תוצרת בית: בתי האוכל המשפחתיים הטובים בישראל

תבשילי עדות מכפר ויתקין, הנקניקיות המשובחות של דובי פורת ושמן הזית המשובח שתוכלו לקנות רק במושב גאולים. ליקטנו עבורכם עשרה בתי עסק שיעניקו לכם חוויה קולינרית ביתית ואינטימית

מאמאסיטה
מאמאסיטה
17 ביוני 2015

כדי לנהל עסק לבד, צריך אומץ ותעוזה במיוחד כשמדובר על עסק שמייצר אוכל או מוצרי מזון. אנשים שמופיעים בכתבה הזו מופעלים על ידי התעוזה וחולקים את אותה התשוקה האדירה לעשייה שלהם. לבדם או בעזרת בני המשפחה בלבד, הם מייצרים בביתם הפרטי מאכלים, מוצרי מזון ושירותים טעימים ומיוחדים, שהתיבול העיקרי בהם מורכב מתערובת של אהבה ואמונה ללא תנאי במוצר או בשירות שלהם.

Mamasita`s Kitchen

ממסיטה באיטלקית היא אמא "קטנה" שאוהבת לבשל ולארח וכזו היא נטלי גר הרר שלפני שגילתה את הממסיטה שבה, הייתה שפית ויועצת קולינארית. היום היא מבשלת בביתה הפרטי ויוצרת אירועים קולינריים מלאי חום בבית הלקוח, כשההתמחות שלה היא באוכל ביתי עדתי (טריפוליטאי, מרוקאי, עיראקי, בוכרי, גרוזיני וגם איטלקי) עם טוויסט אישי. היא תשמח לבשל עבורכם קוסקוס חלומי, לרקוח ארוחה מלאה לאירוח בבית או להכין מארז מתנה מעוצב עם ממרחים ביתיים כמו ממרח כוסברה, ממרח פסטו ובזיליקום וממרח טירשי, הכול תוך הקפדה על אסטתיקה ואיכות. היא מבשלת באופן פרטי מהבית על פי הזמנות, מבשלת לאירועים בבית הלקוח, מעבירה סדנאות בישול ואפשר גם לפגוש אותה פה ושם באירועים סביבתיים ובהפנינגים מאחורי דוכן צבעוני עם סירים שמשדר הרבה אהבה ומדיף ריחות משכרים. בעתיד היא מתכננת להפעיל קרוואן אוכל באווירה צוענית אבל בינתיים ניתן להזמין ממנה בפייסבוק או בטלפון.

למטבח של מאמאסיטה

מאמאסיטה
מאמאסיטה

Helga Wurst

דובי פורת הוא מהנדס חומרים בכיר שבמהלך נסיעותיו הרבות לאירופה פיתח אהבה גדולה לנקניקים ונקניקיות משובחות. הוא למד את מלאכת השרקוטרי ופתח בביתו הפרטי שארקוטרי בוטיק בשם Helga Wurst המתמחה בייצור נקניקיות מובחרות ונקניקים מ-100% בשר ללא שום תוספות או כימיקאלים. בנוסף, הוא גם מציע בשר מיושן מובחר. דובי מייצר את מוצריו בשיטה בווארית מסורתית, מה שמבטיח תוצרים בעלי טעמים אותנטיים. הנקניקיות נמכרות במארזים של קילו, עם עשר נקניקיות בממוצע בכל מארז. מבחר הנקניקיות שלו כולל את הפולניה מבית טוב מבשר לבן ובקר, פרנקפורטר הגרמניה המפורסמת בעולם ואחותה למולדת בראטוורסט בעלת התיבול המסורתי. כמו כן, דובי מציע גם נקניקיות ג'וסי האיטלקיות מבשר לבן מעושן, נקניקיות חואניטה המקסיקניות מבקר בעלות פיקנטיות מטריפה, נקניקיות בקר מעושן שעברו תהליך עישון מיוחד וכמובן גם צ'וריסו הארגנטינאיות. ניתן להזמין את הנקניקיות באתר, בטלפון או לקנות אותן בקצביות ובמעדניות המובחרות.

