פריז להמונים

המבורגריית גורמה נפתחה במתחם החשמל

26 בורגר גורמה. צילום: אנטולי מיכאלו
26 בורגר גורמה. צילום: אנטולי מיכאלו
14 במאי 2014

יעל ברוך אל ומרים בן הרוש, שתי עולות חדשות מצרפת, חיפשו בישראל המבורגר גורמה כמו שהן מכירות מהבית, כדוגמת Blend Hamburger Gourment בפריז. אחרי מסע חיפושים בעיר הן הגיעו למסקנה שהן צריכות לפתוח מקום כזה בעצמן. כשברוך אל מדברת בהתלהבות על המבורגר היא פחות עוסקת בבשר שממנו עשויה הקציצה, אלא יותר במעטפת שלו – לחמניית בריוש מתקתקה שמגיעה לכאן ממאפייה צרפתית ביפו ועליה תוספות כמו כבד אווז עם קונפיטורת תאנים ותוספת של צ'יפס העשוי מתפוחי אדמה או מקישואים (המבורגר יעלה כ־50 ש"ח, בכל זאת צריך לשלם אקסטרה על גורמה).

יחד עם הבטון המוחלק של הרצפה, לוח הקיר הירוק והנורות הצבעוניות הקטנות, רוח הווינטג' הצרפתית מלאת השיק נושבת אל הלקוחות. על קיר אחד מוצבים מדפים ועליהם מרקחות ביתיות, ויין בורדו אמור ללוות את הארוחה – מה שהופך את הביקור במקום לחוויה מאוד לא פאסט פודית, למרות המתבקש מהקונספט. סטייק מוצרלה או המבורגר טבעוני אמורים לתת מענה למי שלא אוכל בשר, ושלל הקאפקייקס למנה האחרונה גורמים לך לתהות איך לעזאזל הצרפתיות כאלה דקיקות.

למסעדת 26 בורגר גורמה