מהפך בדיקסי ועוד חדשות אוכל חמות

גרגרנים היכונו, המון דברים חשובים צפויים לקרות בשבוע הקרוב: תפריט קיץ ובראנץ' חדשים בגריג, ארוחת גג טבעונית מסתורית ושני מקומות חדשים מחוץ לעיר ששווים ביקור. תעמיסו ריטלין לפני הקריאה, זה הולך להיות בריף ארוך עם המון פרטים חשובים

בראנץ' בגריג ועוד הפתעות טעימות. צילום: חיים יוסף
בראנץ' בגריג ועוד הפתעות טעימות. צילום: חיים יוסף

בראנץ' ותפריט קיץ חדש בגריג

לפני כחודש חגגה גריג יום הולדת שנה ומסתבר שעם החגיגות, הגיע גם רענון תפריט שכולל מנות קיץ חדשות כמו קוביות דג נא עם מלון, ענבים ירוקים, מנטה וויניגרט מי זהר (70 ש"ח), פרוסות דג ים עם מלפפון, עלי צלפים, ויניגרט ארוגולה וגבינה מלוחה (70 ש"ח), ברוסקטה קלאמרי עם חמאת עגבניות, ארוגולה וגבינת המאירי (65 ש"ח) ועוד. אם זה לא מספיק, בשבת בצהריים תוכלו להתפנק על בראנץ' שמציע פתיחת שולחן ב-30 ש"ח לסועד בהזמנת מנה עיקרית. פתיחת השולחן כוללת את מנת הלחם של הגריג ועוד שישה פתיחים ביניהם צ'יפס הבית, גרבלקס עם חמוצים ושמנת, סלט תפוחי אדמה רוסי, כרישה בוינגרט ואבן יוגורט, סלט בובעס וסלט חסה ועשבי תיבול. בעיקריות סטייק תמצאו סטייק אנד אגס (90 ש”ח), ביצים עלומות על לחמניית חלב, תרד, הולנדייז ובייקון (75 ש"ח) ועוד הפתעות.

גריג

כזה בראנץ' בא לנו. צילום: חיים יוסף
כזה בראנץ' בא לנו. צילום: חיים יוסף

אדון שיפון בכריך

ממשיכים עם מתקפת הפחמימות. הפעם מדובר באורן חג'ג', או בשבילכם אדון שיפון, אדריכל הנחתומים והמאסטר של הלחמים המיוחדים, שמספר מסעדות של אוכל עילי בעיר מגישות את הלחמים שלו וממש לאחרונה הוא פתח מאפיית בוטיק כשרה בשרונה מרקט. לצד לחם הסלק המעושן עם פלפל שחור, לחם השיפון השחור ולחם כוסמין עם אגוזים ותאנים (25 ש"ח לכיכר) תוכלו לרכוש לעצמכם סנדוויצ'ים בשריים בתוך בגט טרי ענק באורך של שני מטרים, ממנו נחתכים סנדביצ'ים אישיים אל מול עיני הסועדים (20-25 ש"ח לכריך). תמצאו פה גם לחמניות שעורה, כוסמין או סלק (10 ש"ח).

אדון שיפון שרונה מרקט

אוי הקלוז אפ הזה. אדון שיפון מגיע לשרונה מרקט. צילום: אורן חג'ג'
אוי הקלוז אפ הזה. אדון שיפון מגיע לשרונה מרקט. צילום: אורן חג'ג'

הפרעצל של שרויטמן מגיע לנמל

חדשות חשובות נוספות לגבי לחמי בוטיק פרימיום מגיעות משוק האיכרים של נמל תל אביב, שם השף־אופה ערן שרויטמן מוכר את לחמי הפרעצל המפורסמים שלו מידי שישי. (9 ש"ח לכיכר) וכן לחמי חיטה מלאה עם שיפון (23 ש"ח). האורחים שלכם בסופ"ש יחנקו מהתפעלות.

הדוכן של שרויטמן בשוק האיכרים, נמל תל אביב, מידי שישי 7:00-14:00.

https://www.instagram.com/p/BUivYwfA6sS/

זכאי לארוחת שף

אחרי שמכר את מסעדת הדגל הטבעונית שלו, זכאים, הראל זכאים ממשיך לבשל טבעוני מושחת בדרכו שלו והפעם, הוא מאמץ קונספט של ערבי גג שמחים במיוחד. בחמישי הקרוב (15.6) יושק הערב הפתוח הראשון על גג ביתו בשכונת התקווה. התפריט ייקבע לפי המבחר שיציע שוק התקווה באותו הבוקר, מה שבטוח תמצאו שם קרפצ'יו תפוח אדמה ערבי מהטאבון וציזיקי (הטאבון אגב, נבנה על ידי זכאים) ושלושה מטר של שיפודי חצילים שרופים על טוסט גחלים. בגזרת האלכוהול תוכלו להנות מיין אדום או לבן וסוגי אלכוהול שונים שיוגשו ביד רחבה. עוד תהנו ממוזיקה, ריקודים על השולחנות והרבה שמייח. טבעוני וטוב לו. מספר המקומות מוגבל.

