שמואל ב'

דוכן קבב משודרג נפתח בלב שוק הכרמל ומאיים להיות הספוט החם והלוהט של הקרניבורים

שמואל. צילום: אנטולי מיכאלו
שמואל. צילום: אנטולי מיכאלו
16 במרץ 2014

כבר שמונה שנים ניצלים בדוכן של שמוליק חגי, בלב שוק הכרמל, קבבים מבשר טרי של בקר וכבש. חגי קונה בכל בוקר כמות מוגבלת של בשר באטליז בשוק ומתחיל להושיב אנשים על הבר הקטן שמקיף את הדוכן כבר בשעה אחת עשרה. השבוע יתחיל לפעול גם בר שפתח בחנות הסמוכה לדוכן בשוק, עם השותפה מיטל כהן. צילום ענק בשחור לבן של הדוכנים שבסביבה הוצמד כמו טפט לאורך הקיר, ושארית המקום עוצבה בשילוב צבעי קרמיקה ארמנית. כל אלה, בשילוב ריהוט העץ שמפוזר במקום, מזמינים גם עוברי אורח בשוק להיכנס פנימה ולשבת. הקבבייה החדשה היא לא מסעדה, וגם אין בה תפריט. מבחר המנות נע בין קבב למעורב ירושלמי (רצועות בשר מחזה עוף, פרגית, לבבות וטחול בתערובת תבלינים) בפורמט הגשה מקובל של פיתה, ג'בטה או צלחת (23־32 ש"ח למנה).

לצד הבשר אפשר להזמין גם שתי צלוחיות סלטים: באחת סלט עגבניות ושום, ובשנייה תערובת עשבי תיבול קצוצים (6 ש"ח לצלוחית). בדוכן לא מתעלמים מצמחונים ומטבעונים ומציעים גם אורז עם אטריות בצלחת ועליו מנה של עלי מנגולד ושעועית טורקית ירוקה, צרובות על הפלאנצ'ה ומוגשות עם טחינה, סלט עגבניות, כוסברה ולימון. בירות קרלסברג או טובורג מהחבית (15 ש"ח ל־400 מ"ל) מבטיחות שזה גם מקום בילוי ולא סתם נקודה לעצירה ולמילוי הבטן. אם מסתכלים על האטליז החדש שבפאתי השוק, ופונדק דה לוקס המעשן בשרים שנפתח בשבוע שעבר ביפו, נראה שאחרי תקופה ארוכה של טבעונות צצים בעיר גם אנשים עם קרייב מטורף לבשר.

שמואל, הכרמל 21 (פינת רבי מאיר), 6311650־03, ראשון־חמישי 11:00־18:00, שישי 11:00־ 16:00

למסעדת שמואל