היוש קולומבוס: מתכונים לוהטים לארוחות בוקר חובקות עולם

קבוצת הבנדיקט ממשיכה במסורת השנתית שלה ומגישה ארוחות בוקר מרחבי הגלובוס. החלטנו לקחת את התרבד ליד ולהגיש לכם את המתכונים הנבחרים, כדי שתנסו בעצמם ותעשו קצת מינגלינג עם השכנים

למה שלא תכינו? בוקר עולמי בבנדיקט. צילום:שרית גופן
למה שלא תכינו? בוקר עולמי בבנדיקט. צילום:שרית גופן
6 בפברואר 2018

לא פעם אמרו לנו שארוחת הבוקר היא הארוחה החשובה ביום, והנה עכשיו אתם יכולים להפוך אותה די בקלות, לחגיגה קצת יותר רצינית. קבוצת הבנדיקט בחרה שש ארוחות בוקר שונות ומושחתות שכולן נותנות פרשנות שונה לאותה הביצה. נכון שמזג האוויר בחוץ מתחמם אבל כל עוד היומנים מספרים שפברואר, זו סיבה מספיק טובה להישאר בבית, לשלוף את המחבתות וסוף סוף להזמין את השכנים מלמטה. רק תחליטו אם הכיוון שלכם הוא יוון, אינדונזיה או אמריקה.

בוקר יווני – קאלימרה

(החומרים ל- 3 סועדים)

לביצים העלומות:

3 ביצים

400 מ"ל מים

100 מ"ל חומץ

ליוגורט שמיר:

2 גביעי יוגורט

גביע לאבנה

6 שיני שום קצוץ דק

צרור שמיר קצוץ

מלח, פלפל

להגשה:

80 גרם גבינת חלומי חתוכה לקוביות

כפית סומק

כפית זעתר (ירוק)

כפית אריסה

כף צנובר

כף שמן זית

אופן ההכנה:

הביצים:
מרתיחים בסיר מים עם חומץ. שוברים את הביצה בצלחת נפרדת (על מנת לוודא שאין קליפה או דם). ברגע שהמים רותחים מניחים את הביצה במים ומערבבים בעדינות על מנת שתיווצר מערבולת. מבשלים 3 דקות (לא להביא את המים לרתיחה בזמן בישול הביצה). מוציאים את הביצה מהמים בעדינות.
היוגורט:
מערבבים בקערה את כל המרכיבים, ממליחים ומפלפלים קלות על פי הטעם, טועמים ומתקנים תיבול.
ההגשה:
מיחים את היוגורט על צלחת הגשה. מטגנים את קוביות החלומי בשמן עמוק עד הזהבה. מניחים את הביצים העלומות על היוגורט, מפזרים את קוביות החלומי המטוגנות, מפזרים סומק, צנוברים וזעתר. מניחים מעט אריסה בצד הצלחת, מזלפים שמן זית ומגישים.

קאלימרה גם לכם, בוקר יווני בבנדיקט. צילום: שרית גופן
קאלימרה גם לכם, בוקר יווני בבנדיקט. צילום: שרית גופן

בוקר מיסיסיפי

(החומרים ל- 6 סועדים)


ללחם התירס (2 כיכרות אינגליש קייק):

200 גרם חמאה

150 גרם גאודה

2 כוסות קמח לבן

1 כוס קמח תירס

3 כפות סוכר

½2 שקיות אבקת אפייה

1 כפית מלח

2 ביצים

כוס ריוויון

4 כפות חלפניו כבוש קצוץ (תלוי בחריפות הרצויה)

לבשר הכתף המפורק:

1 קילו כתף ללא עור ועצמות

מים לכיסוי הבשר

1 בצל חתוך גס

2 סלרי חתוך גס

כפית שטוחה פלפל אנגלי

4 עלי דפנה

לרוטב הברביקיו:

6 כפות חמאה

בצל סגול קצוץ

4 שיני שום קצוץ

3 תפוחי גרנד סמיט קלופים וחתוכים לקוביות גדולות

½ כוס מיץ תפוחים (מתרכיז סיידר)

½ כוס חומץ יין לבן

3 כפות מייפל

2 כפות קטשופ

כף רוטב וורצ'סטר

½כפית פלפל שחור

2 כפיות מלח

½ כפית קינמון טחון

כף פפריקה מעושנת

2 כפות גדושות צ'יפוטלה

כפית טימין

¼ בקבוק טבסקו (על פי החריפות הרצויה)

אופן ההכנה:

