המושבה שבמושבה

בית קפה המושבה מעמק חפר מציע שלל מעדנים של יצרנים מקומיים מהאזור: גבינות של משק יעקובס, לחמים של מאפיית ארטיזן וקינוחים של קונדיטוריית פטיסיירי יואב דקלבאום

1 ביולי 2014

המושבה הוא בית קפה חדש בעמק חפר שהתמקם בבניין היסטורי במושב חיבת ציון. מצד אחד צמודה אליו מכולת של פעם שעוד רגע תהפוך לחלק מההיסטוריה הציונית, מהצד השני צמוד אליו מגדל מים שכמעט בטוח שגם הוא חרוט בתוך איזה סיפור חלוצי של חיבת ציון או של העמק. למרות הכפריות האופפת את הסביבה ואת המקום, לא מצאנו בחניה טרקטורים ולא לקוחות עם סנדלי שורש ומכנסי חאקי, אלא דווקא צי של מכוניות חדשות ונוצצות וזוגות צעירים עם עגלות ילדים מפוארות שלפי הבגדים הממותגים היגרו כמונו מהעיר לכפר כדי להגשים את החלום "לגדל את הילדים בסביבה ירוקה".

התפריט של המושבה נותן כבוד לעסקים הקולינרים הפועלים באזור עמק חפר. זה אומר שאם לא מתחשק לכם לצאת למסע ליקוט המוצרים המשובחים עם סל נצרים ביד, ואתם מעוניינים לטעום את הכול אחרי שזה עבר במטבח מקצועי וסודר עבורכם בצורה מלאת סקס אפיל על הצלחת, מושבה הוא המקום המושלם לעשות זאת. כך למשל תיהנו כאן מהגבינות של משק יעקבס, מהלחמים של מאפיית ארטיזן לחם שחר ומהקרואסונים והקינוחים המדהימים של קונדיטוריית פטיסיירי יואב דקלבאום.

ארוחת בוקר שנקראת המושבה, ומוגשת כל יום עד 12:00 וביום שישי עד 14:00, כוללת, איך לא, את הצמד המלכותי של כל תפריט ארוחות הבוקר – ביצים עלומות. כאן הן מוגשות מעל ג'בטה קלויה עם גבינת גאודה מותכת, רוטב שמנת חרדל, עלי תרד חלוטים ועגבנייה צלויה. הג'בטה עושה עבודת ספיגה מצוינת במקום הבריוש הסטנדרטי, הרוטב מצליח להחליף בהצלחה רבה את ההולונדז הקלאסי והמתיקות המתגנבת של העגבנייה הצלויה תפתיע כל מי שמאחוריו כבר כמה עשרות מנות של ביצים עלומות כאלה ואחרות (46 ש"ח). בארוחה שנקראת ארוחת הבוקר המפנקת, אפשר לבחור שתי ביצים איך שאוהבים איתם מגיע סלט טרי ביותר שמכיל מלא ירקות בכל הצבעים, סלסלת לחמים ומגש עם מטבלים קלאסיים (49 ש"ח ליחיד, 88 ש"ח לארוחה זוגית). מיץ סחוט טרי וקפה כמובן כלולים בכל אחת מארוחות הבוקר. חוץ מזה יש כאן גם קרואסון פתוח עם ביצת עין עגבניות מוקפצות וגבינה צהובה וקרואסון סלמון, (שניהם במחיר של 26 ש"ח) למי שהדילים המפנקים של בוקר פחות קוסמים לו. החל מיום שישי הקרוב (4/7) תוגש לראשונה במקום ארוחת בוקר בסגנון מזנון חופשי (במחיר של 58 ש"ח לסועד). על המזנון תפגשו שלל סלטים, גבינות של משק יעקובס ושאר מטעמים.

סקס אפיל בצלחת. קפה המושבה. צילום: רונן גוטר
סקס אפיל בצלחת. קפה המושבה. צילום: רונן גוטר

בצהריים מגישים במקום ארוחות עסקיות שכוללות מנה ראשונה, מנה עיקרית (פסטות, סלט סלומון חם ועוד) ושתיה (62/79 ש"ח) ובערב המקום לובש חזות רומנטית ומציע את אותן המנות העיקריות מהעסקיות וגם סלטים, כריכים ופרשנות מקומית כשרה למנה הודית ולמנה תאילנדית. ההודית (56 ש"ח) מגיעה עם פילטים של דגים וירקות בחלב קוקוס וקארי והתאילנדית (49 ש"ח) היא נודלס מוקפצים עם ירקות כוסברה ובוטנים ברוטב אסייתי. טעמנו את המנה ההודית ולמרות שבדיוק נגמר האורז היא הוגשה עם פירה שבחיים לא אכלנו בשום מקום בהודו, אבל היי, האותנטיות זה לא העניין כאן, אלא דווקא הכפריות הלא רשמית וזה משהו שיש בשפע בהודו.

ובוודאי כל עירוני אדוק תוהה לשם מה באמת נועדו בתי הקפה מחוץ לעיר כשהעיר שופעת בפינות קולינאריות ייחודיות מרתקות, מפתיעות ומשובחות? אז התשובה היא שבתי הקפה בעיר גורמים לנו להרגיש קצת "בבית" וכדי שנשיל מעצמנו את הניכור העירוני ונחוש איך זה שמישהו מכיר אותנו ואת הקפה שאנחנו אוהבים לשתות בבוקר. באזור המושבים, שבו כולם מכירים את כולם ובין אם אתם רוצים או לא אתם נעטפים בחום שכונתי, בתשומת לב, בלבביות ובחביבות, בית הקפה מתפקד על תקן מקום לברוח אליו, מקום שתמיד יהיה משופע בחיוכים בבוקר וברומנטיקה שלווה בערבים. בשורה התחתונה היעוד שלהם הוא לחסוך מאיתנו את הטרחה בנסיעה אל העיר או להטריד את עצמנו עם לוגיסטיקה מורכבת רק בשביל לנשנש משהו טעים.