מהיינה! אונזה פותח שולחן תורכי

אונזה, הבר-מסעדה היפואי, מצטרף להסכם הפיוס עם תורכיה ומתחדש בתפריט ובערבים עותמניים מדי יום ראשון. בואו לפתוח שולחן 

תפריט עותמני באונזה (צילום: אנטולי מיכאלו)
תפריט עותמני באונזה (צילום: אנטולי מיכאלו)
3 ביולי 2016

חובבי איסטנבול ומטעמיה ימצאו הקיץ נחמה קולינרית בסמטאות יפו. בבר־מסעדה היפואי החליטו להכניס תפריט חדש, רווי השפעות מהמטבח העותמני. מאחורי התפריט עומדים אריק דרחני ומולי מגריסו, שפים שהצטרפו לאחרונה למסעדה והפכו לשותפים בה. השניים הכירו במסעדת יפו תל אביב של חיים כהן, וגילו שחוץ מחברות טובה הם חולקים גם אהבה משותפת למטבח התורכי.

תפריט עותמני באונזה (צילום: אנטולי מיכאלו)
תפריט עותמני באונזה (צילום: אנטולי מיכאלו)

אחרי מחשבה מרובה על אופי התפריט, הם החליטו להוסיף לקלאסיקות הקבועות של אונזה את הפייבוריטים הפרטיים שלהם בניחוחות קבב, סומאק ויוגורט. ימי ראשון יוקדשו למטבח התורכי, אז ניתן יהיה להזמין מתפריט ה"מהיינה" (פתיחת שולחן בתורכית) ולזלול את כל מה שהולך טוב עם ראקי: ג'יג'יק יוגורט סמיך, מלפפונים, נענע ושמיר (24 ש"ח); חצילים שרופים, חמאה מזוקקת ופיסטוקים (22 ש"ח); קרם שעועית לימה עם פלפל שיפקה חריף (28 ש"ח); פצ'אנגה בוריק – סיגרים תורכיים במילוי פסטרמה, כרישה וקשקבל על סחוג של עלי גפן (38 ש"ח); גיזנטיאפ קבב – סלט תורכי, טחינה ורכז רימונים (78 ש"ח); בורי חלאבי עם ירקות וויניגרט פיסטוק (82 ש"ח); סוטלאץ' – פודינג אורז, קראמבל פיסטוק וגלידת בננות מקורמלות ושקדים (38 ש"ח) ועוד.

תפריט עותמני באונזה (צילום: אנטולי מיכאלו)
תפריט עותמני באונזה (צילום: אנטולי מיכאלו)

תפריט עותמני באונזה, מדי ראשון 19:00־אחרון הלקוחות