לחם התירס:
מחממים תנור ל- 170 מעלות. ממיסים את החמאה במחבת על אש גבוהה. מערבבים את כל החומרים היבשים בקערה גדולה, מוסיפים את כל החומרים הרטובים (גאודה, חלפניו) ומערבבים כדקה. משמנים בספריי שמן 2 תבניות אינגליש קייק, מחלקים את המסה לתבניות האינגליש קייק ואופים 14 דקות. מסובבים את התבניות ואופים 14 דקות נוספות. מצננים היטב את הלחם לפני הפריסה ופורסים ל- 12 פרוסות.
הבשר:
מניחים את הבשר בסיר עמוק ומכסים במים קרים. מוסיפים את יתר המרכיבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומכסים את הסיר בנייר כסף. מבשלים את הבשר בבעבוע עדין כ- 2.5 עד 3 שעות או עד שהבשר רך מאוד ומתפרק.
הרוטב:
ממיסים את החמאה במחבת, מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים כ- 2 דקות. מוסיפים את יתר המרכיבים מלבד הטבסקו והפפריקה המעושנת. מבשלים כ-30 דקות  ברתיחה עדינה עד שהתפוחים רכים מאוד. אם הרוטב מצטמצם מדי, יש להוסיף מעט מים ולהמשיך לבשל עד ריכוך מוחלט של התפוחים. לאחר סיום הבישול מוסיפים את פפריקה מעושנת וטבסקו. מצננים וטוחנים למחית.
ההגשה:
מפרקים את בשר הכתף בידיים בעודו חם, לרצועות בגודל בינוני. מערבבים בעדינות את רוטב הברביקיו עם הבשר המפורק. מחלקים למנות של 200 גרם למנה. מטגנים ביצת עין מ- 2 ביצים במחבת קטנה. מורחים את רוטב הברביקיו על פרוסות לחם התירס ומניחים את מנת הבשר על הלחם. מניחים פרוסות מלפפונים בתחמיץ על הבשר, את ביצת העין ומפזרים מעט שאטה ובצל ירוק.

גם אתם יכולים, בוקר מיסיסיפי של הבנדיקט. צילום: שרית גופן
גם אתם יכולים, בוקר מיסיסיפי של הבנדיקט. צילום: שרית גופן

בוקר אינדונזי- גאדוגאדו

(החומרים ל- 2 סועדים)

לרוטב:

2 כפות חמאת בוטנים

2 כפות סויה

½1 כפות  דבש

כף רוטב דגים

כף וחצי סוכר חום

2 ביני שום כתוש

כף גדושה גינגר

כפית פלפל שאטה

2 כפות בוטנים גרוסים

כף פלפל ירוק חריף

½ כוס קרם קוקוס

½1 כפות מיץ לימון

לסלט:

¼ כרוב סיני פרוס דק

10 יחידות שעועית ירוקה חלוטה במשך דקה

½ מלפפון פרוס דק

4 עגבניות שרי חתוכות לרבעים

חופן נבטים סיניים

1 תפוח אדמה מבושל פרוס בינוני

2 ביצים חצי רכות

כף בוטנים מטוגנים טחונים קלות

כפית שומשום קלוי

כפית קוקוס קלוי

עלי נענע

1 בצל ירוק פרוס

3 רוטב גאדוגאדו

2 פרוסות בייקון טלה / 2 פטריות פורטובלו

אופן ההכנה:

הרוטב: מניחים את כל המרכיבים בקערה ומערבבים.
ביצה חצי רכה: מבשלים את הביצים במים רותחים 6:50 דקות בדיוק, ומוציאים מיד למי קרח.
הסלט: צולים תפוח אדמה פרוס בינוני ובייקון טלה (או פטריות פורטובלו). מניחים בצלחת, מפזרים את הכרוב הקצוץ ומעליו מפזרים חצי מכמות הרוטב. מפזרים רבעי עגבניית שרי, מלפפון פרוס דק, שעועית ירוקה חלוטה, נבטים סיניים. במרכז הצלחת מניחים את תפוח האדמה הצלוי, לידו את שני  חצאי ביצה ובמרכז את יתרר המרכיבים. יוצקים מעל הסלט את יתרת הרוטב , מפזרים בוטנים, שומשום קלוי, קוקוס קלוי ומגישים.

בלי להחתים דרכון, בוקר אינדונזי. צילום:שרית גופן
בלי להחתים דרכון, בוקר אינדונזי. צילום:שרית גופן

המתכונים באדיבות קבוצת מסעדות ארוחת הבוקר בנדיקט