוף או ברוסט חזיר (148 ש"ח);  קונג יאנג – מגש זוגי של קלמרי ושרימפס קריסטל מקומיים, נתח קצבים וברוסט חזיר, כולם בגריל פחמים, עם סטיקי רייס ומטבלים חריפים (178 ש"ח), לאב גאי טוט – כדורי כרעי עוף חריפים עם נענע, קפיר ליים, בצל ירוק ו"קאו קואה" (62 ש"ח), וסום טאם פו – סלט פפאיה ירוקה על סרטן כחול פריך (64 ש"ח). וגם במסעדת האם בית תאילנדי יש חידושים משמחים: חדר פרטי נחנך לאחרונה לצורך ארוחות מיוחדות ואירוח פרטי. החדר נראה כמו חדר אוכל אלגנטי וגבוה תקרה, עם שולחן עץ ארוך ולצידו שישה עשר מקומות ישיבה, ומטבח פתוח המעוצב באופן יפיפיה, בחזיתו מונחים פירות אקזוטיים כמו "פרסות" של פרי התמרהינדי.  התפריט פה אישי, בהתאם להזמנה מראש, וכולל מגשי אירוח מרהיבים של פינגר פוד, למשל מה שנראה כמו פירות קטנים ובעצם מדובר בעוגות דגים תאילנדיות. מנות קטנות שאינן דומות לשום דבר שראיתם עד כה, וכאמור ניתן גם להזמין מנות יחודיות בהתאם לגחמות של הסועדים.

קאב קם

בית תאילנדי

קאב קאם. צילום: אילן ספירא
קאב קאם. צילום: אילן ספירא

4. מאפים להמונים בבראון

נכון שיום העצמאות תכף כאן והראש כבר בבשר ובסלטים, אבל למקרה שאתם עדיין סוחבים את טראומת פסח, למיכל לוי השפית של ביסטרו בראון יש פיתרון: תפריט מיוחד שכולו פחמימות כמו מאפה קפרזה – שכבות עגבניה, מוצרלה טרייה ועלי בזיליקום עטופות בבצק עלים (52 ש"ח); שרימפס במחבת עם לימונים כבושים, שום קונפי ותרד על מאפה מנגולד ופטה (64 ש"ח); מאפה ראגו טלה עם עגבניות, אורגנו ויין אדום (88 ש"ח); מאפה עדשים טבעוני עטוף טחינה גולמית על בצק פוקצ'ה (76 ש"ח) ועוד. באגף הקינוחים יופיעו מאפה שמרים חלבה, מאפה שמרים ריקוטה ודובדבני אמרנה ומאפה שמרים שוקולד. תפריט הספיישלים יוגש בצהריים ובערב במקביל לתפריט הרגיל.

בראון 

מאפה לוקוס במסעדת בראון. צילום: נמרוד גנישר
מאפה לוקוס במסעדת בראון. צילום: נמרוד גנישר

5. ספיישל פלפלים בטפאו

ברשת TAPEO מבשרים את בוא הקיץ בתפריט ספיישל שכולו פלפלים אדומים או כתומים, צהובים וירוקים, קטנים או גדולים, חריפים או מתקתקים. הם משתלבים היטב בטאפאס בהשראת המטבח הספרדי המסורתי ובמנות פילה בקר צרוב, קרם פלפלים ושמן מעושן (50 ש"ח); פאסקדו אחו בלנקו – קרם שקדים, סלסלת עגבניות, קלמטה ופלפלי פדרונים מטוגנים (52 ש"ח); חלפיניו אדום קלוי ממולא טרטר דג ים (44 ש"ח) ועוד. אולה.

