כל הזית

בית הבד במושבת שרונה נפתח למבקרים, ועכשיו הוא בית קפה שנמכרים בו שמני זית לצד פטוצ'יני ושקשוקה

בית הבד. צילום: אנטולי מיכאלו
בית הבד. צילום: אנטולי מיכאלו
23 באפריל 2014

בתחילת השנה העברית הנוכחית פרצה שרפה בקומה השנייה של בית משפחת פלונפלדר. הבית, שהוקם בשנת 1870, יועד בתחילה לתפקיד בית בד. בתוך בית משק אירופי כפרי הבנוי מעץ גושני בלב מושבת שרונה, הוצבו אבני רחיים, ושמן טמפלרי יוצר מהעצים המקומיים. בשנת 2007 חודש בית הבד והמנוע החשמלי של אבני הרחיים הותקן מחדש וחזר לפעול. בשנת 1870 הוקם בית בד בתוך בית משק כפרי עשוי עץ, בלב מושבת שרונה. נוכל לייבש אתכם בתיאורים על ההיסטוריה של המבנה הטמפלרי היפה, אבל יהיה הרבה יותר מעניין ומתמצת לצפות בשש דקות של מופע אור קולי העוסק בהיסטוריה של המקום ולהבין איך בדיוק פעל כאן בעבר בית הבד (10 ש"ח דמי כניסה). עכשיו המקום מתפקד כבית קפה, ובהתאם למהות הראשונית של המקום הוא מתבסס על שמן זית. אבל כיוון שכבר לא מייצרים במקום שמן זית, נמכרים במקום שמנים זניים של קיבוץ מגל.

כל מנה המוגשת בבית הקפה מתבססת על שמן זית מזן שונה וכוללת פירוט של סוג השמן. למשל מנת הפטוצ'יני מתבססת על זן פיקואל, והניוקי על שמן קורינייקי. ארוחת הבוקר של שתי ביצים, מזטים, מטבלים וסלסלת לחמים (54 ש"ח) בנויה על בלנד מיוחד שנרקח עבור בית הקפה ונמכר במקום בקופסאות פח של חצי ליטר (35 ש"ח לפח). בקומת הכניסה של בית הקפה אפשר לטעום משמני הזית ובקומה השנייה נערכים אירועים קטנים וסדנאות. התפריט החלבי מפגין מטבחים ששמן הזית משחק בהם תפקיד חשוב, כמו מאפה בלקני, סלטים, שקשוקה, כריכים ים תיכוניים, פסטות איטלקיות ואפילו גלידה. אנחנו חייבים לציין שהעץ הגושני של המבנה והרהיטים מייצרים אשליה כפרית שהשמש התל אביבית מחמיאה לה.

קפה בית הבד, דוד אלעזר 22, 6521300־03, ראשון־חמישי 8:00־22:00, 8:00־16:00, שבת 9:00־22:00