סניף שני למסעדת פסטה בסטה נפתח בדיזנגוף

בחלל של מסעדת לובי שנסגרה נפתח סניף שני בעיר לפסטה בסטה. הרעיון: מנות עד 26 ש"ח

פסטה בסטה. צילום: אנטולי מיכאלו
פסטה בסטה. צילום: אנטולי מיכאלו
30 באוקטובר 2014

מכונת פסטה חצי אוטומטית יורה סלילי קונכיות בלרינה מאחורי זכוכית שקופה בסניף החדש של פסטה בסטה בצפון דיזנגוף. זהו הסניף החמישי של הרשת הידידותית שהחלה את דרכה בירושלים. פסטות החלמונים וחיטת הדורום הטריות הבוקעות מהמכונה עוברות ברגע ההזמנה שליקה קצרה במים, ומשם הקפצה מהירה בקלחת על להבה עם הרוטב הנבחר. פסטות כמו רדיאטורי, פטוצ'יני, פוזילי, בלרינה, או ניוקי זוכות להתאמה אישית של הרוטב לפי בקשת הלקוח: רוטב עגבניות או אליו אוליו (19 ש"ח), רוטב שמנת או רוטב טבעוני של חלב קוקוס (23 ש"ח), רוטב פסטו או רוטב ארבע גבינות (26 ש"ח). תוספות מיוחדות לפסטה מתומחרות בנפרד (4־15 ש"ח). עוד בתפריט: מרק עדשים (15 ש"ח), סלט עלים (15 ש"ח) וקינוחים בצנצנות רב פעמיות כמו טירמיסו, פנקוטה או מוס שוקולד (15 ש"ח). בגזרת השתייה יש סודה מהחבית (5 ש"ח), בירה מהחבית (14 ש"ח ל־200 מ"ל) ויין אדום של תשבי מהחבית (14 ש"ח ל־200 מ"ל).

צילום: אנטולי מיכאלו
צילום: אנטולי מיכאלו

את הרשת הקימו חיים אברהמי ושיר בקר בירושלים לפני ארבע שנים. שניהם גרים בנטף. אברהמי, שמתגורר בבקתת בוץ אקולוגית, אחראי לתפעול הרשת, ובקר, שלמד בישול בבית ספר בישולים, אחראי לצד הקולינרי. אם בכל זאת אתם תוהים איך זה ששני יזמים בני 26 הצליחו לשבור כך את מחירי שוק המסעדות, אברהמי מסביר שהכל טמון בפוד קוסט, והעובדה שהם מייצרים הכל בעצמם מאפשרת להם להוזיל את המחירים. אנחנו מצאנו כאן את אליעזר בקר, אביו של שיר, שמעניק את הייעוץ המקצועי, הוא הבעלים של פלאפל היפו וסייע בהקמה של פלאפל מעוז ורשת וואק טו וואק באירופה.

לפסטה בסטה – סניף דיזנגוף