שביל הגבינה: 15 איטלקיות מומלצות של עולים חדשים מארץ המגף

עולים חדשים מארץ המגף ומקומיים רומנטיקנים יצרו את הליטל איטלי של מרכז העיר - בתי אוכל ותיקים וחדשים שדוברים איטלקית רהוטה

דולצ'ה ארנסטו. צילום: דני גולן
דולצ'ה ארנסטו. צילום: דני גולן
22 בנובמבר 2018

1. מל ומישל

השף ניר ויינמן יצר מסעדונת קטנטנה ורומנטית שמעטירה על הבאים בשעריה לאורך השנים אוכל איטלקי על בסיס חומרי גלם מקומיים ועונתיים. הניוקי, הפריזאי דווקא (92 ש"ח), משתלב נפלא.

בן יהודה 155 תל אביב, 03־5293232 

מל ומישל. צילום: דני גולן
מל ומישל. צילום: דני גולן

2. אוסטריה דה פיורלה

משפחת פורינרי פתחה את האוסטריה שלה ב־1986 ומאז מציעה לכם רביולי או ניוקי, פסטה פוטנסקה ופסטה פבריציו עם דג מעושן (45־52 ש"ח), לזניה, ריזוטו וסקונדי של דג בגריל. אוכל רומאי יהודי אותנטי המוגש על שולחנות מחופים מפות בד.

בן יהודה 148 תל אביב, 077-9967670

3. נונו אנג'לו

לבעלי הפיצרייה הזאת יש סבא איטלקי להתגאות בו, והם מציעים פיצה מהטאבון בהרכבה עצמית או בסגנון איטלקי מקורי, מקוטר שישביע אדם רעב ועד פיצות משפחתיות, ומבחר מצומצם אך מדויק של מנות פסטה (25־75 ש"ח).

בן יהודה 147 תל אביב, 03-6523635

4. איל פיצאלו

זוג עולים מאיטליה פתח כבר לפני עשורים את הפיצרייה הזאת שמאז עברה לידיים של מקומיים, אבל המתכון נשמר והיה לאבן דרך, שכן איל פיצאלו הייתה מהראשונות להביא אל העיר את בשורת הפיצה דקיקת הבצק. תמצאו פה פיצה אישית, לזניה או פסטות ושתייה (45 ש"ח לעסקית צהריים 12:00־18:00).

בן יהודה 122 תל אביב, 03-5239846

5. פנקינה

פנקינה, שהקים השף עמנואל דיפורטו שעבד שנים רבות במסעדות ברומא, מציעה ארוחות חלביות כשרות נפלאות, כולל טירמיסו ששבה את לב המבקר של Time Out. לא להאמין אבל תמצאו פה עסקית צהריים של ניוקי או פסטה ארבע גבינות ולראשונה ברוסקטה או מרק ב־49 ש"ח בלבד.

גורדון 39 תל אביב, 03-6449793

6. סיציליאנה

רשת הגלידריות של העולה הוותיק מאיטליה רפאל ארביב תפתח סניף קונספט טורבו בדיזנגוף בעוד שבועות ספורים, עם בריוש סיציליאני וקפה הפוך לבקרים, בר של גלידה ומתוקים בערבים לצלילי פלייליסט של מסיבה. מכונות הגלידה יפעלו ללא הפסקה וינפקו את הגלידה הכי טרייה בעולם (17 ש"ח למנה קטנה).

דיזנגוף 170 תל אביב, כל יום 11:00־24:00

7. דולצ'ה ארנסטו

בתחילת השנה האזרחית נולדה ארנסטו דולצ'ה עם שפע הוויטרינות של הררי הגלידות המתנשאות בתלתלים קרמיים והקינוחים המסעירים המבלבלים את העין. הסיפור שמאחורי דולצ'ה ארנסטו התחיל מאח ואחות, שהקימו ב־1950 מפעל ליצור שוקולדים וערמונים מזוגגים כשניצלו מאושוויץ אחרי שהאחות כל הזמן חלמה במחנות על שוקולד. אחיינה ממשיך פה את המסורת עם ספוליטאלה, קנולי, גלידות טריות ובלוקים של שוקולדים.

