איטלקייה בכל נמל

נמל תל אביב התחדש עם מסעדה איטלקית

מסעדת פורטו. צילום: גלית דויטש
מסעדת פורטו. צילום: גלית דויטש
1 ביוני 2014

בארץ של חמדני אטריות מוזר לגלות שרק עכשיו נפתחת מסעדה איטלקית כמו פורטו בנמל תל אביב. ליתר דיוק – טרטוריה. פורטו הוקמה על החלל שהיה הספידו בר, בעיצוב המזכיר סיפון אונייה. המראָה היא הגה עצום, בר העץ בנוי כחרטום, המעקה המפריד בין שתי הקומות כמעקה סיפון אונייה, וטפט הקיר משרטט גונדולה על מפת העולם. בכניסה יש כוורות עץ שמאפסנים בהן בעיקר יינות איטלקיים ומקומיים שבהמשך גם יימכרו בבקבוקים שאפשר יהיה לקחת הביתה.

במטבח מבשל השף אילן חפץ, הזכור לטובה ממסעדת לבן בהרצליה פיתוח ושעשה התמחות בפיצרייה בסיינה, איטליה. חפץ החליט על אסטרטגיה של מטבח טרי, אותנטי וידידותי למקומיים. זה אומר פוקצ'ות (19 ש"ח), פיצה מרגריטה (החל ב־46 ש"ח), סלט פנצנלה (48 ש"ח) ופסטות מבצק טרי המייצרות במקום כגון טליאטלה, פפרדלה ורביולי. הקינוחים המיוצרים במקום הם טירמיסו או מוס שוקולד. הישיבה בפנים פורמלית למדי, על ספות, כיסאות או בר וארוחה מלאה כרוכה בתקציב לא מבוטל. בחוץ אזור הישיבה מחייב הרבה פחות ויכול להתאים לגביע יין ופיצה. הכי אסקפיזם.

למסעדת פורטו