חדש בתל אביב

שני מקומות נפתחו השבוע בתל אביב: סניף שמיני לקפה לואיז בשדרות רוטשילד ומסעדת אלמנטרי בשוק הפשפשים

שרימפס, מסעדת אלמנטרי. צילום: יובל יוסף
שרימפס, מסעדת אלמנטרי. צילום: יובל יוסף
11 בדצמבר 2013

האלמנט שבאלמנטרי

זרם אדיר של מים ניתז על הגגון של המסעדה החדשה שפתח השף צחי מלול בשוק הפשפשים ביפו. הגשם אמנם פסק יום קודם אבל ליפו יש חוקים משלה, ומישהו החליט לפתוח את המרזב לניקוז ממש מעל הכניסה. בפנים העבודה במטבח מתנהלת בשלווה, ואיש לא מתרגש. אלמנטרי לא מתכחשת לקיום היפואי שלה: קשתות גבוהות, טיח גס, מרצפות בהירות בסגנון עתיק ועיצוב שמכבד מאוד את תנאי השטח. המטבח פתוח וגודלו עולה על שטח הישיבה הצנוע במסעדה. נורות נעוצות בקצות מוטות שחורים הבוקעים מהתקרה, כך שכל פינה מוארת בנפרד. יש שם גם בר ישיבה קטן ומדפי עץ שעליהם מונחים מלח ויין. העיצוב באלמנטרי פשוט ובסיסי, ובתפריט הפשטות מפנה מקום לאקלקטיות צוהלת, רב לאומית ועשירה בטעמים, הנעה בין מטבוחה לג'ינג'ר ובין מוחיטו לטימין. מלול אמנם שואף לשימוש בחומרי גלם מקומיים ולתפריט ים תיכוני בהצהרה, אבל תמצאו פה מרק עוף אסיאתי עם דאמפלינג (35 ש"ח(, קציצות סרטנים ושרימפס (50 ש"ח), פסטה שחורה עם קלאמרי סגול בציר פירות ים (85 ש"ח) ואנטרקוט מיושן בסלסה אננס (135 ש"ח). תפריט הצהריים מפתיע במחירי יפו אמיתיים: ב־59 ש"ח תקבלו מנה ראשונה, עיקרית ולחם הבית. סולה, כריסטופר'ס, אונזה ומסעדות נוספות שאמורות להיפתח ברחוב ממסדות אותו כלוקיישן היכרות חובה לפודיז.

למסעדה

שוק הפשפשים לוהט, אלמנטרי. צילום: אנטולי מיכאלו
שוק הפשפשים לוהט, אלמנטרי. צילום: אנטולי מיכאלו

חכמת החסה

דפנה הכהן הייתה סגנית אחות אחראית בבית החולים רמב"ם כשנטשה הכל בשביל ללמוד הומאופתיה. זמן קצר אחר כך, החליטה להגשים חלום נוסף ופתחה בית קפה, אבל לא סתם בית קפה אלא כזה שגורם לסועדים שמחה והרגשה פיזית טובה. הכהן אספה את בתה וחברותיה התיכוניסטיות שימלצרו, ופתחה לפני שש שנים את קפה לואיז בחיפה. השף אוהד קורי, כיאה לחיפאי אמיתי, עסק באותה עת בהכנת מנות חזיר במסעדה אחרת, כשהגיעה ההצעה מהכהן להכין עבור קפה לואיז אוכל טעים־בריא. קורי נחשף ונסחף. הוא למד את הנושא והפך לצרכן נלהב של אוכל בריא בעצמו, ואפילו סייר קבוע בחנויות הטבע. מאז נפתחו שמונה סניפים לקפה לואיז, והסניף האחרון נפתח השבוע בשדרות רוטשילד. האמת היא שאין ולו מגזר אחד של בריאותנים שלא ימצא לעצמו מנה ראויה ומתגמלת בלואיז. טבעונים? ארוחת בוקר זוגית של לביבות בטטה על בייבי תרד ופסטו וממרח טופו וקינוחון טפיוקה (116 ש"ח לזוג) או פאייה טבעונית עם טופו, שמרי בירה וכוסברה (54 ש"ח). נמנעים מגלוטן? בורקס מקמח חומוס במילוי גבינת צאן (49 ש"ח) או כריכים בלחמניות ללא גלוטן (החל ב־15 ש"ח לכריך), שומרים על הגזרה ועוף הוא החלבון המועדף עליכם? פרגית צלויה במיסו (67 ש"ח). מכורים למיצים ושייקים? נסו שייק טחינה בננה תמר, שייק ספירולינה, או מיצי ירקות קשים הסחוטים במקום לפי צבעים (החל ב־18 ש"ח). אתם משתייכים למחנה ה־Raw? תמצאו פה מבחר ענק של סלטים חיים ואפילו מוס מנגו ליים בחלב קוקוס (39 ש"ח). מרפסת העץ החולשת על שדרות רוטשילד, החדר הנעים בפנים בישיבה מול מטבח פתוח בצבעים של לבן ועץ בלבד, כל אלה מבטיחים שאחרי העמסה כבדה של אלכוהול בקפה אירופה הצמוד, לואיז הוא מסלול מהיר לדי־טוקס עתיר נוגדי חמצון. את הסיגריה שאחרי כבר תדליקו בחוץ (או שבכלל לא).

למסעדה