העוקץ הספרדי

מייקאובר בבר השכן - תפריט חדש, מתיחת פנים ושם חדש־ישן

עושים שכונה, אל ואסינו. צילום: בן קלמר
עושים שכונה, אל ואסינו. צילום: בן קלמר
25 בדצמבר 2013

בר השכן, בקצה של אבן גבירול, שהפגין עד עכשיו עמידות מרשימה בחיי הלילה בעיר, עשה תעלול קטן ושינה את שמו לתרגום הספרדי El Vecino. אולם התרגיל הגדול יותר שהוא עשה הוא מייקאובר קיצוני – מבר שכונתי חמים ואפלולי לבית יין מואר ומשובב. באותו מבנה ועם אותם בעלים (שחתומים גם על זוריק, שאטו שועל והמעוז) אבל עם אטיטיוד ברצלונאי ממזרי, המקום החדש מציע תפריט יינות מגוון ועשיר, מתוחכם אבל לא מתחכם, מנות שף קטנות וצוות נינוח שמדבר על היין בלי להביך את המאזינים. את אל וסינו לא מעניין להוציא לכם את אותו מרלו שאתם שותים תמיד – הם יותר בעניין של לפתוח אתכם לטעמים חדשים ולדאוג שהיין שתסיימו איתו את הערב לא יהיה זה שאיתו פתחתם. העיצוב של המקום קליל ואפשר לבחור בין ישיבה על הבר הגדול יחסית לבין אחד הדלפקים או השולחנות. בקומת המרתף ציש שני שולחנות אבירים לאירועים מושחתים במיוחד, כמה שולחנות ישיבה ובר קטן שהוא גם מעדניית גבינות. התפריט באל וסינו מציע מנות מסעדה, אבל המנות מותאמות בגודלן לווייב הקז'ואלי של המקום ומזכירות יותר טאפאסים מגוונים ומוקפדים. במנות שהכי כיף לחלוק אפשר למצוא טרטר דג ים על תבשיל אצות וואקאמה לימוני וביצה עלומה (53 ש"ח), ניוקי קרם פורצ'יני (42 ש"ח), לחי עגל בבישול ארוך על תרד תורכי (47 ש"ח), צלחת גבינות עשירה (49 ש"ח) וקרם מסקרפונה עם סלט תותים טריים ומרק תותים עם נענע ובזיליקום (29 ש"ח). במהלך הערב צצים להם גם מיני פינוקים שמסתובבים בין השולחנות – צ'ייסרים אכילים משוקולד מריר עם פורט משובח, קוביות חלבה מהשוק ועוד. השילוב בין בית יין בניחוח של חו"ל לבין האווירה השכונתית החמה מבטיח שכך או כך – בעברית או בספרדית – השכן נאה בעינינו.

לבר El Vecino