המחיר נע בין 90-99 ש"ח למארז.

ל-Helga Wurst

Helga Wurst. צילום: אסף ארז
Helga Wurst. צילום: אסף ארז

החלות של דנה

דנה עמרמי מקיבוץ יד חנה גדלה במשפחה קיבוצית לא טיפוסית שבה נשזרה בכל הילדים אהבה גדולה לבישול, לאפייה ובאופן כללי למטבח ובבית ילדותה מדי יום שישי הייתה על השולחן חלה תוצרת בית. לפני קצת פחות משנה דנה החליטה לשחזר את המסורת המשפחתית, מצאה מתכון טוב לחלה, שדרגה אותו ואפתה חלות לקראת החג. הביקוש בפייסבוק היה אדיר ומאז היא מפרסמת מדי שבוע פוסט על התפריט של יום שישי הקרוב ומקבלת הזמנות עד יום שישי ב-8:00, אז היא מתחילה לאפות. כשהכול מוכן היא יוצאת בעצמה לספק כל חלה באופן אישי למי שהזמין אותה. החלות שלה יש לומר עצומות מימדים והריח שלהן יקשה להשאיר אותה שלמה עד ארוחת הערב. דנה מציעה חלות קלאסיות, חלות מקמח מלא וחלות 50/50. חוץ מהחלות היא גם אופה בהזמנה עוגות שמרים עם שוקולד, עם לוטוס ועם חלווה, עוגות בחושות עם תפוחים או גזר ותבלינים ולפני החגים היא מכינה גם מאפים מסורתיים כמו אוזני אמן למשל.

מחירים: חלה רגילה: 20 ₪, חלה מקמח מלא: 23 ₪, עוגה בחושה עם תפוחים 25 ₪.

לחלות של דנה

החלות של דנה. צילום: אלאונור ארד
החלות של דנה. צילום: אלאונור ארד

כרם צדוק

כרם צדוק הוא הילד הרביעי של משפחת צדוק, אשר נטעה בחלקה הצמודה לבית המשפחה במושב גאולים שבשרון. נטיעת הכרם הייתה נטולת שאיפות כלכליות, אך מלאת רצון להמשיך את החקלאות העברית, למרות שלא מדובר על משפחת חקלאים. בכרם גדלים זני זיתים ייחודיים, פישולין הצרפתי וקורטינה הדרום איטלקי, שניהם ממשפחות המובחרים והמורכבים ביותר מבחינת הרכיבים התזונתיים. לאחר המסיק, הזיתים נשלחים לבית בד במושב יוגב ולאחר העיבוד, השמן חוזר לבית המשפחה שמאחוריו גדל הכרם. במחסן הקטן שליד הבית, המשפחה עושה את הביקבוק, מדביקה את התוויות ומיכל, אם המשפחה, מפקדת על ניהול הכרם ומשווקת את מוצריו. השמן כאן מאוחסן במיכלי נירוסטה מיוחדים ומיכל מקפידה לשווק אך ורק את שמן המסיק האחרון. למרות שלכרם תו איכות של מועצת הצמחים של ענף הזית, אין למשפחת צדוק כוונה לשווק את המוצר שלה בחנויות, אלא להמשיך בשיווק מפה לאוזן, על מנת לשמור על הרמה הגבוהה. השמן נמכר בבקבוקים מזכוכית כהה המיובאים במיוחד מאיטליה או במיכלי פח, מחיר לליטר 50 ₪ ופח של 5 ליטרים עולה 200 ₪.

