בנעלי בית: קבלו את המתכון לעוגת השוקולד האלוהית של נולה

לא תמיד צריך לצאת מהבית ולהוציא מאות שקלים בוולנטיינ'ס, אפשר גם לחגוג בין ארבעה קירות, עם כוס יין טוב ומתכון מנצח לעוגת שוקולד. קבלו מתכון לחגיגה הכי ביתית ומתוקה שיש. ואף מילה על הקלוריות

בול כזאת. עוגת השוקולד של נולה. צילום: טליה רסנר
בול כזאת. עוגת השוקולד של נולה. צילום: טליה רסנר
14 בפברואר 2018

לרגל יום האהבה הבינלאומי (14.2), Nola American Bakery יוצאת עם מתכון לעוגת שוקולד וולנטיינ׳ס, וכן, גם אתם יכולים להכין אותה לגמרי בעצמכם. נגמרו התירוצים.

עוגת שוקולד וולנטיינ'ס | נולה

החומרים לעוגת השוקולד:
½1 כוסות (210 גרם) כוסות קמח
כפית אבקת אפייה
½ כפית סודה לשתייה
¼ כפית מלח גס
כוס קקאו
226 גר חמאה בטמפ' החדר
½2 כוסות סוכר
4 ביצים
כפית תמצית וניל
½ כוס שמנת חמוצה
½ כוס חלב
החומרים לפרוסטינג שוקולד:
226 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
½3 כוסות אבקת סוכר
½ כוס אבקת קקאו
2 כפית תמצית וניל
4 כפות חלב

אופן ההכנה:
העוגה:
מחממים תנור ל 160 מעלות. משמנים תבנית קוטר 24 ס"מ.
מנפים יחד את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתיה, המלח והקקאו.
בקערה של מיקסר עם וו גיטרה מקרימים את החמאה עד שנעשית רכה ואוורירית.
מוסיפים את הסוכר. מוסיפים את הביצים, אחת אחת, ובסוף מוסיפים גם את תמצית הוניל.
מערבבים היטב עד שהתערובת נעשית אחידה. בקערה נפרדת מערבבים את החלב והשמנת החמוצה לתערובת אחידה.
על מהירות נמוכה מוסיפים לתערובת החמאה קצת מהתערובת הרטובה, אח"כ קצת מהתעורבת היבשה, וממשיכים כך לסירוגין עד שהכל מתערבב לבלילה אחידה.
מכניסים לתנור ואופים כ- 40 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.
מניחים להתקרר לגמרי לפני שמצפים את העוגה.
הפרוסטינג:
בקערה גדולה של מיקסר מקרימים את החמאה עד שהיא נעשית קלה ואוורירית.
מנפים 3 כוסות מאבקת הסוכר ואת אבקת הקקאו ומוסיפים אותם לקערה של המיקסר.  (מתחילים במהירות נמוכה עד שהמרכיבים היבשים מתערבבים מעט בחמאה). מגבירים למהירות בינונית ומוסיפים את תמצית הוניל, המלח והחלב ומערבבים 3 דקות. (אם הקרם רך מדי, מוסיפים לאט מעט אבקת סוכר, אם הקרם קשה מדי מוסיפים לאט מעט חלב). מצפים, מעטרים ומגישים.

NOLA american bakery 

אצלכם בתנור, עוגת השוקולד של נולה. צילום: טליה רסנר
אצלכם בתנור, עוגת השוקולד של נולה. צילום: טליה רסנר