פופ אפ שכולו קרמבו ועוד חדשות קולינריה

זוכה "בייק אוף ישראל" מכין קרמבואים תוצרת בית בעזריאלי, מסעדת טנדורי פוצחת במבצע "טאלי ללא הפסקה", מלגו ומלבר פותחים לעסקית צהריים, במייק'ס פלייס חוגגים את חג ההודיה עם תרנגול הודו ממולא ועוד חדשות קולינריות שימלאו לכם את היומן

הקרמבואים של שי גולן (צילום: דניאל לילה)
הקרמבואים של שי גולן (צילום: דניאל לילה)
21 בנובמבר 2016

מבצע טאלי ללא הפסקה במסעדת טנדורי

טאלי, המנה ההודית המפורסמת, מקבלת כבוד (ומחיר משתלם) במסעדת טנדורי של השפית רינה פושקרנה עם מבצע "טאלי ללא הפסקה" שימשך עד סוף דצמבר. בתפריט: מגש טאלי עם כל התוספות בסגנונות שונים: טאלי טבעוני/צמחוני (40 ₪) טאלי עם בשר עוף (45 ₪), מנת לילדים (30 ₪) בנוסף למתנת הילדים המסורתית שרינה מעניקה כבר 33 שנים בסוף הארוחה. גרגרנים שימו לב: המבצע מותנה בהזמנת מגש טאלי לסועד אחד בלבד.

טנדורי, זמנהוף 2 (כיכר דיזנגוף), ראשון-שישי 12:00-15:30, 19:00-24:30, שבת 13:00-16:30, 19:00-24:30, 03-6296185

מגש טאלי במסעדת טנדורי. צילום: רמי זורנגר
מגש טאלי במסעדת טנדורי. צילום: רמי זורנגר

מלגו ומלבר פתוחים לצהריים

השפים מוטי טיטמן ואור מיכאלי משיקים ארוחת צהריים עסקית שכוללת מנה עיקרית ומנה ראשונה במחיר העיקרית, בין המנות: קרפצ'יו דג וקריספי ג'ינג'ר, נקטרינה, צ'ילי חריף ועלי נענע (59 ש"ח) ניוקי לחי עגל ביין אדום, שזיפים ומרווה עם ערמונים וציר עוף חום (79 ש"ח) פסטה ראשי לוקוס בציר דגים, כוסברה וצ'ילי חריף (89 ש"ח), פילה לוקוס וארטישוק ירושלמי אפוי, זוקיני וחזרת לבנה על קרם ארטישוק וניל (129 ש"ח) ועוד.

עסקית צהריים במלגו ומלבר, רוטשילד 142 תל אביב, ראשון־חמישי 12:00־15:30, 6314241־03

נתח קצבים על קרם בטטה לבנה. תפריט צהריים במלגו ומלבר. צילום: אפיק גבאי
נתח קצבים על קרם בטטה לבנה. תפריט צהריים במלגו ומלבר. צילום: אפיק גבאי

פופ אפ קרמבו חורף בעזריאלי

אם במקרה אתם נכנסים לקניון עזריאלי בקרוב, חפשו את דוכן הקרמבו של שי גולן, זוכה תוכנית הריאלטי "בייק אוף ישראל". בכל יום יוכנו בדוכן הפופ אפ 15 סוגים שונים של קרמבואים, אשר שמבוססים כולם על פירות טבעיים או טעמים דומיננטים כמו וניל וקפה. הקרמבואים מצופים במקום בשוקולד חם ותוספות ללא הגבלה (15 ש"ח).

דוכן קרמבו חורף, קניון עזריאלי תל אביב

קרמבו חורף. צילום: דניאל לילה
קרמבו חורף. צילום: דניאל לילה

שבת בצהריים במסעדת TYO

המסעדה היפנית ברחוב מונטיפיורי משיקה תפריט צהריים חדש. השף יאמה סאן בנה תפריט שכולל מנה ראשונה ומנה עיקרית לבחירה בעלות של 90 ש"ח. בין הראשונות: מרק מיסו קלאסי; נאסו מיסו (חציל גריל במיסו אדום עגבניות שרי, קשיו מתובלים בקארי), סלט אצות ים; אגדשי טופו קלאסי; סלמון צרוב עם מלפפונים פריכים, אבוקדו ואצות ים עם וינגרייט מיסו. בין העיקריות: פילה סלמון בקראשי ולימון; טורי/ אבי קטצו – קארי רולדה של חזה עוף עם אספרגוס / שרימפס קריסטל בפנקו, אורז לבן וקארי יפני; יקיניקו אנטריקוט – נתח מובחר של אנטריקוט, פטריות שימאג'י, במבוק, אספרגוס וכרישה על מצע אורז, מעל פטרוזיליה וצ'ילי בטמפורה ורוטב יקיניקו בצד ועוד.