בן יהודה 110 תל אביב

דולצ'ה ארנסטו. צילום: דני גולן
דולצ'ה ארנסטו. צילום: דני גולן

8. פיצות

בפיצרייה שנפתחה בלב דיזנגוף מציעים פיצות אל טליו רבועות הנמכרות לפי משקל ומוגדרות כפיצות שף. בתוספות המועמסות בנדיבות תמצאו ראגו פטריות יער וכמהין עם תפוחי אדמה בלו ליפס, ושלוש גבינות: לבנה, מסקרפונה ופרובלונה, או פיצה של קרם קארי צהוב עם במיה ומוצרלה ואפילו פיצה מתוקה עם ריקוטה, דלעת מקורמלת, מייפל ושקדים פרוסים (12 ש"ח ל־100 גר').

דיזנגוף 145 תל אביב, 054-2267190

9. לה לזניה

העולה מאיטליה תמם יוסף מתבסס על מתכונים משפחתיים כדי להכין את כל הפיצות, הפוקאצ'ות והפסטות, ויש לו גם מחלקה שלמה של פסטות נטולות גלוטן (מ־59 ש"ח לעסקית) ותפריט טבעוני. בונוס: הכל כשר.

דיזנגוף 177 תל אביב, 03-5230037

10. זותא

זותא היא זאת שמציעה מתכון סודי מרומא ופיצה אל טליו שמנמנה ורבועה שנמכרת לפי משקל (86 ש"ח לק"ג), כולל כל הארבע גבינות והקלמטה חביבי הקהל, ויש גם משלוחים. במקומכם לא היינו מזמינים אלא באים בעצמנו לזלול, כי כל הרעיון הוא לבקר באיטליה דינקותא, וגם כאן הכל כשר.

דיזנגוף 177 תל אביב, 03-5222305

11. ארנסטו

המסעדה בת ה־20 של ארנסטו מרקריה, העולה הוותיק מאיטליה, מתהדרת במפות בד, פוסטרים שהקפיאו סצנות מסרטים ישנים, וכדורי ריזוטו הממולאים מוצרלה שמשום מה לא נקראים פה ארנצ'יני. ארנסטו היא מהאיטלקיות הבודדות בבן יהודה שמגישות גם בשר, ואל תשכחו להזמין טירמיסו כאקורד סיום.

בן יהודה 90 תל אביב, 03-5273394

12. איטלאיט

מזנון צעיר וקטן ובחזיתו על המדרכה שולחנות עטויים מפות משובצות. בעל הבית לא מדבר מילה עברית, מה שמעלה את הניקוד של המקום מיידית. כשהגענו המיוחדים של היום היו לזניה ופסטה פסטו (35 ש"ח), מלנזאנה פרמג'יאנה (35 ש"ח), פיצה (25 ש"ח), כריך איטלקי ענקי עם מוצרלה, רוקפור, אגס, רוקט ודבש (40 ש"ח) ופוקאצ'ה עם נוטלה (30 ש"ח).

בן יהודה 69 תל אביב, 054-6848545

איטלאיט. צילום: דני גולן
איטלאיט. צילום: דני גולן

13. אלדו קפטריה

אלדו דה קונסיליו היה כנראה הראשון להביא את הגלידה האיטלקית הטרייה אל העיר בתחילת שנות ה־90 כשפתח גלידרייה בבן יהודה. בהמשך שותפיו רכשו ממנו את חלקו בסניפי הרשת, אבל עכשיו הוא חוזר, בקטן: קפטריה אלדו הקטנטנה בפרישמן פינת בן יהודה, שבה מציע אלדו אספרסו איטלקי של דיימה ומבחר קינוחי ויטרינה איטלקיים בכוס שהוא מכין בעצמו: פנקוטה, טירמיסו, מוס שוקולד ופרופיטרול (10 ש"ח כל אחד), מאפי בוקר וכריכים.

פרישמן 16 תל אביב, 03-7744636

14. באצ'ו גלידה

הגלידות האיטלקיות הטריות שזכורות לכם מבאצ'ו קינג ג'ורג' המנוח עושות כאן קאמבק. אלו גלידות בטעמי רטרו למשל רום וצימוקים או קינוחי סאנדיי מוגזמים. כדאי גם להתיישב ללגימת אספרסו ולתפוס צד בוויכוחי הפרלמנטים של מרסנד הצמוד. אפוגטו זה החיים.

בן יהודה 70 תל אביב, כל יום 11:00־23:00, 03-5234318

15. פיקולה פסטה

כבר עשורים שפיקולה פסטה פה בסביבה. בעל המקום הוא ישראלי שרכש את השכלתו הקולינרית באיטליה, והמקום מזכיר יותר מכל אנוטקה, כלומר בר יין ובמקרה הזה גם בר גראפה, שאפשר ללגום פה יפה לצד מנת פסטה.

בן יהודה 53 תל אביב, 03-5290643