טפאו

ספיישל פלפלים בטפאו. צילום: רן בירן
ספיישל פלפלים בטפאו. צילום: רן בירן

6. אוכל ואמנות בפאסטל

מסעדת פאסטל ממוקמת במוזיאון תל אביב לאמנות ו"מדברת" אמנות בעיצוב ובאוכל. כעת נוסף למשוואה עוד פן אמנותי – מיצג וידאו ארט חדש שיוקרן בחלל המסעדה. המסעדן איציק חנגל והשף הלל תווקולי חיפשו דרך להגביר את הנוכחות של מיצג הווידאו ארט שמוקרן במסעדה ופנו אל הבמאי והצלם יקיר אברהמי, מי שעבד עם הבמאים אבי נשר וניר ברגמן והפיק קליפים לאסף אמדורסקי והתקווה 6. התוצאה: חמישה וידאו ארטים קצרים, כ-20 דקות כל אחד, שמתחברים לכדי יצירה אחת. הווידיאו ארטים מוקרנים על תקרת המסעדה ומוסיפים לארוחה ממד חושי וחושני נוסף.

פאסטל

פאסטל. צילום: אנטולי מיכאלו
פאסטל. צילום: אנטולי מיכאלו

7. ראצ'ה מתחדשת בתעודת כשרות

מסעדת ראצ׳ה הגרוזינית חוגגת שנתיים ומצטרפת לרשימת המסעדות הכשרות בעיר. לרגל ההסבה יצרו הבעלים לילי בן שלום ואחיה השף ישראל שווילי תפריט אביבי חדש עם מנות כגון מרק צ׳רחלי מסלק וסלרי עם ביצי שליו (38 ש"ח); מאפה בליני תפוחי אדמה (36 ש"ח); חצ׳פורי במילוי גבינה טבעונית וביצה מעל (שמי שטבעוני יכול לוותר עליה, 44 ש"ח); סליאנקה – קדירת בשר עגל וירקות (84 ש"ח); טולמה – פלפל אדום וכרוב ממולאים באורז ועשבי תיבול (58 ש"ח) ועוד. החינקלי והאיספנחי עוד שם, ומעכשיו בגרסה כשרה.

ראצ'ה

ראצ'ה. עכשיו כשרה. צילום: דניאל לילה
ראצ'ה. עכשיו כשרה. צילום: דניאל לילה

8. ארוחת אביב ומעדניה חדשה בסלון אוכל

רעות ארביב ושני מורדי מ"סלון אוכל" מארחות בדרך כלל בנס ציונה, אבל לכבוד האביב הן יורדות לעיר הגדולה לארוחה מיוחדת, שתתקיים בסטודיו מעוצב ביפו. 20 אורחים בלבד יתכבדו בפרחי קישוא במילוי ריקוטה וקרם עגבניות תמר, קרפצ'ו מוצרלה בופאלו ופול ירוק, פורקטה טלה במילוי עשבים טריים ולימונים כבושים ועוד מנות שכולן מדברות טריות וצבע. יהודה נהר מיקב עמק יזרעאל יתארח לטעימת יינות חדשים שיותאמו למנות. במקביל משיק הסלון מעדנייה מקוונת עם תפריט מפתה: קבב בעבודת יד, חריימה בורי, החצילים המפורסמים של רעות (כך במקור), פסטה טריה, עלי גפן ממולאים, סלטים, בשרים, לחם ועוגות. משלוח בתשלום אפשרי גם לת"א, אז שימו בזיכרון לקראת החג הבא שתכף יגיע.

www.food-salon.com   

9. ארוחות מעמק הלואר בסקוליארד של דנון

בית הספר למצוינות קולינרית ממשיך עם ארוחות המחווה לחבלי צרפת השונים, והפעם תור עמק הלואר. באווירה המיוחדת שבמסעדה יבשלו התלמידים בפיקוח מאיר דנון וצוות המורים וולוטה של סרטן נהרות, סלמון ברוטב חמציצים ועוד מנות ייצוגיות האזור הכי מתויר בצרפת אחרי פריז. ועוד בונוס: הדינמיקה במטבח הפתוח היא סוג של Hell's Kitchen בלייב, מינוס הצעקות של גורדון רמזי. 240 ש"ח לאדם כולל יין.

