מתכון: ריבת אתרוגים של מיכל בוטון

מה תעשו עם האתרוגים שישארו לכם מהסוכה? השגנו לכם מתכון מהקונדיטורית המופלאה בעיר

ריבת אתרוגים. צילום: מיכל בוטון
ריבת אתרוגים. צילום: מיכל בוטון
4 באוקטובר 2017
 ריבת אתרוגים מרירה-חמצמצה עם טעמים הדריים נפלאים שמתלבשים בול על הסתיו.

החומרים:

500 גרם אתרוגים חתוכים לקוביות
500 גרם סוכר
1 ליטר מים
חצי מקל וניל
לחליטה:

1.5 ליטר מים

אופן ההכנה:

1. מרתיחים 1.5 ליטר מים בסיר בינוני, וחולטים בתוכו את קוביות האתרוגים למשך כ-3 דקות. (מי שמעדיף להפחית את המרירות עוד, יכול לחזור על החליטה עוד פעם או פעמיים).
2. שופכים את מי הבישול ומוסיפים לאתרוגים שבסיר את הסוכר, מקל הוניל, וליטר מים.
3. מבשלים על אש נמוכה כשעתיים וחצי ומערבבים אחת לרבע שעה.
4. כאשר האתרוגים הופכים להיות שקופים והריבה זהובה וסמיכה, מכבים את האש.