15.6, טלפון להזמנות 052-8456747

אפשר ביס? הבורקס הטבעוני של מסעדת זכאים. צילום: חני זכאים
אפשר ביס? הבורקס הטבעוני של מסעדת זכאים. צילום: חני זכאים

מהפך בדיקסי

לכבוד יום הולדתו העשרים וארבעה, דיקסי – המלך הוותיק והבלתי מעורער של הדיינרים בעיר – יצא לחופשה בת שבוע של פייסליפט וביום שני הוא יחזור בתום מקצה של שיפוצים. השף חיים כהן מודה שלא היה משנה את דיקסי, כי הוא פועל נפלא כפי שהוא, אלא שפיצוץ בברז כיבוי צמוד לדיינר גרם להצפה שהרגה את הפרקט. התוצאה תהיה שינוי בלובי ובסידורי הישיבה בתוך המסעדה. כהן העלה השבוע פוסט נרגש לאינסטגרם: "מאז שדיקסי נפתחה אכלו בה עשרות אלפי אנשים בחודש. כנפיים, קיסר, בורגרים, אנטריקוט, הומפרייז, כולם הועלו על השולחנות של הסועדים של היום ושל הלילה בחשיכה שמנתקת את הזמן ומייצרת תחושת הדמדומים… הרבה אהבות התממשו, נחתמו העסקאות הכי גדולות במשק… יצאנו לשיפוץ מהיסוד וכמו הדי.אן.איי של דיקסי גם המשפצים עובדים 24/7". בזמן שהמסעדה משתפצת ניתן להמשיך ולהזמין שליחויות מהמטבח כרגיל. בכל מקרה, כהן מבטיח פתיחה מחודשת ביום שני ותפריט שיכלול מלבד המנות המוכרות והאהובות גם המבורגרים מסוגים חדשים ומסעירים. סבבה, נגיע למסדר כנפיים.

דיקסי

כנפיים בדיקסי. צילום: אסף רזון
כנפיים בדיקסי. צילום: אסף רזון

מי בא למאמא?

ותיקה נוספת בסצנת המסעדות היא ביג מאמא. היא זאת שהביאה איתה את בשורת הפיצה האיטלקית דקת הבצק, האפויה בטאבון לבנים אל תל אביב בשנות התשעים. באותם ימים התחבאה המאמא באולם שהכניסה הלילית אליו התבצעה מתוך שוק הכרמל. אחר כך היא עלתה למסעדה מכובדת בקצה כרם התימנים, ואז הפכה לתקופה ארוכה לשירות משלוחים בלבד, עם גיחה קצרה שבה התמקמה כמסעדה בחשמונאים. עכשיו, המאמא שוב מנצלת את הבלגן שעושות חפירות הרכבת הקלה בקרליבך כדי לחזור לתפקיד הפנינה הזוהרת בכאוס העירוני החביב עליה. כך קרה, שבמהלך החודשים האחרונים היא הפכה שוב לטרטוריה חמודה שאפשר להתיישב בה לארוחה נינוחה. בתפריט: פיצות איטלקיות דקיקות עם פפרוני, או בייקון וכמובן שגם מבחר צמחוניות. הפסטות המיוצרות ידנית מגיעות עם עוף, או עם ריקוטה וצ'ילי ויש גם קלאסיות של פומדורו או בולונז. עסקית צהריים מוגשת בראשון עד חמישי עד השעה 17:00 וכוללת מנה עיקרית, סלט סלק, סלט ירוק, או כרובית בטחינה (50 ש"ח). התוצאה איטלקית-תל אביבית ביג טיים.

