גלידת "בוזה" מהצפון פותחת סניף בתל אביב

רגע לפני סוף הקיץ אדם זיו ועלאא סויטאת, בעלי רשת הגלידות הצפונית "בוזה", פותחים סניף במרכז העיר. בתפריט מבחר גלידות מרענן בגביע תוצרת בית

גלידה בוזה. צילום: אנטולי מיכאלו
גלידה בוזה. צילום: אנטולי מיכאלו
23 באוגוסט 2015

גל הדף מתפרץ של ניחוח קרמל־שוקולדי בוקע מתוך חזית גלידריה בוזה שנפתחה ברחוב החשמונאים. רגע לפני שהחום גורם לאחרוני השורדים לקרוס, הגלידאי אדם זיו מקיבוץ סאסא והמסעדן עלאא סויטאת (מסעדת אלומה בתרשיחא), שהקימו את רשת הגלידריות הצפונית בוזה, פתחו סניף תל אביבי ממוזג היטב. הניחוח הקרמל־שוקולדי עולה ממכשיר מיוחד שנראה כמו טוסטר ליציקת גופרה בלגית ונועד להכנת גביעי גלידה. המתכון של הגביעים הוא פרי פיתוח של הקונדיטורית המוכשרת מיכל בוטון והיא הכינה גביע אחד של וופל שוקולד מלוח ושני של קינמון והל. הגלידה עצמה חבויה בפנים, במסדרון צר, מתחת למכסי נירוסטה.

צילום: אנטולי מיכאלו
צילום: אנטולי מיכאלו

ביום הפתיחה היו שם גלידת ליצ'י שנקטף במטעי כחל מעל לכנרת, גלידות ריבת חלב, פיסטוק מעודן, קשיו עוצמתי עם טופי, עוגיות חמאה, חלבה, מסקרפונה תאנים, וסורבה פלאי של מנגו, רימון, תות, קסיס, משמש, שוקולד ועוד (14 ש"ח לגביע ילדים, 19 ש"ח למנה בגודל בינוני, 20 ש"ח למנה שמורכבת מהגביעים המותקנים במקום). בימים הקרובים יוצבו כסאות בעורף הגלידריה וניתן יהיה לשבת בפיאצה גבעון החדשה שבין רחוב הארבעה לחשמונאים, להתלקק בהתלהבות, ולפנטז שהצטמררתם מרוח סתיו.

לבוזה