ביצי זהב: מתכוני בוטרגה מעלפים של רימה אולברה מאואזיס

האיטלקים מפזרים אותה על פסטה והמרוקאים אוכלים פרוסות דקיקות שלה ליד עראק: הבוטרגה מביאה בריזת ים ומלא אוממי לכל מאכל שאליו תוסיפו אותה. הנה 4 רעיונות למנות ממכרות עם בוטרגה

המנצחת. בוטרגה, אואזיס, צילום: אנטולי מיכאלו
המנצחת. בוטרגה, אואזיס, צילום: אנטולי מיכאלו
8 באוגוסט 2018

לבש בגריל עם בוטרגה

החומרים ל-4 סועדים:

לרוטב – 

1 כוס שמן זית

עלי פטרוזיליה מצרור אחד

3 שיני שום

½ כפית מלח

מיץ וגרידה מלימון אחד גדול

להגשה – 

1 חבילה לבש (סוג של דפי לחם דקיקים, ניתן למצוא במרכולים רוסיים. אפשר להחליף ב- 4 יחידות פיתה עיראקית או לחוח).
200 גרם גבינת פקורינו רומאנו מגוררת

½ קילו עגבניות שרי צבעוניות חתוכות לרבעים

1 בצל סגול גדול פרוס דק

1 כף אבקת בוטרגה לאדם

אופן ההכנה:

  1. מכניסים את כל חומרי הרוטב לבלנדר וטוחנים היטב.
  2. מורחים על כל פיסת לבש או פיתה עיראקית שמן זית בשני הצדדים.
  3. צולים על גריל חם מאוד מספר שניות בשני הצדדים.
  4. מזלפים את הרוטב מעל הפיתות, מפזרים את אבקת הבוטרגה, גבינת הפקורינו, פרוסות הבצל הסגול ועגבניות השרי.
  5. מגלגלים לרול ואוכלים.

 

לבש בגריל עם בוטרגה. צילום: אנטולי מיכאלו
לבש בגריל עם בוטרגה. צילום: אנטולי מיכאלו

ספגטי בוטרגה אלה קלבריה

החומרים ל-6 מנות:

1 חבילה (500 גרם) ספגטי

6 שיני שום

עלים מ1/4 צרור פטרוזיליה

פלפל שאטה מטוגן

½ כוס יין לבן יבש

¼ כוס שמן זית

שק ביצי בוטרגה (כ-200 גרם) מגורר

6 פלחי לימון

אופן ההכנה:

  1. מבשלים את הספגטי לפי ההוראות פחות דקה אחת, מסננים ומעבירים למשטח מרוח בשמן זית לקירור.
  2. במחבת גדולה וכבדה שמים מעט שמן, מטגנים את שיני השום עד להזהבה ומוציאים.
  3. מוסיפים למחבת יין לבן ושמן זית, מוסיפים את הספגטי ומערבבים עד חימום על להבה גבוהה.
  4. מעבירים לצלחות הגשה ומפזרים מעל המנות פטרוזיליה קצוצה ובוטרגה. לצד כל מנה מגישים פלח לימון.
  5. הכי טוב על פסטה. בוטרגה. צילום: אנטולי מיכאלו
    הכי טוב על פסטה. בוטרגה. צילום: אנטולי מיכאלו

פנקייק רושטי תפוחי אדמה עם גבינת ברי, גרידת תפוז ואבקת בוטרגה

החומרים ל-4 מנות (או 8 מנות ראשונות):

10-8 תפוחי אדמה גדולים

1 כוס חמאה מומסת

מלח ופלפל גרוס

300 גרם גבינת ברי או קממבר

אבקת בוטרגה צעירה – כפית וחצי עד שתי כפיות לכל מנה

אופן ההכנה:

  1. קולפים את תפוחי האדמה ומגררים בפומפייה עבה לתוך מסננת. מפזרים על תפוחי האדמה כפית וחצי מלח ומניחים לכ-20 דקות להגיר נוזלים.
  2. סוחטים היטב את תפוחי האדמה, ממליחים ומפלפלים.
  3. מברישים מחבת טפלון במעט חמאה מומסת, ומטגנים רבע מכמות תפוחי האדמה המגוררים משני הצדדים עד להזהבה. ממשיכים ומטגנים את שלוש הלביבות הנוספות.
  4. מחממים תנור לחום 160 מעלות, מניחים על תבנית את מנות הרושטי ומעל את פרוסות הגבינה. מכניסים לתנור למשך 10-8 דקות עד להמסת הגבינה.
  5. מפזרים מעל כל לביבה מעט גרידת תפוז וכפית וחצי עד שתי כפיות של אבקת בוטרגה. מגישים לצד סלט עלים וחסות רענן.

 

קיבוץ גלויות על פולנטה. צילום: אנטולי מיכאלו
קיבוץ גלויות על פולנטה. צילום: אנטולי מיכאלו

פולנטה ים תיכונית עם ביצת עין, גבינה עיראקית, מסקרפונה ואבקת בוטרגה צעירה

החומרים ל-4 מנות:

כוס פולנטה באיכות גבוהה

3 כוסות מים

כוס חלב

שן שום קצוצה

1 צרור רוזמרין קצוץ דק

½ כף דבש

4 כפות שמן זית

מלח ופלפל שחור גרוס

4 ביצים

1 חבילת מסקרפונה (250 גרם)

150 גרם גבינה עיראקית מלוחה

½ כף אבקת בוטרגה צעירה לכל מנה

כפית גרידת לימון

אופן ההכנה:

  1. מרתיחים בסיר את המים, החלב, השום הקצוץ, הדבש, שמן הזית, הרוזמרין, המלח והפלפל.
  2. ברגע הרתיחה מוסיפים את הפולנטה בהדרגה תוך ערבוב. טועמים ובודקים אם יש צורך להמליח עוד.
  3. מסירים מהאש ושומרים בצד במקום חמים.
  4. מטגנים 4 ביצי עין.
  5. מחלקים את הפולנטה ל-4 צלחות עמוקות (רצוי מחוממות). מעל כל תלולית פולנטה מניחים כף גדושה של מסקרפונה ואת ביצת העין. מפזרים מעל מעט גבינה עיראקית מגוררת. בוזקים גרידת לימון, פלפל שחור ואבקת בוטרגה. מומלץ להגיש עם אוזו או עם כוס יין רוזה מרענן.