או לה לה שוקולה: השוקו האלוהי של יצרני הבוטיק

לוהט, סמיך ומפנק. טעמנו תערובות להכנת שוקולה, צ'וקולטה - או פשוט, שוקו חם – וחזרנו בהיי. ברור שלא ויתרנו על הקצפת והמרשמלו

שוקולה שו, הילה הוכמן. צילום: אלה פאוסט
שוקולה שו, הילה הוכמן. צילום: אלה פאוסט
28 בנובמבר 2017

1.שוקוצ'ילי | ג'וליקה

המשקה של השוקולטרי ג'וליקה מורכב ברובו משוקולד מריר 70 אחוז מוצקי קקאו ומאבקת קקאו עם צ'ילי צ'יפוטלה מעושן וג'ינג'ר.

מה עושים: מוסיפים שתי כפות גדושות מהתערובת לכוס חלב רותח, מערבבים ושותים.

שורה תחתונה: משקה עשיר  עם מתיקות מתונה וחריפות מעוררת. בגלל התבלינים הוא יכול בקלות להחליף כוס תה. לתפוס פינה שקטה, לעצום עיניים ולהתענג.

כמה: 39 ש"ח ל־230 גר'.

ג'וליקה, יבנה 48 רמת השרון, jolikachocolate.com

שוקוצ'ילי, ג'וליקה. צילום: אלי גיטלמן
שוקוצ'ילי, ג'וליקה. צילום: אלי גיטלמן

מה לטבול בשוקו? את העוגיות הכי טובות בתל אביב

מחפשים במה לצפות? מה מחכה לכם בנטפליקס

2. צ'וקולטה | הילה הוכמן

האבקה של הקונפיסרית הילה הוכמן מיועדת להכנת שוקולה שו – השוקו הצרפתי הלוהט והסמיך. היא מכילה עיסת קקאו (שוקולד 100 אחוז מוצקי קקאו), סוכר טבעי (פאנלה – מיצוי מיובש וטחון של קנה הסוכר), חמאת קקאו ומקלות וניל.

מה עושים: מוסיפים לאבקה מים וחלב (איזה שרוצים) ביחס של 3/4 מים לרבע כוס חלב, מרתיחים ומבשלים כחצי דקה עד שאחיד וסמיך; אפשר גם בבלנדר עם נוזל רותח או במקציף של מכונת הקפה.

שורה תחתונה: משקה מריר־חמצמץ, בעל סמיכות עדינה וקרמיות מענגת – אהבה משלוק ראשון.

כמה: 30 ש"ח ל־210 גר' (מספיק לכ־6 מנות).

hilahochman.com

3. שוקולד אצטקי | טרז פזוס

אבקת השוקו של יצרנית ויבואנית המוצרים המקסיקניים טרז פזוס מורכבת מתערובת של שבבי שוקולד מריר 54 אחוז מוצקי קקאו, סוכר, קינמון, פלפל חריף וּוניל. אפשר להכין ממנה משקה שוקולד וקרם סמיך שאפשר לטבול בו צ'ורוס.

מה עושים: מוסיפים 1־2 כפות לכוס חלב (בקר או עזים) רותח ומערבבים.

שורה תחתונה: מריר־מתוק וחרפרף במידה, עם ארומות מובהקות ומוצדקות של וניל וקינמון. פשוט כיף.

כמה: 23.60 ש"ח ל־200 גר'.

trespesos.co.il

שוקו אצטקי, טרז פזוס. צילום: אלון דובס
שוקו אצטקי, טרז פזוס. צילום: אלון דובס

4. שוקו | איקה שוקולד

בשנת 2015 זכתה תערובת השוקו של איקה כהן במדליית ברונזה לשוקו חם בתחרות הבינלאומית International Chocolate Awards. היא מורכבת מכמה שוקולדים גראנד קרו (כלומר מובחרים) של חברת ולרונה ומכילה גם אבקת קקאו, אבקת סוכר וקורנפלור.

מה עושים: מוסיפים מנה (50 גר') לכוס חלב ומביאים לרתיחה תוך כדי בחישה. מקטינים את האש וממשיכים לבשל עד לקבלת הסמיכות הרצויה.

שורה תחתונה: כמו לשתות את השוקולד הכי טוב שאכלתם ולקוות שהוא לא ייגמר לעולם. בקיצור, גם אנחנו מעניקים לו מדליה – זהב.

כמה: 30 ש"ח ל־100 גר'.

ikachocolate.com

5. שוקו תפוז | קרדינל

אבקת הקקאו של השוקולטייר אלי טארב מכילה שוקולד מריר 72 אחוז, סוכר קנים אורגני, אבקת קקאו, מעט קורנפלור ווניל טחון. לאבקת השוקו־תפוז מוסיף טארב גרידת תפוז ארומטית.

מה עושים: מוסיפים כף גדושה של אבקה לכוס חלב (לקבלת משקה שדומה לשוקו); 2 כפות לכוס חלב (כדי לקבל משקה בסמיכות עדינה ומרירות טובה); 3 כפות לכוס (לקבלת משקה מרוכז, מריר וכבד). אפשר להחליף או לדלל את החלב במים או בחלב צמחי. מבשלים יחד בישול קצר.

שורה תחתונה: משקה מריר עם סמיכות עדינה וסיומת הדרית נפלאה. שוקו שהוא שמיכת פוך, או מינימום חיבוק של אימא. לאמץ!

כמה: 58 ש״ח ל־400 גר'.

cardinaltlv.com

6. משקה שוקו | ולרונה

השוקו של יצרנית השוקולד האיכותי הצרפתית מכיל אבקת קקאו 100 אחוז.

מה עושים: מוזגים 4 כוסות חלב רותח על 1 כף אבקת קקאו ולרונה ומערבבים. ממיסים בקערה על באן מארי או במיקרוגל 1 כוס מטבעות שוקולד ולרונה (גוואנחה 70%). מוזגים שליש מכמות השוקולד המומס לתערובת החלב והקקאו ומערבבים היטב, מוסיפים את שאר השוקולד המומס ומערבבים. שופכים את התערובת לסיר ומחממים עד לרתיחה תוך ערבוב.

שורה תחתונה: כשממסים את האבקה בחלב חם מתקבל משקה מריר אך דליל וללא גוף משמעותי. לקבלת שוקולה סמיכה ושווה באמת תצטרכו להוסיף לשוקו קוביות או מטבעות שוקולד מריר נמס – אופציה לא רעה בכלל.

כמה: 60 ש"ח ל־250 גר'.

להשיג ביקב תשבי וחנויות מתמחות דוגמת ספייסס, לגעת באוכל ופור שף.

שוקו חם, ולרונה
שוקו חם, ולרונה