לכרם צדוק

כרם צדוק. צילום: יואב לביא
כרם צדוק. צילום: יואב לביא

מישמיש

מיכל שורץ מבית יצחק עשתה קורס לעיצוב עוגות במהלך חופשת הלידה והתאהבה. לדבריה, החיוכים שרואים על פניהם של הילדים שמקבלים עוגה מעוצבת ליום ההולדת, היא ההתמכרות שלה וגם עבודה יצירתית עם בצק סוכר. היא מכינה עוגות מעוצבות בהזמנה אישית על פי מה שהחוגג אוהב, כשכל עוגה מעוצבת באופן חד פעמי ומקורי תוך שימוש בצבעי מאכל טבעיים ובדמיון חסר גבולות. ניתן להזמין ממיכל קאפקייק מעוצבים ועוגות מצוירות, עוגות מפוסלות ועוגות של כמה קומות. בהזמנה מיוחדת היא גם מייצרת עוגות מפוסלות ללא גלוטן. את ביצוע ההזמנה מיכל מבקשת לעשות כשבוע מראש.

מחיר העוגה החל מ-230 ₪.

לקונדיטוריית מישמיש

מישמיש
מישמיש

בוקר טוב

הדבר שאירית שבח הכי אוהבת לעשות הוא לארח, לבשל ולאפות והיא החליטה להפוך את האהבות הללו למיזם פרטי. בוקר טוב הוא אירוח ביתי בביתה ובחצר הפרטית שלה במושב בארותיים. את קניית המצרכים אירית עושה בעצמה ורק אצל המשווקים המקומיים וכך גם את הבישולים, האפייה והאירוח, תוך כדי ווידוי שכל האורחים שלה מרגישים בבית. אגב, ביתה פתוח לכל סוגי הארוחות ולו דווקא לארוחות בוקר, כך שזו יכולה להיות פגישה עסקית, יום חברה, יום הולדת או מפגש משפחתי, כשבתוך הבית ניתן לארח עד 20 איש ובחצר עד 40. על השולחן יוגשו מאכלים מספר המתכונים עליו היא עצמה גדלה, תוך התאמת סגנון האירוח לבקשת האורחים ושימוש בהמון ירקות אורגניים, גבינות ויינות ישראלים בלבד. אירית מבשלת מהלב ויוצרת אירוח עם המון טעמים וצבעים, אופה לחמים ומאפים ומכינה בעצמה דגים כבושים, ממרחים מיוחדים וקינוחים. האירוח יכול להימשך כ-5 שעות ועלותו נע סביב 125-150 ₪ לאדם.

למסעדת בוקר טוב

בוקר טוב. צילום: ענת פייזר וחיים יוסף
בוקר טוב. צילום: ענת פייזר וחיים יוסף

השוקיה – בית לגבינות מהמשק

שוקיה היא גביניה שממוקמת בתוך צימר עץ קטן בחצר המטופחת של שוקה כרמלי מהישוב נורדיה. שוקה למד את ייצור הגבינות מתוך סקרנות, אחרי זה הלך לשוק הפשפשים וקנה ציוד לייצור הביתי. היום יש לו מקררים עמוסים בגבינות קשות, חצי קשות, רכות, גבינות עובש ופינוקים כמו מלבי מחלב עזים. בין סוגי הגבינות ששוקה מייצר באופן ידני, ניתן למצוא את גבינת בלפאזה הצהובה החצי רכה מאיטליה, קוצ'טה האיטלקית הכפרית, צפתית, קשקבל, בולגרית, קממבר עם תאנים וברי. כמו כן, שוקה גם מייצר חמאת כבשים ומוצר הדגל שלו הם כדורי לבנה. כל המוצרים עשויים מחלב עזים מהדיר שבמושב וניתן לקנות אותם בהזמנה אישית בטלפון, בפייסבוק או בדוכן בשווקי האיכרים. שוקה מזמין את כולם לגביניה שלו לאירוח טעימות ובעתיד הקרוב הוא מתכנן להקים מרכז מבקרים בדיר הצאן של המושב, שבו יהיו גם פינת ליטוף וחנות הגבינות שלו.

טווח המחירים ל-100 גר':

גבינות רכות 8-7 ₪, גבינות קשות 10 ₪, קממבר 17-18 ₪.

