יש לך כיוון לירוק? מסעדה טבעונית חדשה נפתחה בשדרות וושינגטון

טבעונים עלייך תל אביב: מסעדה טבעונית חדשה נפתחה בפלורנטין

מותר להתפנק על גזר? צילום: אנטולי מיכאלו
מותר להתפנק על גזר? צילום: אנטולי מיכאלו
22 ביוני 2014

וושינגטון DC היא תמונת מראה של וושינגטון FL (שד' וושינגטון בפלורנטין). איכשהו הכל מתארגן פה בלי שיטת ממשל סדורה: ברגע שאלי מאיר, הבעלים של הקפה־קיוסק שבאמצע השדרה (רושקה וסימקה) הקים את מסעדת התבשילים שלו, המוני לקוחות, חברים וסתם שכנים סקרנים מיהרו להתייצב ולעזור לבשל, לנקות ולשנע ציוד. זה כבר שבע שנים שמאיר מתפעל את הקפה־קיוסק הצמחוני שהפך לנקודת מפגש שכונתית הומה. עכשיו, בהתאם לרוח התקופה ולביקוש הער בשכונה, הוא החליט להקים מסעדה טבעונית. זה לא שאין אוכל טבעוני בשדרה: תמצאו פה את חומוס אסמעיל ואת השווארמה הטבעונית, אבל למאיר היה חזון על תבשילים יומיים משתנים שאפשר לקחת הביתה.

כשהגעתי, סיימו למלא קישואים ופלפלים בעדשים ברוטב עגבניות ושום; קציצות ירקות כתומות אפויות הוסרו מנייר אפייה; וסיר ענק בעבע עם קציצות עדשים וטופו ברוטב עגבניות סמיך. בבר עמדה בחורה צעירה וגלגלה עלי גפן במילוי ריזוטו, חמוציות, צנוברים ושמיר והניחה ברוטב בלימון לבישול. יש שם גם שייק של שומר, תפוח, נענע ולימון, שהוא חלק מסדרת שייקים טבעיים של ירקות ופירות שנסחטים בקפה־קיוסק הסמוך ומגיעים לכאן (מצוין, חסר רק שוט של ערק כדי להפוך את המשקה לקוקטייל מושלם). מאיר בנה את כל המקום בעצמו, כשמדפי התבלינים עשויים מדרגות ברזל שהסיר במהלך השיפוצים, והרצפה המצוירת, הנברשות הפולניות והמזנון הישן מוסיפים חמימות למקום. יש גם קינוחים טבעוניים כמו מאפין, עוגיות טחינה, מאפה פרג ופטיסייר חמוציות, חלבה או גזר. המחירים מאוד פלורנטין – 35 ש"ח למנה עיקרית. בשלב זה יש רק בירות מבקבוקים גינס, סטלה, היינקן וגולדסטאר (15־18 ש"ח) ובקרוב יהיו גם בירות מהחבית.

לוושינגטון