כרמית אלקיים ("משחקי השף") מוציאה ספר לבישול בריא

חביבת הקהל מהתוכנית "משחקי השף", כרמית אלקיים, הוציאה ספר בישול בריא הנשען על הבישול הגלילי, ובו היא מבטיחה: יש דרך להפוך את המטבח הביתי שלנו לבריא בדרך נעימה

מתוך "תאנים צלויות ועדשים כתומות"
מתוך "תאנים צלויות ועדשים כתומות"
6 באפריל 2015

ספרי בישול, מעבר למתכונים שלשמם הם נכתבו, אמורים להעביר גם מסר או לכל הפחות לשקף איזשהו הלך רוח של הכותב עצמו או של הסצנה המקומית. בואו נודה, לאכול בריא זה כבר לא רק טרנד: נראה שקהל הפודיז כבר הפנים שבישול בריא יכול להיות גם טעים ולא ממש מסובך להכנה. יש לנו כאן אדמה פורייה שיודעת להניב את רוב חומרי הגלם הטובים, וידע קולינרי מספק, כך שנראה שלא נשאר לנו אפילו תירוץ אחד. אחרי השפים, שליחי הבשורה הקולינריים שמפיצים את תורת הבישול הבריא לכל עבר, מגיע תורם של ספרי הבישול.

מתברר שלהפוך לידידותי ולנגיש הוא שם המשחק, וזו בדיוק מטרתה של כרמית אלקיים, מחברת הספר "תאנים צלויות ועדשים כתומות". אל תתפלאו אם שם המחברת מצלצל לכם מוכר: אלקיים כיכבה בעונה הראשונה של התוכנית "משחקי השף", וגם שם הקפידה על בישול בריא, אסתטי וטעים.

אלקיים עשתה סיבוב לא קטן שהחל בקריירה ראשונה וארוכה במשרד הביטחון עד שלדבריה עייפה והחליטה לעזוב. אחרי שעברה מאזור המרכז לגליל, החליטה שיהיה נחמד לעשות קורס בישול בריא. היא טסה לארצות הברית ללימודים, וקורס הורחב ללימודים אינטנסיביים ב־ Natural Gourmet Institute For Health And Culinary Arts בניו יורק. אחרי סטאז' במסעדת סוהו בעיר, היא חזרה לארץ והקימה עסק משלה כשפית פרטית שגם מעבירה סדנאות בישול.

מה בער לך להוציא ספר? לא יותר פשוט רק לבשל?

"הספר הגיע מהרצון העז שלי שאנשים יקומו מהספה. הבנתי שהמון אנשים רוצים לבשל בריא אבל מתים מפחד. הם מתרצים: 'הילדים לא יאכלו' או 'בעלי קרניבור'. למי יש כוח להכין סלט קינואה? אנחנו תמיד חוזרים איכשהו לשניצל ולאורז המוכרים. יש בספר הזה 120 מתכונים שמשלבים כל מיני סיפורים. למדתי אימון אישי בעבר ועבדתי המון עם משפחות וגיליתי שאחד הדברים הכי יעילים זה לבשל איתם, כל המשפחה יחד. הספר הזה הוא תהליך של הפיכת המטבח לבריא בדרך מאוד נעימה. זה ספר שנגיש לכולם וכל המתכונים וחומרי הגלם בו פשוטים מאוד. גם בסדנאות שאני מעבירה וגם ב'משחקי השף' קיבלתי הרבה מאוד אהבה, לא כלפיי, אלא כלפי הבישול הזה. לבישול בריא תמיד יש דימוי של יקר, מסובך ולא טעים וזה ממש לא נכון".

הספר מתמקד בבישול גלילי. מה זה אומר בעצם?

הבישול בארץ הקטנטונת שלנו מושפע מהאנשים שגרים בה ומחומרי הגלם שיש בה. הבישול הגלילי הוא בעיקר הבישול של השכנים הערבים שלי, והם אלה שמבשלים עונתי ומקומי. ממש Farm to table אמיתי. אני מאוד מושפעת מהאזור הייחודי הזה ומהבישול הזה, והספר נשען בדיוק על כל המרכיבים המקומיים. הגיע הזמן שנתחיל לעשות יותר שימוש בחומרים שגדלים כאן, בעשבים, בגבינות, בהכל. כשתכננתי את הקונספט של הספר חשבתי איך הוא יכול לשרת את הקהילה. עשיתי לעצמי רשימה של חבר'ה שאנחנו הולכים לצלם את המקומות שלהם ולפרגן להם, אנשי אוכל וקרקע מדהימים. לצערי, ארבעה מהם פשטו את הרגל. אלה הם אנשים שעובדים קשה והרימו ידיים וכואב הלב. אני מקווה שבעתיד נלמד להשתמש בתוצרת המקומית כי היא מדהימה והיא שלנו".

"תאנים צלויות ועדשים כתומות", כרמית אלקיים, הוצאת לאנץ' בוקס, 272 עמודים (בכריכה קשה), 108 ש"ח