לשוקיה

השוקיה. צילום: אורנית לוקץ
השוקיה. צילום: אורנית לוקץ

יקבי הרא"ה

יקבי הרואה הוא יקב של בן אדם אחד, אותו הקים אהוד קוה מכפר הרוא"ה, פשוט כי הוא אוהב יין. כשהוא עבד בתחומים אחרים, חלם אהוד על פתיחת יקב קטן משלו ויום אחד אזר אומץ והגשים את החלום. היקב נמצא בחצר ביתה של הדודה שלו ובו 12 חביות עם קברנה מרלו, פטי ורדו ומרסלן. ב-2010 הוא ייצר את חבית היין הראשונה שלו ובבציר האחרון הוא כבר ביקבק באופן ידני 5000 בקבוקים. את הענבים אהוד קונה מכפר דלתון, מדישון ומשילה ואת הבלנדים הוא עושה בעצמו וכך גם את השיווק ואת כל שאר הדברים שדרושים להפעלה ולתפעול היקב. חביות העץ בהן הוא משתמש מיובאות מצרפת והשאיפה של אהוד מאוד צנועה, להישאר יקב קטן ולא מסחרי ולייצר את היין שטעים לו. טווח המחירים של היינות הוא 75-85 ₪ וכולם כשרים למהדרין בהשגחת הרב וייס.

ליקבי הרא"ה

יקבי הרא"ה
יקבי הרא"ה

הסלסלה – סלים עמוסי אהבה

מיטל מדוין היא שפית ונטורופאתית במקצועה שהייתה מאז ומתמיד גם בשלנית. אחרי לידת בתה הבכורה היא חשקה לא בבונבוניירות ובעוגיות, אלא דווקא במשהו בריא ומזין לגוף ולנפש. לפני 4 שנים היא החליטה להגשים את השאיפה הזו לכל היולדות בעלות אותן התשוקות הבריאותיות והחלה להרכיב בביתה סלסילות ליולדות בהתאמה אישית. כל סלסלה מורכבת ממוצרים ומטעמים על פי הזמנה אישית תוך דגש מטבח עונתי בריא ושימוש במוצרים מזינים ומופחתי סוכר, אך עם שפע ויטמינים ומינראלים כמו למשל סלט עדשים עם לימונים כבושים, חמאת שקדים וכדורי תמרים שאת כולם מיטל מכינה בעצמה במטבח הביתי. אם רוצים, אפשר לכלול בסלסלה גם דבר מה מושחת כמו טראפלס למשל, בקיצור כל מה שהוא פינוק לגוף ולנשמה. הכול מיוצר ונארז באהבה גדולה ובצורה אסטטית ואת ההזמנה יש לעשות לפחות 3 ימים מראש. את המשלוחים מיטל עושה באזור נתניה, חדרה, עמק חפר ופרדס חנה כרכור.

מחירים החל מ-300 ₪.

לקונדיטוריית הסלסלה

הסלסלה. צילום: דנה קרן
הסלסלה. צילום: דנה קרן

נעמה נויהאוס קייטרינג חלבי יצירתי

נעמה התאהבה באפייה לפני 26 שנה ולדבריה, מאז לא היה בחייה יום שבו היא לא אפתה. היא פתחה קייטרינג חלבי יצירתי הנושא את שמה, שמתמקד באפייה ביתית ואם תרצו לטעום ממאפי השמרים המלוחים המפורסמים שלה, בהם היא משלבת ירקות אנטיפסטי, גבינות וממרחים שהיא מכינה בבית בעבודת יד, תוכלו למצוא אותה בימי שישי בקיבוץ גבעת חיים איחוד בין 8:30 – 14:30 שם היא מוכרת גם פאי ממולא בקרם פיסטוקים עם אוכמניות, עוגות אפרסק קרם שקדים ואגסים, מאפים מלוחים מבצק עלים, חלת אנטיפסטי עם גבינות משובחות וגם קישים.

מחירים: החל מ-30 ₪.

לקייטרינג נעמה נויהאוס

נעמה נויהאוס. צילום: נורית פלד
נעמה נויהאוס. צילום: נורית פלד