הקשר הצרפתי

שבוע המטבח הצרפתי חוזר: 19 שפים, ארבעה ימים, שש ערים בארץ, 11 מסעדות בתל אביב

30 בינואר 2014

אחרי הבאזז הגדול שהשאיר הביקור שלהם בארץ בשנה שעברה, בקרוב זה קורה שוב: בתאריכים 10־12 בפברואר תגיע לישראל ביוזמת שגרירות צרפת והמכון הצרפתי נבחרת של 19 שפים צרפתים שיבשלו במטבחי המסעדות בתל אביב, בירושלים, בחיפה, בנצרת ובמצפה רמון. הרעיון שעומד בבסיס הביקור הוא לאפשר לקהל הישראלי לחוות את המטבח הצרפתי במגרש הביתי שלנו. מלבד הארוחות יקיימו השפים גם כיתות אמן וסדנאות שיהיו פתוחות לקהל הרחב.

הארוחות הבולטות (כל השפים יבשלו בשלושת הערבים, אלא אם צוין אחרת):

שף כריסטופר האש: בעל כוכב מישלן, מסעדת Les Ambassadeurs מלון קרילון. האש יבשל עם השף מורן ינאי בהוטל מונטיפיורי.

שף פטריק ריינג'אר: בעל כוכב מישלן, ובעל גומיו זהב לאזור פרובנס קוט ד'אזור 2013. ריינג'אר יבשל  עם השף יורם ניצן במסעדת מול ים (בשני ערבים בלבד 11־12 בפברואר).

שף מוראד האדוש: בעל כוכב מישלן, מסעדת לואזו דה וין. האדוש יבשל עם השף גולן גורפינקל במסעדת דלאל.

ז'אן־איב בורדייה: מומחה לחמאה ואמן גבינות, יחבור לשף טיבו ברה (שהיה השף של מעון שגריר צרפת בישראל) במסעדת פאסטל במוזיאון תל אביב.

שף דידייה אנייס: שף המסעדות במלון גראן הוטל קאפ פרה הכולל את מסעדת לה קאפ בעלת כוכב מישלן והמסעדות לה וורנדה וקלאב דופין. אנייס יבשל עם השף שרון כהן במסעדת שילה.

שף סטפן פרואדוו: ממסעדת לה פנטין לטור, בעל 4 מצנפות בגומיו, יבשל עם השף אביב משה במסעדת מסה.

שף סילבן סנדרה: מהמסעדות  Itinérairesו־58 Qualité Street  בפריז, שף השנה בגומיו 2009, זכה בשנה שעברה בכוכב מישלן. סנדרה יבשל עם השף יוסי שטרית במסעדת קיטשן מרקט.

שף ליונל לוי: בעל כוכב מישלן, מסעדת אינטרקונטיננטל מרסיי והוטל דיו. לוי יבשל ארוחה ים תיכונית כשרה עם השף שלום קדוש במסעדת פרה על הגג במלון לאונרדו פלאזה ירושלים (בשני ערבים בלבד 10־11 בפברואר).

לתוכנייה המלאה ולהזמנות: institutfrancais-israel.com