השולחן הוא עגול: כל מה שצריך לדעת לקראת אירועי ראונד טייבלס 2017

בסוף אוקטובר ינחתו בתל אביב 60 שפים, סו־שפים ומסעדנים מ־11 מדינות בעולם במסגרת הפסטיבל הקולינרי שחוזר לסיבוב שלישי. ארבע מגמות מעניינות בקולינריה העולמית ואיפה תאכלו את הארוחות השוות ביותר

דה אלפנט, לונדון. צילום: דיוויד גריפין
דה אלפנט, לונדון. צילום: דיוויד גריפין
5 בספטמבר 2017

הסיבוב השלישי של הפסטיבל הקולינרי ראונד טייבלס ביי אמריקן אקספרס כבר נרקם ונחתם, ובסוף אוקטובר תנחת בארץ רכבת אווירית של 60 שפים, סו־שפים ומסעדנים שישונעו לישראל מ־11 מדינות כדי לייצג 14 מסעדות, הכל למטרת אירוע שעתיד להימשך שלושה שבועות.
בניגוד לשנים הראשונות של האירוע, שבהן חיפשו היזמים (יאיר בקייר, מאיה קרבט ונירית וייס) בעיקר את מסעדות הפיין דיינינג, השנה הם ליקטו בהפגנתיות גם מסעדות קז'ואל (קלילות, נגישות, ללא גינונים מיוחדים) בצד מסעדות מובילות ברשימות עולמיות שונות. בסופו של דבר יגיעו לכאן שש מסעדות בעלות כוכב מישלן אחד, שתיים של שני כוכבים, ושלוש מרשימת 50 המסעדות הטובות בעולם.
למרות השינוי בבחירת האורחים, העיקרון נותר כשהיה: מסעדות מובילות מחו"ל משגרות לארץ את הצוותים שלהן (ולהפך: שפים ישראלים מתארחים במסעדות בחו"ל), שפוגשים במסעדות המקומיות את חומרי הגלם והטעמים מכאן וזוכים לסיוע מהשפים המקומיים. התוצאה היא ארוחת טעימות מלאה במחיר שנקבע מראש (269־399 ש"ח לארוחה, לא כולל שתייה). ליקטנו עבורכם את הארוחות המעניינות. שריינו לעצמכם כרטיסים בהקדם, הם אוזלים במהירות.

Lochbay הסקוטית: מתארחת בקלואליס
Lochbay הסקוטית: מתארחת בקלואליס
מייקל סמיט, שף מסעדת Lochbay: שגריר המטבח הסקוטי
מייקל סמיט, שף מסעדת Lochbay: שגריר המטבח הסקוטי

1. הפלישה הבריטית

השנה בולטת החשיפה שזוכות לה המסעדות הבריטיות. האיים הבריטיים, שנחשבו לאורך שנים לדלוחים קולינרית, זכו בשנים האחרונות לעדנה והפכו לנקודת חובה לכל פודי. ארבע המסעדות שייצגו את האימפריה הקולינרית העולה הן: The Elephant עטורת כוכב המישלן של שף סיימון הולסטון מדבון תתארח במונא הירושלמית; Little Social, של השף הבריטי עטור הפרסים ג'ייסון אתרטון מלונדון, תתארח בתרנגול הכחול; Lochbay של השף הנודע מייקל סמית, שגריר המטבח הסקוטי מהאי סקיי, תתארח בקלואליס; ו־Anair בעלת כוכב המישלן של שף האירי העולה ג'יי.פי מקמהון תתארח בהוטל מונטיפיורי.

