אדום עולה: קינוחי התותים המפתים ביותר בתל אביב
הוא מתוק, ארומטי, חושני ותמיד משמח, בייחוד כשהוא מגיע עם ערמה של קצפת ושוקולד, ועכשיו זו בדיוק העונה שלו, אז מהר מהר לפני שייגמר: קבלו את קינוחי התותים המפתים בעיר
התקופה הזו בשנה מביאה איתה משב רוח רענן ומתוק לשולחנות הפטיסיירים ברחבי תל אביב. זו סיבה מצויינת לתור את מסעדות העיר אחר קינוחי התותים הטובים ביותר. קל זה לא היה אבל הרי לכם רשימה אדומה וסקסית במיוחד:
אואזיס | קרפצ'ו תותים מקורמל
תותים מקורמלים בפלפל סצ'ואן בתוספת גלידת גבינת עזים מתוצרת בית מבושמת בגרניום. קינוח יפהפה שמעורר מחשבה, כמו השפית רימה אולברה שאוהבת לאתגר את האורחים שלה (44 ש"ח).
אוזריה | פבלובה מפורקת
שברי מרנג, קרם מסקרפונה במתיקות מאופקת, פרוסות תותים טריים, אבקת סוכר ושרי פדרו חימנז מצומצם מרכיבים קינוח פשוט לכאורה וטעים להפליא. אביבית פריאל מצדיקה שוב את תואר השפית הטובה ביותר (46 ש"ח).
בבי | תותים ולבנה
השף אסי לוי מחבר תותים טריים, פירורי קראמבל ולאבנה במתיקות עדינה שהוא מכין בעצמו, ומערבב אותם עם סוכר וניל וקצפת. קינוח עונתי קליל שמדגיש את הצבע והטעם של הפרי האדמדם. בא טוב בכל הזדמנות, גם אם יושבים רק לדרינק ומאזט (34 ש"ח).
בולנז'רי 96 | טארט תותים
טארט בצק פריך מעוטר בשברי פיסטוקים במילוי שני קרמים: קרם שקדים ופיסטוקים וקרם דיפלומט. רבעי תותים מבהיקים מרוב טריות מוסיפים צבע וחמיצות נעימה (26 ש"ח).
בסטה | טארט שקדים ותותים אפויים
"זה קינוח די חורפי, פרוסת עוגה רכה ומרציפנית עם תותים שלמים אפויים מלמעלה", מסבירה השף קונדיטורית מיכל בוטון את ההיגיון שמאחורי המנה הרכה והמנחמת. הטארט מוגש בטמפרטורת החדר לצד כף של קצפת ניטרלית לאיזון המתיקות (45 ש"ח).
Brown | קינוח תותים ומסקרפונה
בהשראת שנות עבודתה באיטליה יצרה השפית מיכל לוי קינוח ספיישל שהוא קצת משם וקצת מפה: גבינת מסקרפונה מתובלת באספרסו ווניל עם תותים טריים חתוכים; תותים מקורמלים בפלפל אנגלי, ציפורן ועלי בזיליקום; ושברי בוטנים לתוספת קראנצ'יות (42 ש"ח).
דלאל וקפה דלאל | אקלר תות
מה כבר אפשר לומר על הדבר המושלם הזה? אקלר עם ציפוי פריך מעוטר באבקת סוכר ובתוכו קרם פטיסייר, רבעי תות שדה טרי וקצפת כמעט לא מתוקה בכלל. לחסל מהר לפני שמישהו יבקש ביס (24 ש"ח).
הרצל 16 | ברד פודינג
הקרואסון המופלא של הבייקרי (מקום שלישי ברשימת הקרואסונים הטובים בעיר) בתוספת קרם אנגלז, תותים טריים ושמנת וניל מוגש בשעות הבוקר בחלל המעוצב של הרצל 16. אם מוכרחים לפתוח את היום, אז ככה (32 ש"ח).
וויסקי בר מוזיאון | פצצת קרמבו
קינוח המבוסס על שילובי תותים ושוקולד: קרמבו ורוטב שוקולד חם, ריבועי בראוניז, נשיקות מרנג, תותים, מרמלדת פטל, שטרויזל קקאו וסורבה תות. כוסית וויסקי ליד ואתם מסודרים (48 ש"ח).
וויסקי בר מוזיאון, דוד אלעזר 27 (מתחם שרונה) תל אביב, 9551105־03
מגזינו | תותים ומוס שוקולד לבן
את ויטרינת הקינוחים המשגעת של מגזינו מפאר בחורף קינוח שמורכב מבסיס חמצמץ ופריך מאינספיריישן (מחית תות, חמאת קקאו וסוכר מבית ולרונה), קונפיטורת תותים במרכז, מוס שוקולד לבן מעל וגלייז אדום בוהק (42 ש"ח).
מיט קיטצ'ן | מוס תות סמיפרדו
במסעדת השף הכשרה מגישים בצלחת אחת תצוגת תכלית של תותים בכל טכניקה אפשרית כמעט: ג'לי תות, מרשמלו תות, קולי תות, תותים טריים, פירות יער, מקרון תות, קראמבל וניל וסורבה תות (48 ש"ח).
מקס ברנר | פנקייק תותים ושוקולד
ברשת ברי השוקולד שומרים על העיקרון של כמה שיותר מתוק יותר טוב ומגישים שלושה פנקייקים חמים ורכים עם תותים טריים, שברי שוקולד חלב ולבן, כדור גלידה, קרם וניל ומבחנת שוקולד חלב חם. שוגר ראש זה כאן (52 ש"ח).
פאסטל | תותים וקרם קטלן
קינוח נדיב מקרם קטלן אוורירי בארומת תפוז עדינה ובתוכו כדור גלידת וניל, והכל יושב על זרעי בזיליקום בסירופ סוכר וגרניום. בין לבין הכף נתקלת ברבעי תותים טריים חמצמצים, ומעל הכל מונח ביסקוטי פריך (52 ש"ח).
פעם שלישית | עוגת גלידה תות
אם בא לכם להרשים שישה־שמונה אנשים שמבינים במתוקים, תנו להם חתיכה מהקינוח של הג'לטרייה הארטיזנלית: גלידת תות וסורבה תות על בסיס סבלה פיסטוק עשיר ורך. מצד שני אפשר להבין אם תרצו לשמור את כל היופי הזה לעצמכם (95 ש"ח).
יוצאים מהעיר
גוז' ודניאל | טארט תותים
טארט ברולה תותים עם שכבה עליונה מקורמלת על בסיס בצק שקדים פריך. להשלמת העונג תקבלו ליד צ'ייסר תותים ולילט רוזה, בונוס אלכוהולי פירותי ומתוק (44 ש"ח).
ג'ייקובס
עוגת פרזייה צרפתית קלאסית עם שכבת בצק ספוג טבול בליקר אמרטו, קרם מוסלין (קרם פטיסייר עם חמאה), תותים בשפע, שכבת ספוג וקישוט מרנג (32 ש"ח לעוגה אישית, 174 ש"ח לעוגה בקוטר 24 ס"מ).