התערוכה 3 (מתחם יריד המזרח) תל אביב, 03-9786161, www.danon.org.il/by-the-book

נורמנדי בסקול יארד. צילום: דניה ויינר

עמק הלואר בסקול יארד. צילום: דניה ויינר

10. יריד קעקועים וג'ק דניאלס בדייגו סאן

 דייגו סאן, בר אוכל לטינו-אסייתי ססגוני בפאתי שוק לוינסקי, חוגג את אמנות הדיו ומארח עשרה אמני קעקועים  מובילים כמו פסיכו טאטו, ספרינג, יונתן גולדמן, סטיק אנד פוק tlv ועוד. בבר ישקשקו קוקטיילים מיוחדים על בסיס ג'ק דניאלס כמו ג'ק זפלין – ג'ק דניאלס, ליקר מנדרין נפוליאון, מייפל, מיץ לימון, מיץ מנגו (38 ש"ח) וג'ק סאן – ג'ק דניאלס, סן ג'רמן, מיץ לימון, מיץ אננס, טוגרשי ונענע (42 ש"ח), ומהמטבח ייצאו ספיישלים שתכין השפית נועה לוי ושהולכים טוב עם וויסקי – כנפי עוף בגלייז סוכר חום, ג'ק דניאלס ופלפל שחור (42 ש"ח); ודג בטמפורה ברוטב ג'ק דניאלס חמוץ מתוק ועשבי תיבול (42 ש"ח).

דייגו סאן

ג'ק דניאלס מקעקעים בדייגו סאן. צילום: לימור טל
ג'ק דניאלס מקעקעים בדייגו סאן. צילום: לימור טל

11. גלריית אמנות חדשה במיין באזאר

חוץ מאווירה תוססת ודרינקים המיין באזאר בשוק הפשפשים מכוון לאמנות, שעד כה השתקפה  בציורי גרפיטי מקצועיים של האמן מקס רינקה. כעת נפתחה בסמטה הפנימית מול הבר גלריית מיין באזאר, שתציג תערוכות אמנות ועיצוב של אמנים צעירים, מעצבים תעשייתיים, מעצבי תכשיטים, ציירי רחוב ומאיירים. הגלריה תרחיב את מנעד התוכן של המקום  יחד עם מרצים, מוזיקאים והופעות חיות שמתקיימים כל שבוע.

מיין באזאר

מיין באזאר
מיין באזאר

12. בוקר איטלקי בבליני

באיטלקייה בנווה צדק הושק ליין ארוחות בוקר מחווה למחוזות השונים באיטליה: בוקר קמפנייה – פריטטה פפרוני וגלדי בצל ופלטת פתיחים עם ויטלו טונטו, דג מלוח, מוצרלה בופאלו, זיתים וריקוטה פרסקה; בוקר טוסקנה – שקשוקה פרימוורה וגבינת פרמזן ופלטת פרושוטו וארוגולה, ריקוטה כבשים, פסטו וקונפי שום, אנטיפסטי פיטריות, פלפל קלוי וזיתים; בוקר מילאנזי- פולנטה רכה עם כמהין ביצים עלומות וברוקולי, לצד פלטת פתיחים המכילה: גבינת גורגונזולה, ריקוטה, פטה כבד, ריבת שרי, חרדל, ארטישוק ופרמזן; ובוקר איטלביבו – ביצים לבחירה לצד פלטת פתיחים המכילה: גבינת פטה עגבניות ושיפקה, ריקוטה, סלמון מעושן, פפרוני, יוגורוט וגרנולה (75-80 ש"ח). כל ארוחה מוגשת עם סלסלת לחמים, סלט ירוק, קוקטייל הבית ושתייה חמה/קרה. בתפריט ישנן גם מנות "בוקר בקטנה" באווירה איטלקית.

בליני