חלון לירקון

טאפאס בר חדש החליף את סניף ג'פניקה ברחוב ירמיהו

ירמיהו טאפאס בר. צילום: אנטולי מיכאלו
ירמיהו טאפאס בר. צילום: אנטולי מיכאלו
10 בפברואר 2014

המבנה הפינתי הגדול, המוגבה מעט מעל מפלס המדרכה, נמצא בנקודה שבה רחוב ירמיהו הכי קרוב לפארק הירקון. מדובר בנקודת נקודת ציון בולטת בעיר שפעם אכלסה את רשת ג'פניקה. קשה להתעלם מחלון הראווה המקיף את המקום, אף שכוסה בווילון שחור, ונראה שמי שבעיצומן של קניות בסופר באבא או מי שמתנשף מאימון במכון הכושר הסמוך חולף פה ושוקל בינו לבין עצמו אם כדאי לעצור לדרינק.

השבוע נפתח במקום לאונג'־בר גדול, שלתפריט שלו אחראי השף קובי בן לולו (לשעבר לילה מוראד). המנות, שכרגע נמצאות בתקופת הרצה, הן מהסוג המוכר: חציל שרוף בפטה, קרפצ'יו פילה בקר, סביצ'ה לברק על בריוש, מטבל סביח, ארטישוק איטלקי צרוב והמבורגר פורטבלו (החל מ־25 ש"ח למנה). הבר מציע ישיבה בגבהים שונים, ומה שיסדר לכם את הראש זה תפריט הקוקטיילים ובהם קוקטייל ג'ינג'י עם ג'ין וליקר אלדרפלאור. אחד השותפים בלאונג'־בר הוא מיכה ממן, חיפאי והבעלים של הפאב נולה סוקס, המצוי בעיצומו של תהליך הגירה לתל אביב.

ממן, חיפה־תל אביב: מצא את ההבדלים.

"חיפה זה עולם אחר לגמרי. זה בא לידי ביטוי בסוג האנשים, בגישה לבילויים ובטעם. מה שבטוח זה שברגע שפותחים בחיפה מקום חדש כולם באים לבדוק אותו. בתל אביב לא משנה מי אתה ומה אתה עושה – העיקר שיש לך יחסי ציבור".

ירמיהו טאפאס־בר, ירמיהו 47, 6481470־03, ראשון־שבת 20:00־לקוח אחרון