שובר חמסין: 14 מרקים שיצננו לכם את הפה

לא רק גספצ'ו עגבניות קלאסי: המעלות מטפסות והשפים משתעשעים עם שלל וריאציות של מרקים קרים יצירתיים ומרעננים. מלוחים, מתוקים, חריפים, בטעמים ים תיכוניים, אסייתים או מזרח אירופאים - הקיץ הזה כולו מרק

סלמורחו מלון. קלואליס. צילום: אנטולי מיכאלו
סלמורחו מלון. קלואליס. צילום: אנטולי מיכאלו
13 באוגוסט 2017

 סלמורחו מלון | קלואליס

טייק אוף מקורי של השף ויקטור גלוגר על הקלאסיקה מקורדובה: שרימפס, קלמארי ומולים בשום וצ׳ילי במרק ממלון כתום מוקצף עם שמן זית. המרק מוגש כמנה ראשונה בתפריט העסקי בתוספת 10 ש"ח למחיר העיקרית.
קלואליס

גספצ'ו עגבניות שרי צהובות | סנטה רוזה

למרות האסוציאציה הראשונה המרק הזה ירקרק, תוצאה של הרבה כוסברה, בזיליקום ונענע שמצטרפים לעגבניות שרי צהובות, מלפפונים ובצל סגול. קצת וודקה לא מתוכננת לגרום לאף אחד להשתכר אלא מחליפה את הסוכר וממתנת את החמיצות (39 ש"ח).
סנטה רוזה

גספצ'ו עגבניות שרי צהובות ועשבי תיבול בסנטה רוזה. צילום: שרון בן דוד
גספצ'ו עגבניות שרי צהובות ועשבי תיבול בסנטה רוזה. צילום: שרון בן דוד

 

גספצ'ו עוף וחזה אווז | מאפו

הגספצ'ו בגרסת השף ניר צוק עשוי מעגבניות טחונות וחומץ שרי בדיוק כמו במקור, בתוספת עוף וחזה אווז צלויים ומפורקים וקוביות מלפפון. זילוף קליל של שמן זית ממשק אחיה מוסיף פיניש עשבוני רענן (38 ש"ח).
מאפו

מרק קישואים ונענע | חוות צוק

בווריאציה לטרטור הבלקני, השף אסף שנער משתמש בקישואים וביוגורט עזים מחוות צוק. קצת שום, טיפה מלח וכמה עלי נענע, וקיבלתם מרק קריר שחוץ ממנו לא צריך יותר שום דבר, אולי רק פוקאצ'ה חמה (38 ש"ח).
חוות צוק 

טרטר שרימפס קריסטל וגספצ'ו ירוק | קפה אל נור

הבראנץ' של השף רוברט קלוגר מסתמן כאחד הדברים הכי חמים בעיר. הדובדבן שבקצפת לטעמנו הוא  טרטר שרימפס קריסטל, שקדים לבנים והרבה בצל ירוק שמונח על גספצ'ו ירוק עסיסי, פתיחה קלילה וסקסית לסופ"ש (78 ש"ח).
קפה אל נור

טרטר שרימפס קריסטל וגספצ'ו ירוק, קפה אל נור. צילום: אנטולי מיכאלו
טרטר שרימפס קריסטל וגספצ'ו ירוק, קפה אל נור. צילום: אנטולי מיכאלו

מרק עגבניות פיקנטי | DECA

מאחורי הכותרת המצטנעת מסתתר מרק מעגבניות, מלפפונים, גמבה, ג'ינג'ר צ'ילי ומלון, כששני האחרונים אחראים על החרפרפות והמתיקות. הסמיכות נובעת מהחלק הלבן של חלה שנטחן פנימה, ופרוסות מלפפון ופקאן קלוי קצוץ מוסיפות קראנצ'יות (46 ש"ח).
דקא 

מרק מלפפון ושקדים לבנים | פופינה

תרגום ישראלי להשראה ספרדית הניב מרק מלפפון, שקדים ושאלוט טחונים, קלמרי כבוש מתוצרת בית, עגבניות שרי קונפי וגבינה כחולה נסתרת של משק ברקנית. עוד יצירה מפתיעה ומתוחכמת של השף אוראל קמחי (64 ש"ח).
פופינה

מרק מלפפונים ושקדים ירוקים. פופינה. צילום: אורלי סגל
מרק מלפפונים ושקדים ירוקים. פופינה. צילום: אורלי סגל

 

