מהים לפה: דוכן הפיש אנד צ'יפס המסתתר בחנות הדגים ביפו

בתוך חנות דגים בנמל יפו נפתח דוכן פיש אנד צ'יפס שבו תקבלו צלחת דגים מטוגנים שבחרתם מהתצוגה. והמחיר? צדק חברתי

החנות של הדייגים. צילום: אנטולי מיכאלו
החנות של הדייגים. צילום: אנטולי מיכאלו
31 ביולי 2014

כבר שנים מדברים על שוק דייגים עתידי ביפו, כמו שיש בכל נמל בעולם, שוק שבשבילו אתם קמים מוקדם בבוקר, מחכים שהסירות יחזרו ואתם תוכלו לבחור את הטרי שבדגים ולזלול. בלי הרבה קשקושים – דג, קמח, שמן. זהו. בנמל יפו יש לזה אפילו תב"ע היסטורית, יש מקום מיועד, יש תוכניות, אבל בינתיים – כלום. ופתאום, כמעט בלי להרגיש, נעשה צעד גדול בכיוון. בקצה הדרומי של נמל יפו, בין הקונטיינר למסעדת הדייגים, בחנות הדגים של הדייגים בנמל יפו, נפתח דוכן לדגים מטוגנים בקונספט מדליק: אתם נכנסים, בוחרים מהתצוגה איזה דגים שבא לכם (מרמירים, סרגוסים, מליטות, ברבונים, ברובוניות, ארסים, סרדינים, טלוויזיות, בקיצור – כל מה שיצא מהים באותו יום), ומקבלים אותם מטוגנים אחרי שלוש דקות. 300 גרם נטו של התענוג הזה יעלו לכם בתוספת צ'יפס סכום סנסציוני של 29 ש"ח.

בחנות של הדייגים החליטו לעשות מעשה ולקצר את כל התהליכים שספק אם יבשילו יום אחד ובאמת שוק כזה ייפתח בחסות העירייה. יש כאן הזדמנות לכל עובר אורח לטעום את הדגים הקטנים שיצאו היום מהים, אלה שבדרך כלל יושבים בתפריט תחת השם דגים מטוגנים. את הדגים הם מצפים בקמח עם תערובת תבלינים עדינה הכוללת בהרט, פלפל אנגלי, כמון, פפריקה ועד מיני תבלינים שהם אינם מוכנים לגלות, מטגנים ומגישים עם צ'יפס. כל שנשאר זה לקחת בקבוק בירה, לשבת על הרציף, להסתכל על הים והסירות, ולקוות שיום אחד יהיה פה טוב יותר.

לחנות של הדייגים