ביג מאמא

פסטה להמונים. צילום: שאטרסטוק
פסטה להמונים. צילום: שאטרסטוק

פיקניק במינימום מאמץ

התעייפתם מהפחמימות ואתם מפנטזים על פיקניק בפארק הירקון מבלי לקום מהדשא? קבלו את המיזם הבא של הבנדיקט, שיושק ביום הפיקניק הבינלאומי 18.6.17. מתקשרים ומזמינים וסלסלה של הבנדיקט תגיע עד אליכם (תוך שעה), לכל נקודה בעיר. מה בסלסלה? שני מיני בייגל, אחד מלא בסלמון ושמנת ושני עם אבוקדו ופריטטה ספרדית. 3 מיני קרואסונים מהמאפייה, סלט קיסר, סלט תפוחי אדמה, שיפודי ירקות, עוגת קראנץ' שוקולד, מוזלי זוגי, שינקן וגאודה פרוסים וארוזים, חמאה, מיץ תפוזים ותרמוס רב פעמי עם אמריקנו, מפת שולחן, סכו"ם ושקית לאשפה. (215 ש"ח לסל, בנוסף 20 ש"ח דמי שליחות. מילוי חוזר של אותה סלסלה יעלה 175 ש"ח, 69 ש"ח תוספת לבקבוק קאווה). כמובן שאתם יכולים גם להגיע לסניף בן יהודה, לרכוש את סל הפיקניק בעצמכם ולחסוך דמי משלוח, אבל היי, נראה אתכם קמים מהדשא עכשיו.

בנדיקט, החל מיום ראשון 18.6

פיקניק בלחיצת כפתור, בנדיקט. צילום: שרית גופן
פיקניק בלחיצת כפתור, בנדיקט. צילום: שרית גופן

סושי ככל יכולתך

ובמקביל ליום הפיקניק, יש גם את יום הסושי הבינלאומי, אל תגידו שלא ידעתם. אז ממש לכבודו, מסעדת מינה טומיי מזמינה את הסועדים לאכול רולים של סושי ככל יכולתם ללא הגבלה ולשתות כוס בירה ב- 69 ש"ח החל מהשעה 18:00. בין הרולים במבצע: ווג'י רול פוטו מאקי עם מלפפון, קנפיו, גזר, בצל ירוק, טמאגו, אבוקדו עטוף בדף סויה, דאבל בטטה רול שבתוכו בטטה טמפורה, אבוקדו, קנפיו, שבבי בטטה, רוטב צ'ילי, סקה אבוקדו של סלמון ואבוקדו בציפוי שומשום קלוי ושבבי טמפורה,  ספייסי סקה טאמגו מורכב מסלמון פיקנטי, אבוקדו מלפפון ובצל ירוק עטוף בדף טאמגו ועוד. מי שהגה את המבצע לא ראה איזה כמויות של סושי אנחנו מסוגלים לשאוב.

מינה טומיי

מינה טומיי. קומבינצית שיבוייה. צילום: אפיק גבאי
מינה טומיי. קומבינצית שיבוייה. צילום: אפיק גבאי

ליין מסיבות בפאסטל

בפאסטל חונכים ליין של מסיבות בערבי שלישי עם מתקלטים מוכרים ברחבה של גן הפסלים. בשלישי הזה מנגן DJ Danny Tuval  האוס וטכנו. ואם אתם גם במוד של כיבוד, תוכלו להזמין מתוך תפריט טאפאס שנוצר בפאסטל עבור האירוע וללגום מהקוקטיילים מיוחדים. תנשנשו ברינזה צרובה על הפלאנצ'ה, ברוקולי, צ'ימיצ'ורי וגרמולטה (42 ש"ח), מולים מרינייר וברוסקטה מהגריל (56 ש"ח), ותלגמו קוקטייל מאי תאי (48 ש"ח). שימו לב, הכניסה לאירוע ללא תשלום, בתנאי שאתם נרשמים מראש. אחריותכם.

פאסטל

חוגגים בפאסטל. צילום: אלברט ללמאייב
חוגגים בפאסטל. צילום: אלברט ללמאייב

חוגגים את הקיץ

ה- 21.6 הוא היום הראשון והרשמי שמסמל את תחילתו של הקיץ ובעבור קבוצת R2M מדובר בסיבה למסיבה: הקופי בר, הבראסרי והוטל מונטיפיורי מחליפים תפריטים לערב אחד עם מנות מרעננות שצועקות קיץ. מה בתכנון? בקופי בר ובהוטל מונטיפיורי יוצע תפריט פיקס של ארוחה מלאה בת 7 מנות כאשר הקונספט הוא ארוחה בהפתעה (מחיר הארוחה בקופי בר: 280 ש"ח מחיר הארוחה בהוטל מונטיפיורי: 380 ש"ח) ואילו בבראסרי, לצד התפריט הקבוע, יוצע תפריט קיץ עם שלל מנות חדשות. כמו שאנחנו מכירים את הנפשות הפועלות, צפויה הפתעה טעימה.

