גו מיאו: רז רהב הוא הזוכה הגדול בדירוגים של גו מיו

מדריך המסעדות הצרפתי חזר לישראל והכתיר אתמול בטקס נוצץ את המסעדות הטובות ביותר

רז רהב. צילום: איליה מלניקוב
רז רהב. צילום: איליה מלניקוב
18 ביוני 2018

למעט טקס פרסי האוכל של טיים אאוט, לקולינריה הישראלית אין הרבה הזדמנויות לעלות על עקבים ופפיון. טקס השקת המהדורה הישראלית של גו מיו, מדריך המסעדות השני בחשיבותו בצרפת אחרי מדריך מישלן, כינס בהצלחה מעוררת הערכה את טובי השפים ואנשי הקולינריה בישראל. כולם הגיעו לצפות בהכרה העולמית במטבח הישראלי עם תקווה קטנה בלב לזכות במדליה ותעודה. בקהל התמנגלו איי ליסטים קולינריים מכל הארץ כמו יובל בן נריה (טאיזו), שרון כהן (שילה), מוטי טיטמן (מלגו ומלבר), אביב משה (מסה, קוואטרו) ויוסי שטרית (משייה, קיצ'ן מרקט) התל אביבים, מרקוס גרשקוביץ (אנג'ליקה) מירושלים, אורי ירמיאס (אורי בורי) מעכו, המסעדנית לשעבר אירית שנקר, עיתונאית הקולינריה הילה אלפרט ויזמית שוק הנמל שיר הלפרן. מצד החתן מדריך גו מיו נכחו נכבדים ובראשם נשיא גו מיו העולמי קום דה שריזה ושגרירת צרפת הלן דה גל. המדריך, שנוסד בשנת 1972 וחוזר לישראל אחרי היעדרות של 15 שנים, מופץ ב-22 מדינות.

נשיא גו מיו קום דה שריזה, רז רהב והשף ז'אן לוק רבאנל
נשיא גו מיו קום דה שריזה, רז רהב והשף ז'אן לוק רבאנל

סוקרים אנונימיים ישראלים וזרים שחיים בארץ ביקרו באנונימיות מוחלטת ב-200 מסעדות ודירגו 110 מהן ועוד 30 מסעדות פופ (קז'ואל)בציון (20-10 נקודות) ובמצנפות (4-1). כמסעדה הטובה בארץ הוכתרה OCD  (שקיבלה 16 נקודות) והשף שלה רז רהב זכה גם בתואר שף השנה. במקומות השני והשלישי יחד (15 נקודות) זכו הסלון של איל שני ודיינינגס במלון נורמן. שאר הקטגוריות והזכיות:

מסעדת הפופ הטובה ביותר – הרצל 16

maître d (השירות הטוב ביותר) – הירקון 99 במלון דן

VFM (תמורה לכסף) – פיפי'ז

מסעדה עם אווירה יוצאת דופן – ג'קו סטריט בירושלים

שירות היין הטוב ביותר – חוות צוק

מסעדה ישראלית מסורתית – מגדלנה

השף-קונדיטור הטוב ביותר – ענר צלאל (דלאל)

הכישרון הבא – אסף ויותם דוקטור (האחים)

קובע טרנדים קולינריים – איל שני

שני: קובע טרנדים. צילום: איליה מלניקוב
שני: קובע טרנדים. צילום: איליה מלניקוב

בתום הטקס נצפו לא מעט גבות מורמות על כמה מהבחירות, למשל הרצל 16 שנפתחה לפני זמן קצר וזוכה לחוות דעת לא מחמיאות מצד מבקרים ולקוחות, או פיפי'ז שמתחילת יוני שינתה קונספט וכבר אינה פתוחה לקהל כמסעדה. צחוקים כבושים נשמעו כשתואר הכישרון הבא הוענק לאחים דוקטור, שמוכיחים את עצמם ככישרון בהווה כבר כמה שנים. בשנה הבאה נשמח לקחת את גו מיו לסיבוב ולהציע בחירות טובות לא פחות ואולי קצת יותר רלוונטיות.