ליטל סושיאל: מלונדון לתרנגול הכחול
ליטל סושיאל: מלונדון לתרנגול הכחול
אניאר: בקרוב בהוטל מונטיפיורי. צילום: אדל מקמהון
אניאר: בקרוב בהוטל מונטיפיורי. צילום: אדל מקמהון

 

2. כוכבות המישלן

על אף השינוי הקונספטואלי של הפרויקט, כמה מהמסעדות שישתתפו בו מייצגות את מסעדות היוקרה בעולם: Maido מפרו עם מטבח ניקיי מתוחכם, המדורגת בעשירייה הפותחת ברשימת World's 50 Best Restaurants. השף מיטסוהרו טסומורה, שעומד בראשה, יתארח ביא פאן של יובל בן נריה. Kadeau מקופנהגן שבדנמרק (מסעדת מישלן), שהתברגה השנה באותה רשימה יוקרתית, תגיע לג'ונתן פוד קלאב לבקשת השף יונתן רושפלד. L’Air du Temps מבלגיה של השף הקוריאני־בלגי סאנג הון תביא את שני כוכבי המישלן שלה להלל תוואקולי בפאסטל.

מיידו. מטבח פרואני – יפני, מתארחת ביא פאן
מיידו. מטבח פרואני – יפני, מתארחת ביא פאן
לאייר דה טמפס: מגיעה עם שני כוכבי המישלן לפאסטל
לאייר דה טמפס: מגיעה עם שני כוכבי המישלן לפאסטל

3. קז'ואל דיינינג

למרות האיסוף האובססיבי משהו של כוכבי מישלן, ניתן השנה כאמור ייצוג גם לדור הקז'ואל, וזאת בעזרת המסעדות Pok Pok של שף אנדי ריקר, זוכה פרס ג'יימס בירד לשף מצטיין, שהביא את בשורת המטבח התאילנדי לארצות הברית ויתארח בתאילנדית בסמטת סיני, ו־Xemei מברצלונה, חביבת הסלבריטאים – והמקום הכי איטלקי בברצלונה – שתתארח בצ'יקטי.

פוק פוק: הביאה את בשורת המטבח התאילנדי לארצות הברית
פוק פוק: הביאה את בשורת המטבח התאילנדי לארצות הברית
פוק פוק: עוד מעט בתאילנדית בסמטת סיני
פוק פוק: עוד מעט בתאילנדית בסמטת סיני
Xemei: תבקר בצ'יקטי
Xemei: תבקר בצ'יקטי

4. מסעדות הפארם טו טייבל

לסיום תמשיך ותודגש המגמה שבה השפים מתחילים את עבודתם עוד בשדה החקלאי, בבחירת חומרי הגלם שיזרעו עבורם, וכן עוסקים בליקוט. רבים מהשפים שיתארחו השנה בפסטיבל הם נציגי מסעדות הפארם טו טייבל. חלקם מגיעים מהאזורים היפים בעולם, מוקפים בחוות ובשטחים חקלאיים: Andreu Genestra Restaurant בעלת כוכב המישלן, הפועלת ממיורקה שבאיים הבלאריים ותתארח במסעדת הירקון 99; L’Air du Temps, מקדש קולינרי השוכן בלב חווה בכפר קטן בבלגיה (תתארח כאמור בפאסטל), והשף אדגר נונייז מ־El Sud 777, שהגדיל לעשות והקים שוק חקלאי במקסיקו לטובת מסעדותיו והקהל, יתארח בקופי בר.

אדגר נונייז, לה סוד 777: יאכל כבדים ופירה בקופיבר
אדגר נונייז, לה סוד 777: יאכל כבדים ופירה בקופיבר
לאייר דה טמפס: כפר קטן בבלגיה. צילום: סטפני ביטו
לאייר דה טמפס: כפר קטן בבלגיה. צילום: סטפני ביטו
אנדראו גנסטרה, מלקט במיורקה
אנדראו גנסטרה, מלקט במיורקה
מסעדת אנדראו גנסטרה: מתארחת בירקון 99
מסעדת אנדראו גנסטרה: מתארחת בירקון 99

 

ראונד טייבלס ביי אמריקן אקספרס, 29.10־17.11, 269־399 ש"ח לארוחה (בהתאם לדירוג המסעדה; 60 ש"ח הנחה למחזיקי אמריקן אקספרס).

roundtablestour.com

 

[interaction id="59a5310f10b9cdab1f1c7f03"]