סניף של דוכן הפיש אנד צ'יפס מהנמל נפתח בשוק הכרמל

בדרך להפיכתו לרשת, דוכן הפיש אנד צ'יפס המגוון מנמל יפו עוצר בשוק הכרמל. עצות מהמומחים: לכו על הלוקוס המטוגן

פיש אנד צ'יפס נמל יפו (צילום: אנטולי מיכאלו)
פיש אנד צ'יפס נמל יפו (צילום: אנטולי מיכאלו)
3 באפריל 2016

רק השבוע נפתחה מסעדת הפיש אנד צ'יפס ג'וזף את סאנס בכיכר רבין, והנה מפציע דוכן חדש־ישן בשוק הכרמל שמוסיף ריח של טיגון נעים לאזור. מאחורי החגיגה עומדים הבעלים של חנות הדייגים בנמל יפו (בין הקונטיינר למסעדת הדייגים), שפתחו לפני שנתיים דוכן קטן בתוך החנות ביפו שמוציא אך ורק פיש אנד צ'יפס. בשוק, כמו בחנות, בוחרים דג מתוך המבחר הטרי שהגיע בבוקרו של אותו היום, והופ – לצ'יפסר.

"החלטנו ללכת על אותו סגנון דוכן בדיוק כמו בנמל יפו", מספר אבי, מנהל החנות והדוכנים. "בחרנו בשוק כי יש כאן הרבה מאוד תיירים שמחפשים אוכל כזה ולא מעט חבר'ה צעירים שלא מגיעים לנמל יפו. החלטנו להתמרכז כדי להנגיש את המוצר שלנו". בתפריט המצומצם והמדויק של המקום תמצאו מנת דגים מטוגנת ב־45 ש"ח ל־300 גר', מיקס מסוגים שונים של דגים ב־32 ש"ח ל־350 גר', מיקס שרימפס וקלמרי מטוגנים ב־39 ש"ח ל־300 גר' ושלושה גדלי צ'יפס (10־20 ש"ח).

"בדרך כלל תמצאו בדוכן לברק, דניס ובורי, אבל אם הים מוציא לוקוס או פלמידה לבנה, גם הם יגיעו לדוכן וייכנסו לטיגון", צוחק אבי. "בשבוע הקרוב אני מוציא טעימות לכל מי שרוצה. חשוב לי לשמוע את הביקורת של העוברים והשבים. אם יצליח לנו – אנחנו בדרך לרשת".

פיש אנד צ'יפס נמל יפו,
הכרמל 5 תל אביב, ראשון־חמישי 9:30־19:00 , שישי 9:30־15:00, 7827134־054