רחוב שומשום

חנות המוקדשת לחלבה נפתחה ברחוב קינג ג'ורג' בתל אביב

אל עמד. צילום: אנטולי מיכאלו
אל עמד. צילום: אנטולי מיכאלו
25 במרץ 2014

חובבי החלבה נכנסים פנימה בפיק ברכיים. מבחר הממתקים שחומר הגלם המרכזי שלהם הוא שומשום פשוט מסחרר, וכולם נמצאים על המדפים של החנות החדשה שנפתחה בקינג ג'ורג' – אל עמד. זה מתחיל בבלוקים ענקיים של חלבה על מדף בחלון הראווה בטעמי וניל, שוקו, בתוספת פיסטוק, קינמון, קשיו, קצח, פירות מיובשים, ציפוי שוקולד, או חלבה העשויה מדלעת ונראית כמו מרמלדה בוטיק (4־7 ש"ח ל־ 100 גר' שינוסרו ויארזו עבורכם ברגע ההזמנה). על המדפים תמצאו גם מבחר ענקי של ממתקים ערביים, ממתקים העשויים שומשום לא טחון בשילוב דבש וסוכר המיועדים לבעלי שיניים חזקות ומיוצרים בגרסאות שונות על בסיס פיצוחים (18־30 ש"ח ללוחות פיצוחים מתוקים של חצי ק"ג).

בוויטרינה יש גם ממתקים אישיים מקוקוס, מבחר ענקי של רחת לוקום תורכי המכיל חמוציות, זעפרן, שקדים ועוד. יש שם גם מדף עמוס קערות ובהן סוכריות דרג'ה מכל הסוגים כולל גרגרי חומוס. מעל הכל משקיפה טחינה אלעמד. בחנות מסבירים שהיא מיוצרת על ידי משפחת אל עמד מואדי ג'וז במפעל קטן בשכם הקיים מאז 1930. העיצוב העדכני עתיר רמזים אורינטליים ומתבטא בארונות עץ תכולים, ומרצפות צבעוניות מצוירות ומעיד שהושקעה עבודת מיתוג רצינית בדרך לפריצה בעיר הגדולה.

אל עמד, קינג ג'ורג' 72, 6526030־03, ראשון־חמישי 9:00־19:00, שישי 8:00־16:00

לחנות אל עמד