מי פיזר זהב על הטראפלס?

מעדנייה חדשה מבית רביבה וסיליה התמקמה במתחם G צמרת

רביבה וסיליה. צילום: אנטולי מיכאלו
רביבה וסיליה. צילום: אנטולי מיכאלו
13 במרץ 2014

במעדנייה החדשה של רביבה וסיליה, הממוקמת בכניסה למתחם G צמרת, עומד מנהל החנות, המכונה נדי. נדי מכיר את כולם בשם. הוא גם זוכר מה כל אחד אוהב לאכול ולקחת הביתה, ויודע מי חוגג מה ומתי. זה אמנם לא הדבר הכי מפתיע ששמענו אבל זה מפתיע בהתחשב בעובדה שהמקום פועל רק כשבוע.

אולי ההגדרה "מעדנייה" קצת שגויה, כי בעצם מדובר ב־épicerie, חנות שאמורה להיות מכולת משודרגת. במעדנייה תמצאו לחם של רביבה וסיליה: לחם קל, לחם מלא, לחם שיפון ובגט טריק, שבבציעה קלה הופך ללחמניות (כ־25 ש"ח לכיכר); ויש גם עוגות שמתאימות לכיבוד של מספר מצומצם של אורחים (35־80 ש"ח), ואוזני המן העשויות שוקולד בלבד וממולאות מרציפן, או עוגיות מבצק פריך וטראפלס שוקולד ממולאים פניני קראנץ' מאובקים בזהב (!).

עוד תמצאו שם את המוצרים האיכותיים והאנינים של משק עפאים, לצד כל הממרחים, הזיתים ושמן הזית של המשק. ומי שלא בעניין של בישולים יכול למצוא שם בין היתר גם אוכל מבושל שאפשר לקחת הביתה, כמו קציצות כרישה צמחוניות, קוסקוס ירוק, סלט פסטה, קובה ממולא בשר, סלט קינואה בשלושה צבעים וגולאש (שאוזל במהירות משעות הצהריים המוקדמות).

Épicerie רביבה וסיליה, ניסים אלוני 10 מתחם G צמרת, 6524443־03, ראשון־חמישי 07:00־20:00, שישי 07:00־16:00