קומבינציה ב-TYO. צילום: אפיק גבאי
קומבינציה ב-TYO. צילום: אפיק גבאי

חגיגות חג ההודיה במייק'ס פלייס

המקום הכי אמריקאי בעיר (או לפחות זה עם הכי הרבה תיירים אמריקאים) חוגג את ה-Thanks Giving המסורתי בחגיגה טעימה במיוחד. בתפריט שמוקדש כולו לחג, תזכו לקבל ארוחה מלאה: לראשונות קערת מרק עגבניות עם לחם תירס; לעיקרית תרנגול הודו במילוי מסורתי של לחם עם שמנת ועשבי תיבול ורוטב חמוציות, תפוחי אדמה צלויים מסורתיים ותערובת ירקות; ולקינוח שטרודל תפוחים עם גלידת וניל. מחיר הארוחה: 128 ש"ח כולל כוס יין.

[tmwdfpad]עסקית שבת במסעדת TYO, ימי שבת, 12:00־17:00, מונטיפיורי 7 תל אביב, 9300333ֻ־03

תרנגול הודו כמיטב המסורת. חוגגים את חג ההודיה במייק'ס פלייס. צילום: שאטרסטוקתרנגול הודו כמיטב המסורת. חוגגים את חג ההודיה במייק'ס פלייס. צילום: שאטרסטוק

Thanks Giving במייק'ס פלייס, יום חמישי (24.11), 19:00־אחרון הלקוחות, להזמנות: 8192089־054

חגיגת פריקסה בגאולה

היכונו לבואו של רפרם חדד שיגיע הישר מתוניס להכין פריקסה בגאולה בר. בתפריט: פריקסה תוצרת בית עם אריסה מתוניס, לימון כבוש, סלט משוויה עם טוויסט לימון פרסי (מחווה לקרול בעלת הפאב), תפוחי אדמה, ביצים קשות וסרדינים תוניסאיים. מרסל מוסרי תתקלט מוזיקה תוניסאית והשיכר יזרום כדי לשטוף הכל.

גאולה בר, שלישי (29.11) 20:00־אחרון הפריקסה, גאולה 51 תל אביב, 3530647־052

פריקסה בגאולה בר. צילום: גאולה בר
פריקסה בגאולה בר. צילום: גאולה בר

שישי שמח בים-7

נכון, זה בהרצליה – תפסיקו להיות תל אביבים עילאיים ומתנשאים. מסעדת הים פותחת מסורת של שישי צהריים קליל ונינוח עם אווירה נעימה שתלווה את הסועדים מתחילת הצהריים ועד תחילת הערב. בתפריט: שיפוד ירקות (28 ₪) שיפוד פילה בקר עם ירקות שורש במירין וסויה (38 ₪), שיפוד שרימפס עם צ'אטני מנגו וצ'ימיצ'ורי (30 ₪), שיפוד קוקי סן ז'ק עם חמוצים אסיאתיים וריבת שרי (38 ₪). בנוסף תמצאו בתפריט מנות טאפס קטנות כמו מטבוחה שרימפס עם שעועית לבנה ופרנו (38 ₪), סלט עדשים שחורות, עשבי תיבול ויוגורט (32 ₪), סשימי דג ים בקרם פלפלים ואנשובי (36 ₪), טחינה היונה עם שמן זית, לימון ופטרוזיליה (26 ₪) ועוד.

ימי שישי במסעדת ים 7, רמות ים 122, הרצליה, 12:30־17:00, 9566950־09

תפריט קבלת שבת במסעדת ים-7. צילום: מתן כץ
תפריט קבלת שבת במסעדת ים-7. צילום: מתן כץ

[tmwdfpad]