גספצ'ו עשבי תיבול | החלוצים 3

למרק הקר הספרדי יש אינספור גרסאות. זו של השף איתן ונונו מוגשת עם סלט עשבי תיבול, שקדים, לימון כבוש, מלפפון ושמנת חמוצה. כשמערבבים הכל מתקבלת מנה ורדרדה־חמצמצה שאפשר לחיות עליה עד הסתיו (45 ש"ח).
החלוצים 3

גספצ'ו עשבי תיבול, החלוצים 3. צילום: איתן ונונו
גספצ'ו עשבי תיבול, החלוצים 3. צילום: איתן ונונו

 

מרק מלפפונים קר | קפה 65

הפעם הכיוון הוא אסיה: מלפפונים טחונים עם פלפל חריף, ג'ינג'ר, למון גראס, שום ומיץ לימון. מעל הכל מונח פרח היביסקוס במילוי גבינה עם צנונית, בצל ירוק ויוגורט. המרק מוגש כמנה ראשונה במסגרת תפריט עסקי במחיר העיקרית.
קפה 65

בורשט | ויקינג

קלאסיקה רוסית לפי מתכון משפחתי של השפית ויקי על בסיס סלק, תפוח אדמה ומלפפון טחונים עם שמיר, פטרוזיליה ובצל ירוק. לפני ההגשה היא מניחה מעל שמנת חמוצה וחצי ביצה קשה (35 ש"ח).
ויקינג

גספצ'ו עגבניות ושרימפס | בוטניקה

בגספצ'ו של בר הקוקטיילים השיקי יש פרוסות אבוקדו דקיקות, ארוגולה, קרוטונים ורמז של טעמי לבנדר. על שפת הצלחת שוכבים שלושה שרימפסים צלויים שאפשר להחליק פנימה או להחזיק ביד ולטבול (36 ש"ח).
בוטניקה

גספצ'ו עגבניות ושרימפס בבוטניקה. צילום: דנה כספי
גספצ'ו עגבניות ושרימפס בבוטניקה. צילום: דנה כספי

 

 

המתוקים באים: 3 מרקים קרים ומתוקים

מרק דובדבנים | טוליפ

המקום היחיד בעיר שמגיש מרק הונגרי קר מדובדבנים חמוצים, שמנת וחלב, מתובל בציפורן, וניל ומעט סוכר. איך אף שף עוד לא עלה על הקינוח הגאוני הזה (33 ש"ח; 10 אחוז הנחה בטייק אוויי).
טוליפ

מלבי על קונסומה נקטרינות | מלגו ומלבר

מלבי בטעם ורדים מעודן על קונסומה נקטרינות קר עם קוביות נקטרינה, ענבים שחורים וירוקים, גרניטה של מלון כתום, טוויל שקדים וקריספי ג'ינג'ר. אפשר שלא ייגמר הקיץ (48 ש"ח).
מלגו ומלבר 

מרק אבטיח | קאליפסו

אבטיח בולגרית – אאוט, מרק קר מאבטיח, למון גראס, ג'ינג'ר, מירין וליים – אין. הברקה נוספת של עומר מילר ששוברת את החום ואת האינטרנט (41 ש"ח).
קאליפסו

 

מתכונים 

מרק קישואים ונענע | חוות צוק המעדניה

החומרים ל־2 מנות:

6 קישואים קטנים וצעירים

500 מ"ל יוגורט עזים

100 מ"ל מים

1 שן שום

10 עלי נענע

קורט מלח

אופן ההכנה:

מגררים את הקישואים בפומפיה דקה.

שומרים כף בצד, ואת השאר שמים במעבד מזון עם היוגורט והשום וטוחנים. מוסיפים את המים ומערבבים שוב. מתקנים תיבול אם צריך. מוסיפים את הקישוא המגורר והנענע ומגישים קר.

 

גספצ'ו עגבניות צהובות | סנטה רוזה

החומרים ל־6 מנות:

500 גר' עגבניות צהובות / עגבניות שרי צהובות

500 גר' פלפלים צהובים ללא גרעינים

50 גר' בצל סגול קצוץ גס

100 גר' מלפפון קצוץ גס

מלח ופלפל

30 מ"ל וודקה קפואה

2 גר' כמון

חופן עלי נענע

חופן עלי בזיליקום

חופן עלי כוסברה

½ יח' צ'ילי מגורען וקצוץ גס

אופן ההכנה:

טוחנים את כל החומרים במעבד מזון. מתקנים תיבול אם צריך ומגישים קר.