ללמוד מהשורש: נפתח בית הספר הראשון בארץ לבישול טבעוני

אחרי אורי שביט, ננוצ'קה, אפליקציות ואתרי היכרויות ייעודיים, הגיע תור החוויה הטבעונית - בית ספר לבישול טבעוני, שיציע סדנאות שוות ומגוונות, שמבטיחות לשלב בין אוכל בריא לאוכל טעים

החוויה הטבעונית (צילום: רפי נוסרטי)
החוויה הטבעונית (צילום: רפי נוסרטי)
7 באוקטובר 2015

ככל שיותר ויותר אנשים יוצאים מהארון הטבעוני שלהם, המגמה הטבעונית הופכת להיות אופציה שפויה, טעימה ומלאה בסקס אפיל. אחרי אפליקציות, אתרים (כולל היכרויות לטבעונים!), עמותה ירוקה, ורודה וידידותית, קייטרינגים, קבוצות פייסבוק, אורי שביט אחת, ננוצ'קה אחת, כת סייטן אחת  ועוד שלל אופציות אופטימיות, בימים אלו מתווסף למשפחה הטבעונית הגדולה והמאושרת מרכז קולינרי ראשון מסוגו, שמציע הרבה מעבר לאוכל טוב – בית ספר לבישול טבעוני.

סדנאות פתוחות למתחילים ולמתקדמים, קורסים לקהל פרטי והשתלמויות לשפים ולטבחים מקצועיים שמתאימים עצמם לתקופה – כל הטוב הזה קורה בבית עתיק עם צמחייה, גינת ירק, גידולים הידרופניים ושאר ירקות. יניב פרטוש־תמיר, הבעלים של המקום שהפך בעקבות מחלה מקרניבור בנשמה לטבעוני הכי נשמה, פתח מקום עם אמירה הומנית וערכים שמשביעים את הנפש עוד לפני שפותחים את הפה. "חשוב לי טעים וחשוב לי בריא באותה
המידה", הוא אומר, "לטבעוני פשוט קל יותר להיות גם בריא, ואנחנו כאן כדי לעזור עם זה".

החוויה הטבעונית (צילום: רפי נוסרטי)
החוויה הטבעונית (צילום: רפי נוסרטי)

בבית הזה לא יטיפו לכם ולא יחנכו אתכם. הצוות שמונה בין היתר את אורי שביט, עדנה מינץ, אביטל סבג, גיל הררי, נלי קרפנר ועוד כמה מומחים שנבחרו בקיסם, ילמד מהבסיס כל מה שרציתם לדעת על טבעונות, וגם אם הייתם מעזים לשאול לא תמיד הייתה תשובה. בסדנאות: בישול בריא בסיסי (360 ש"ח), בישול לעסוקים (380 ש"ח), הורים וילדים (360 ש"ח להורה עם ילד), איזון סוכרים (360 ש"ח), ללא גלוטן (340 ש"ח), ירוקים מחוללי פלאים (320 ש"ח), סדנאות רו פוד (300 ־ 360 ש"ח), סדנאות קינוחים ומאפים – לחם, קאפקייק, עוגות, ממרחים ושייקים (320 ־ 380 ש"ח) ואוכל טבעוני בעולם – אסיה, יוון, איטליה, הודו ותאילנד (320 ־ 380 ש"ח). לרגל ההשקה מחירים נגישים ונגיסים (החל מ־ 160 ש"ח).

החוויה הטבעונית – מרכז קולינרי לתזונה בריאה,
דרך בן צבי 78
03-5738883
htvegan.co.il