הבר הכי מופרך בעיר פתח את הדלתות

קוקטייל ג'ין ונמלים, צ'ייסר גלמי עקרבים ומלצרים עם אוזני ארנב - אריאל לייזגולד לקח את הפנטזיות הפרועות שלו והפך אותן לבר

פנטסטיק. צילום: דין אהרוני רולנד
פנטסטיק. צילום: דין אהרוני רולנד
21 במרץ 2019

תארו לכם עולם שבו אתם יוצאים לבלות ולידכם יושב הארנב מעליסה בארץ הפלאות בגודל אנושי. העולם הזה, מיקרוקוסמוס תיאטרלי שומט לסתות, נפתח השבוע במרחק הליכה מנמל תל אביב. לארנב קוראים מר פנטסטיק, והקוסם ששלף אותו מהכובע הוא המאסטר מיקסולוג אריאל לייזגולד. היקום המקביל שלייזגולד ברא עם שותפו לקבוצת מאנקי ביזנס אבידן אבירן מורכב מקוקטיילים שהמילה יוצא דופן קטנה עליהם, מנות שנראות כיצירות אמנות, תלת אופן על תקן עגלת קוקטיילים ומלצרים בפראק ואוזני ארנב. וולקאם טו וונדרלנד.

פנטסטיק. צילום: דין אהרוני רולנד
פנטסטיק. צילום: דין אהרוני רולנד

בהגדרתו פנטסטיק הוא בר ומסעדה במלון בוטיק. ההשוואה לבלבוי, בר ותיק ומצליח של הקבוצה, היא בלתי נמנעת אך אינה תקפה, כי הפרויקט החדש מורכב יותר, צבעוני יותר, משוגע יותר. "זהו הדור הבא של העשייה ואבולוציה טבעית. לא מעניין אותי לעשות דברים שכבר עשיתי", אומר לייזגולד. המקום גדול בכל קנה מידה: 500 מ"ר שמתפרשים על פני שתי קומות, מחולקים לחללים בגדלים שונים – כולל כוך אינטימי וסודי לזוג – וגולשים לרחוב. המסע במחילת הארנב מתחיל בעמדת המארחת, שצמודה ללאונג'־ספרייה שהוא גם לובי המלון. שם יפנו את האורחים ל־ball room או ל־tea room, בר ומסעדה בהתאמה. כל חלל מסמל פן אחר באישיותו של מר פנטסטיק במכלול שמזכיר טירה מהאגדות. ה־ball room פרוע ודמיוני, עם עושר פרטים בלתי נתפס. כמו באגדות החלל אפלולי ומנותק מהמציאות שבחוץ. על הקירות תלויים איורי ארנבים סוריאליסטיים של האמנית הישראלית אירנה אייזן והעיצוב משדר מסתורין.

בבר שבקצה החדר משקשקים תפריט משקאות רחב יריעה שלוקח את המיומנות של לייזגולד לקצה: 37 קוקטיילים שמוגשים בבר ועוד 15 קוקטיילים במסעדה, במנעד שנע מהמוכר (משקאות פירותיים או מבוססי תה) ועד לביזאר – קוקטייל ברבן, דונג דבורים ועשב חיטה שגדל בערוגה בחוץ, דרינק ג'ין ונמלים וצ'ייסר גלמי עקרבים. "הקטגוריה הזו תופסת רק חלק קטן בתפריט, אבל חשוב לנו להביא כמה שיותר אמירה וחומרי גלם פחות מקובלים. חרקים הם עדיין חומר גלם אקספרימנטלי ואין הרבה מקומות שמתעסקים איתם, אבל בעולם זוהי תופעה שאי אפשר להתעלם ממנה כי זהו המזון של העתיד. מעבר לכך, נמלים נותנות טעם מדהים שאין למצוא במקומות אחרים. צריך רק קצת ראש פתוח". ההליכה עד לקצה שמקיפה כל פרט מגיעה לגביעים שעוצבו במיוחד בסטודיו יהלומיס היפואי. קוקטייל עשב החיטה מוגש באגרוף של הענק הירוק שעוד ידובר בו רבות.

פנטסטיק. צילום: אנטולי מיכאלו
פנטסטיק. צילום: אנטולי מיכאלו
פנטסטיק. צילום: אנטולי מיכאלו
פנטסטיק. צילום: אנטולי מיכאלו

ה־tea room שונה באופיו ומכוון לחוויית ארוחה רגועה יותר, יחסית כמובן. הדרך אליו עוברת במסדרון שכולו מראות ובגרם מדרגות שמוביל לחלל רומנטי אסקפיסטי, יער מכושף עם שרכים שמשתלשלים מהתקרה, וילונות קטיפה ירוקים, בר מרכזי וצלחות עם שוליים מוזהבים וטיפוגרפיה מקורית. להרכבת התפריט גויסה השפית אידית פדידה (כתית, פרונטו, הוטל מונטיפיורי), שאוחזת באוריינטציה אירופית. המנות מנותקות כמעט לחלוטין מהמטבח הישראלי ומתמקדות בדה קונסטרוקציה של קלאסיקות: טרטר בקר בפרזנטציה שמזכירה פלטת צבעים של צייר; בטן חזיר בהשראת שוקרוט עם רוטב סיידר מעושן וקרם תפוח עץ ירוק; תמנון בגלייז כרוב סגול. "אני אוהבת לקחת מנות קלאסיות ולהרכיב אותן מחדש בלי לפגוע בכבוד שלהן. בתל אביב כולם עושים מטבח ים תיכוני והדרך שלי שונה", מסבירה פדידה. "את ההשראה לתמנון קיבלתי מה־ball room, שהוא סגול ושחור. התמנון מוגש עם גלייז כרוב סגול, אבקה סגולה שאני טוחנת משאריות הכרוב ופירה מזלג משעועית לבנה ותפוח אדמה". "למנה הזו הייתה לידה קשה", משחזר לייזגולד. "עשינו תיאום ציפיות עד כמה אנחנו מוכנים להתרחק מהים התיכון. אידית מביאה ניסיון ויצירתיות שמתאימים לחזון של המקום". תפריט הקוקטיילים ב־tea room מפגין איפוק כדי ליצור סינרגיה עם המנות ולא לגנוב להן את ההצגה. אם משהו בכלל יכול לגנוב הצגה בפנטסטיק אלה השירותים המשותפים: קירות בוורוד פודרה, כדור דיסקו, "Careless Whisper" שרץ ברקע בלופ, מראות קרקס מעוותות ואמבטיה על תקן כיור. קוק אאוט, סטורי אין.

כקבוצה מקצוענית ומשופשפת ששומרת את הקלפים קרוב לחזה, קיבלו הבעלים החלטה אסטרטגית לפתוח את פנטסטיק בשלבים. ראשון ייפתח ה־tea room ולאחר כחודש יושק ה־ball room. בהמשך יתווסף תפריט בראנץ' בסגנון afternoon tea לונדוני. "יש כאן כר אינסופי להפתעות. אנחנו רוצים שגם אורחים שיגיעו בפעם ה־20 יתרגשו", מסכם לייזגולד. ואם פנטסטיק לא יסדוק את הציניות התל אביבית, אנחנו לא יודעים מה כן.

Fantastic – כל הפרטים
להזמנת שולחן בפנטסטיק