אבירות השולחן: המנות השוות שיפתחו את פסטיבל ראונד טייבלס

פסטיבל הקולינריה ראונד טייבלס ייפתח ב־11.11 עם שבע שפיות מרחבי העולם שיתארחו בשבע מסעדות בעיר. הנה המנות שאסור לכם לפספס

השפית טאניה גרנטיס משוויץ מתארחת במסעדת פאסטל עם מתאבן של סבלה פיסטוק
השפית טאניה גרנטיס משוויץ מתארחת במסעדת פאסטל עם מתאבן של סבלה פיסטוק
31 באוקטובר 2018

אירוע הגסטרונומיה ראונד טייבלס חוזר אלינו זו הפעם הרביעית, והפעם יכתיבו את הטון שבע שפיות מובילות בתחומן שיתארחו במסעדות השף הטובות בעיר. כדי שתוכלו ליהנות בצורה הטובה ביותר מכל הפמיניזם הטעים הזה, אספנו לכן את כל הפרטים החשובים על המתארחות והמנות הכי מרשימות שלהן.

עוד כתבות שיעניינו אותך:
מה מצפה לכם באירועי ראונד טייבלס 2018
בר מסעדה חדש יגיש מנות מהמאה ה-19
בקרוב יפתח בפלורנטין מקדש לסקס ושוקולד

1. רביולי דלעת בקטשופ פטל שחור | הירקון 99

השפית האיטלקייה איסה מאזוצ'י ממסעדת לה פלאטה מעוטרת כוכב המישלן תתארח אצל עובד אלפיה ממסעדת הירקון 99.

אל תפספסו: רביולי מטוגן ממולא דלעת, אגוזי מלך ושאלוטס המוגש עם קטשופ של פטל שחור, פרחי שומר ושעועית. דפי הרביולי במילויים שונים הם ההתמחות אהודת המבקרים של המסעדה האיטלקית. שומרי כשרות, כמה הזדמנויות יש לכם לטעום מנות מעוטרות כוכבי מישלן?

מחיר: 319 ש"ח לארוחת טעימות מלאה.

מתי: 11.11־15.11

הירקון 99 תל אביב

רביולי מחובר מסעדת להפלטה של השפית איסה למסעדת הירקון 99. צילום: יח"צ
רביולי מחובר מסעדת להפלטה של השפית איסה למסעדת הירקון 99. צילום: יח"צ

2. סבלה פיסטוק, פרמזן וקרם בזיל | פאסטל

השפית הגרמנייה־אסייתית טאניה גרנדיטס, שמייצרת צבעוניות יוצאת דופן בכל צלחת במסעדת סטאקי, תתארח אצל הלל תווקלי במסעדת פאסטל.

אל תפספסו: במסעדת המוזיאון תוגש מנה המורכבת מסבלה עשוי פיסטוק, פרמזן וקרם בזיל. אחרי שתסיימו להתפעל מהיופי של המנה, תהיו חייבים לטעום אותה ולגלות שאצל גרנדיטס כל מנה היא שילוב של טעם, צבעים, תבלינים והפתעות.

מחיר: 319 ש"ח לארוחת טעימות מלאה.

מתי: 19.11־23.11

שד' שאול המלך 27 תל אביב

מנה של תותים בטקסטורות שונות לשפית טאניה גרנדטס שתתארח בפאסטל
מנה של תותים בטקסטורות שונות לשפית טאניה גרנדטס שתתארח בפאסטל

3. סי בס במנגו וברולה טונה | ניטן תאי

השפית הקולומביאנית ליאונור אספינוזה ממסעדת מיסיאה תתארח אצל שחף שבתאי במסעדת ניטן תאי.

אל תפספסו: רול סי בס ממולא במנגו בתוך ברולה טונה ועלי אפונה. הבישול של אספינוזה משלב חומרי גלם של תרבויות עתיקות ממרכז אמריקה והשפעות שהביאו איתם העבדים מאפריקה. התוצאה היא פאזל קולינרי רב רבדים ועשיר, ובמילים אחרות, מסע בזמן.

מחיר: 319 ש"ח לארוחת טעימות מלאה.

מתי: 18.11־22.11

הארבעה 21 תל אביב

השפית ליאונור אספינוסה מתארחת בניטאן טאי עם רול סי בס ממולא בפרי מנגו בתוך ברולה טונה ועלי אפונה. צילום: יח"צ
השפית ליאונור אספינוסה מתארחת בניטאן טאי עם רול סי בס ממולא בפרי מנגו בתוך ברולה טונה ועלי אפונה. צילום: יח"צ

4. מיני פיתה ממיורקה ושייטל כבוש | קוואטרו

השפית מאקה דה קסטרו ממסעדה הנושאת את שמה ומעוטרת בכוכב מישלן תתארח אצל אביב משה במסעדת קוואטרו.

אל תפספסו: דיסקית בצק שעליה נערם שייטל כבוש. המנות של מאקה דה קסטרו בדרך כלל משלבות חומרי גלם יוצאי דופן כמו בלוטים וערער אבל פה מדובר במנה פשוטה יחסית, לאנשים שאוממי הוא שמם האמצעי.

מחיר: 299 ש"ח לארוחת טעימות מלאה.

מתי: 19.11־23.11

הארבעה 21 תל אביב

חציל על פיתה ממיורקה מאקה דה קסטרו משתארחת בקוואטרו. צילום: Ananda Estevea
חציל על פיתה ממיורקה מאקה דה קסטרו משתארחת בקוואטרו. צילום: Ananda Estevea

5. עוף קריספי ממולא בעוף רך | דוד ויוסף

ג'ודי ג'ו, שניצחה בתחרות איירון שף בריטניה ומנצחת על מסעדת ג'ינג'וו, מפיצה את בשורת האוכל הקוריאני, ומתארחת במסעדת דוד ויוסף.

אל תפספסו: מנה של עוף שלם קוריאני דאבל קריספי במעטה פציח מבחוץ ובמילוי עוף רך.
אוכל קוריאני הוא אחד המטבחים הנחשקים בתבל, במקרה הזה הסוד לסופר קריספיות במעטפת הוא רכיב של וודקה בבלילה.

מחיר: 299 ש"ח לארוחת טעימות מלאה.

מתי: 12.11־16.11

מונטיפיורי 21 תל אביב

עוף שלם קוריאני לשפית ג'ודי ג'ו שמתארחת בדוד ויוסף. צילום: יח"צ
עוף שלם קוריאני לשפית ג'ודי ג'ו שמתארחת בדוד ויוסף. צילום: יח"צ

6. סיבס אננס, בוטנים ועלי ראשד | צפרה

השפית המקסיקנית עתירת השבחים אלנה רייגדס ממסעדת רוזטה תתארח אצל אבי קונפורטי בצפרה.

אל תפספסו: מנה אלגנטית המדגימה את החיבור לקולינריה המקסיקנית של סיבס אננס, בוטנים ועלי ראשד. כשהשפית הטובה באמריקה הלטינית העוסקת במטבחים מקומיים עונתיים חוברת לשף הכי אובססיבי בארץ, נוצרת מנת דג מהפנטת.

מחיר: 319 ש"ח לארוחת טעימות מלאה.

מתי: 19.11־23.11

יגאל אלון 96 תל אביב