21.6, הזמנות באתר או במסעדות עצמן: בראסרי | הוטל מונטיפיוריקופי בר

מתכוננים לקיץ, הוטל מונטיפיורי. צילום: שירן כרמל
מתכוננים לקיץ, הוטל מונטיפיורי. צילום: שירן כרמל

סיור קולינארי בתל אביב

החל מיום ראשון הקרוב ולמשך שבוע בלבד, תוכלו להנות מסיור קולינרי קייצי בנמל תל אביב. הסיור שאורכו כקילומטר מוטען לטלפון הסלולרי ומחבר בין נקודות עניין בנמל (פסל הכנפיים של מקסיקו, הקרוסלה העברית הראשונה) וכולל כמובן גם טעימות קטנות ומשובחות: עצירה לכדור שוקולד לבן בציפוי זהב ומילוי אייריש קרים במסעדת קיטשן מרקט, סביצ'ה דג על פרנה ביוליה, ברבוניות מטוגנות וצ'ייסר עראק רימונים במציצים, גלידה שחורה (הלהיט של הקיץ) בגלידת נווה צדק ועוד. אם זה לא מספיק, בנוסף ייפתח גם פופאפ בר של קפה קר שעוצב בהשראת חופי ים אקזוטיים. הסיור העצמאי אינו מוגבל בזמן: ניתן למתוח אותו על פני כמה שעות ואפילו להפסיק באמצע ולהמשיך ביום אחר. מחיר: 100 ש"ח (50 ש"ח לחברי מועדון נספרסו).

החל מיום ראשון 18.6, ההרשמה באתר www.nespresso.com

כדור זהב בקיטשן מרקט. כן הכל זהב. צילום: יח"צ
כדור זהב בקיטשן מרקט. כן הכל זהב. צילום: יח"צ

מחוץ לעיר:

בראסרי חדש בהוד השרון

שיתוף פעולה בין המוסדות התל אביבים סושיאל קלאב (אורי רז), קלמטה (עמיקם בלוקו) וטפאו (השף אבי כהן) מביא את מסעדת ריפאבליק אל השרון. בראסרי עדכני בעיצוב קולנליאלי, המציע לצד האוכל לצד תפריט אלכוהול רחב הכולל גם קוקטיילים ומגוון יינות מהארץ ומהעולם. תוכלו להזמין כאן כרובית מושחמת בתנור אבן חמאת אורגנו ופרמז'ן (42 ש"ח), סלט טונה אדומה צרובה עם איטריות צלופן, מלפפונים, אצות ווקאמה ושומשום (58 ש"ח), פאייה איטלקית עם פירות ים, זעפרן, סלסיצ'ה ועגבניות אש (92 ש"ח) ועוד. הקוקטיילים כוללים את כל האופנות הנוכחיות מטרנד הצ'ילי ב-  Cancun Special עם טקילה סאוזה גולד, פירות יער, מיץ אננס ותבלינים חריפים (42 ש"ח) ועד עונת המלפפונים בעזרת Viva Fidel עשוי בקרדי, ליים, מלפפון, נענע, סוכר וסודה (42 ש"ח). כנסו אם אתם בסביבה.

ריפאבליק

חדשה בשרון, ריפאבליק, פאייה פירות ים. צילום: דניאל לילה
חדשה בשרון, ריפאבליק, פאייה פירות ים. צילום: דניאל לילה

מטבח חקלאי ברעננה

ואם אתם כבר מחוץ לעיר, הכירו את מסעדת שסטל – מטבח חקלאי ברעננה. מסעדה ים תיכונית שניזונה מחומרי הגלם הגדלים בגן הירק שלה. המסעדה ממוקמת במתחם מקום בלב של אדריכל הנוף חיים שסטל. השף קובי כץ מנהל כאן מטבח כפרי ים תיכוני- צרפתי תוך עבודה בשיטות עיבוד מסורתיות של שימור, עישון, וכבישה. לשם כך הוא נעזר בטאבון לבני אבן, שנבנה במקום, בתנור פחמים, ואפילו בפתיליה. בתפריט: סלט לחם וירקות גינה עם שמן זית, סומק, בצל ירוק, נענע ועלי תבלין (42 ש"ח), בוראטה של מחלבות עברי עם סלסת עגבניות וקרעי בזיליקום צעיר (59 ש"ח), דפי שייטל בקר מעושנים, שמן זית, מלון קולי ועלי כובע הנזיר עם גבינת פוקרינו של מחלבות עברי (52 ש"ח),  סטייק סינטה בגריל עם מח עצם, תפוחי אדמה דזירה אפוי בתנור אבן ורוטב יין אדום (139 ש"ח) וקינוחים כמו ממתק שוקולד עם אגוזי פקאן, מלך ולוז (48 ש"ח). פארם טו טייבל ויאללה הביתה.

שסטל

שסטל מטבח חקלאי ישר מהשדה.צילום: אפיק גבאי
שסטל מטבח חקלאי ישר מהשדה.צילום: אפיק גבאי