יהלומים בבורסה

מתחם הבורסה פורח: שני מקומות חדשים נפתחו בו לאחרונה, ונראה כי יש עוד למה לחכות

4 במאי 2014

מתחם הבורסה ברמת גן עובר תהליך השתלת אישיות חדשה ממש עכשיו. כנראה בגלל זה איש העסקים רוני פרפורי הזדעק כששמע את השאלה האם שמו של השף בר החדש שלו, הארנב הלבן, הוא על שם הארנב של פלייבוי. "ממש לא", הוא פוסק בנחרצות, "כל הסיפור היה שחיפשנו שם למקום והצענו פרס למי שימצא לנו את השם הנבחר. קיבלנו אלפי הצעות, ובסוף נכנסה לכאן סטודנטית משנקר והסתכלה סביב. העיצוב האדריכלי עם המשבצות שחור־לבן גורם לזה שהמקום מדבר בשפה של אליס בארץ הפלאות. היא חשבה שהשם שהכי יהלום את המקום הוא הארנב הלבן, ובאותו רגע ידענו שזה השם הנכון".

רוני פרפורי, הבעלים של הארנב הלבן. צילום: אורן זיו
רוני פרפורי, הבעלים של הארנב הלבן. צילום: אורן זיו

בכלל פרפורי משוכנע שמתחם הבורסה יהיה מקום הבילויים החדש של רמת גן והשכונות הסמוכות של תל אביב, ושמועדוני החשפנות נעלמים מהאזור לבלי שוב. הארנב הלבן מתבסס על יכולות הבישול של השף ג'וני חיל (אקס מסעדת אנאבל'ס), והוא מציע ארוחות בוקר עשירות (35־42 ש"ח), סלטים, כריכים, שניצלים, המבורגרים, פסטות טריות או ניוקי עם ערמונים (32־45 ש"ח); אוכל מקסיקני מז'אנר הבוריטו, וארוחות טאפאסים בסגנון סיגר גבינת עיזים ופיסטוק ברוטב כמהין, סרדינים טריים כבושים, שיפוד פילה יען בסגנון יפני ועוד (15־27 ש"ח). חצי ליטר בירה מהחבית יעלה שם פחות מ־20 ש"ח וצפויים גם קינוחים מיוחדים והפי האוור אחרי הצהריים.

לאותו מתחם הצטרפה קונדיטוריה שני, קונדיטוריה שנוסדה בחיפה בשנות ה־60 של האלף הקודם. פתיחת הקונדיטוריה כאן היא חלק ממהלך אסטרטגי של רישות במרכז הארץ, וגם פה הרעיון נע בין בית קפה חלבי כשר המתבסס על קישים, כריכים, ופסטות טריות (במחירים החל מ־29 ש"ח לעסקית צהריים) ועד קינוחים של פעם. הקונדיטוריה של שני מתבססת על סגנון אוסטרו־הונגרי מיושן ומכוון, וזאת הסיבה שקרייב לסברינה שנמשך מאז 1980 יבוא במקום לכדי סיפוק מלא ומתלקק מקצפת. לא צריך להתבייש להזמין קרמשניט, בורקסונים ועולם ומלואו של רוגלך. תצוגת השמרים, העוגות הבחושות ומגוון העוגיות נועדו לרמוז לכם לקחת אותן אתכם הביתה.

לארנב הלבן

לקונדיטוריה שני